Select Page

Kosten dakreparatie

Bij de aankoop van uw nieuwe huis gaat u er natuurlijk wel vanuit dat u daar gedurende een lange tijd veel woonplezier aan zult beleven. Voordat u de koop definitief gesloten heeft, heeft u de woning uiteraard wel eerst aan een grondige inspectie onderworpen. Dit geeft een veilig, gerust gevoel. Toch bent u daarna eigenlijk nog niet “klaar”. Om problemen aan uw woning in de toekomst te voorkomen is het belangrijk dat u zorgt voor een regelmatig onderhoud aan bijvoorbeeld uw dak. Helaas komen veel mensen hier pas achter als het te laat is en de schade al is geleden: Na een zware novemberstorm kan het dan zomaar gebeuren dat een compleet plat dak los waait of de dakpannen van een schuin dak door de lucht vliegen. Er zit dan niets anders meer op dan een dakdekker in te schakelen voor een spoedreparatie van uw dak.

 

Wat kost een dakreparatie?

Aan een spoedreparatie van uw dak zijn hoge kosten verbonden. Het is dan ook beter om dit te voorkomen. U voorkomt een hoop ellende door te zorgen voor een regelmatig inspectie en onderhoud van uw dak. Eens per jaar is daarbij wel aan te raden. Waarschijnlijk bent u ook wel erg benieuwd naar de kosten van een dakreparatie. Wij hebben daarom een aantal mogelijke kosten handig voor u op een rijtje gezet. Afhankelijk van wat er gerepareerd moet worden zullen deze kosten per of per strekkende meter berekend worden.

Een dakdekker zal eerst uw dak inspecteren op dakpannen die eventueel vervangen moeten worden. Dit doet hij door op de dakpannen te tikken. Een zwakke of kapotte dakpan klinkt namelijk anders dan een dakpan die in goede staat is. Als een dakpan aan vervanging toe is dienen ook de de omliggende dakpannen losgehaald en eventueel vervangen te worden. Dit levert het beste resultaat op.

In onderstaand overzicht ziet u een aantal reparatiewerkzaamheden die een dakdekker uitvoert en de bijbehorende gemiddelde kosten:

 

Soort reparatie Kosten per m2/strekkende meter
Compleet vervangen van een zwak gedeelte van een plat dak €250,00 – €300,00 per m2
Reparatie aan een hellend dak: vervangen van enkele beschadigde of verzwakte dakpannen €150,00 – €300,00 per m2
Vervangen van nokvorsten bij een dak €50,00 – €100,00 per strekkende meter
Vervangen van dakgoten €65,00 – €100,00 per strekkende meter

 

Een aantal factoren zijn van invloed op de prijs van een dakreparatie:

 • Uw eigen handigheid. Als u een goede doe-het-zelver bent (en u heeft geen last van hoogtevrees!) is het goed te doen om zelf alvast uw dak te inspecteren op zwakke of beschadigde dakpannen en loszittende of zwakke dakdelen die vervangen moeten worden. U bespaart de dakdekker hiermee werk en tijd en uzelf uiteindelijk een berg geld.
 • U schakelt toch liever een dakdekker in. Als u niet zo handig bent en/of het niet ziet zitten om het dak op te gaan kunt u de gehele klus het beste uitbesteden aan een dakdekker. U heeft dan wel hogere kosten, maar bent er wel van verzekerd dat uw dak goed gerepareerd wordt en dat u de komende jaren geen problemen met uw dak hoeft te verwachten.

 

Prijsopbouw van een dakreparatie

De opbouw van de prijs van een dakreparatie hangt af van een aantal keuzes die u maakt bij het inhuren van een dakdekker:

 

  • Keuze 1: Laat u de dakdekker een dakinspectie verrichten? Een dakdekker kan uw dak inspecteren met behulp van een speciaal apparaat dat lekkages kan detecteren. U kunt eventueel zelf zo’n apparaat huren en daarmee zelf het lek proberen te traceren. Daarnaast kunt u ook zelf bij de naden kijken of u misschien kieren ziet waar het vocht doorheen komt. U moet er wel voor zorgen dat u de inspectie van uw dak grondig doet. U kunt een hoop geld besparen door de inspectie van uw dak zelf uit te voeren.
  • Keuze 2: Laat u uw dak schoonmaken? Een schoon dak vermindert de kans op lekkage aanzienlijk. Algen en mos tasten de bovenlaag van uw dak aan, waardoor dit kwetsbaar wordt en lekkages kunnen ontstaan. Door het dak regelmatig vrij te maken van mos en algen vergroot u de levensduur van uw dak. Het schoonmaken van uw dak kunt u door een dakdekker laten doen , maar is een klus die u eventueel ook prima zelf kunt verrichten.
  • Keuze 3: Welk soort reparatiemiddel wordt gebruikt? U kunt kiezen voor dakreparatie met een pasta of met een coating. Bij een dakreparatie met een pasta worden alleen de verzwakte plekken ingesmeerd, waarna uw dak weer een tijdje mee kan. Door een coating over het gehele dak aan te laten brengen wordt uw dak meteen voorzien van een isolerende, vochtwerende laag.

 

 • Keuze 4: Laat u direct nieuwe dakgoten plaatsen? Een goed werkende dakgoot is minstens zo belangrijk als een goed functionerend dak. Deze zorgt er immers voor dat het water van het dak goed afgevoerd kan worden. Een oude dakgoot zal op den duur gaan lekken en in zijn beugels gaan hangen. Dit laatste zorgt ervoor dat tijdens een stevige regenbui uw dakgoot kan veranderen in een heuse waterval, omdat de goot als het ware “omkiept”. Dit soort problemen kunt u voorkomen door op tijd uw dakgoten te vervangen. Wanneer er toch een dakdekker op uw dak bezig is, is dit gelijk een mooie aangelegenheid om uw dakgoten in één klus mee te laten vervangen. Dit kost u een paar honderd euro extra, maar dan is uw huis wel weer op en top in orde.

 

 

Handig om ook even te lezen: Wat kost een schilder?

 

Nuttige bespaartips

Een dakreparatie kost vaak een hoop geld. Gelukkig kunt u zelf wel wat doen om de kosten wat omlaag te brengen. Wij geven u hier een aantal bespaartips:

  • Probeer de kosten te delen met uw buren: Grote kans dat wanneer uw dak aan reparatie toe is, dit ook geldt voor het dak van uw (naaste) buren. Ga daarom in overleg met uw buren en probeer om samen een dakdekker in te schakelen voor uw beider daken. U kunt de voorrijkosten en materiaalkosten van de dakdekker dan delen en bovendien is een dakdekker bij een grote klus vaak wel bereid om wat extra korting te geven.

 

 • Vraag offertes aan.

 

 

Aanvragen van offertes

De allersnelste manier om te besparen op de kosten van de dakdekker is toch wel het aanvragen van offertes. Door offertes van meerdere dakdekkers bij u in de buurt aan te vragen en te vergelijken kunt u tot wel 40 procent op de kosten van uw dakreparatie besparen. Wij hebben het u extra gemakkelijk gemaakt: U kunt bij ons geheel gratis en vrijblijvend offertes van tot wel 6 lokale dakdekkers aanvragen. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is hier uw gegevens en wensen invullen. Binnen 2 werkdagen ontvangt u de offertes in uw mailbox en kunt u deze op uw gemak vergelijken. Kies de beste dakdekker voor uw dakreparatie en bespaar hiermee een hoop geld!