Select Page

Afvalstoffenheffing

Afvalstoffenheffing is iets wat iedere inwoner van Nederland betaalt. Door afvalstoffenheffing te innen bij alle huishoudens in Nederland draagt iedereen bij aan de door de overheid gemaakte kosten voor het ophalen en verwerken van al het geproduceerde afval. Ook als u gaat verhuizen naar uw nieuwe woning krijgt u dus weer te maken met de afvalstoffenheffing. U kunt hier alles lezen over deze afvalstoffenheffing.

 

Wat houdt afvalstoffenheffing precies in?

Ieder huishouden in Nederland produceert dagelijks behoorlijk wat afval. Dit afval moet eerst worden opgehaald door een gespecialiseerde afvalophaaldienst en vervolgens wordt het verwerkt bij een afvalverwerkingsbedrijf. Dit kost veel geld en daarom is door de overheid de afvalstoffenheffing in het leven geroepen. Door bij ieder huishouden een afvalstoffenheffing in rekening te brengen, laat de overheid iedereen meebetalen aan het ophalen en verwerken van al het afval.

 

Kwijtschelding

Voor mensen of gezinnen met een laag inkomen is het in sommige gevallen mogelijk om een kwijtschelding voor de afvalstoffenheffing te vragen. Dit geldt bijvoorbeeld voor mensen met een bijstandsuitkering. Tot 2015 kregen bijstandsgerechtigden en andere mensen met een laag inkomen kwijtschelding voor het volledige bedrag van de afvalstoffenheffing. De afgelopen jaren is dit afgebouwd naar maximaal 50% van het bedrag. Dat betekent dat in 2018 ook mensen met een laag inkomen 50% van de afvalstoffenheffing moeten betalen. Meer informatie hierover kunt u lezen op www.rijksoverheid.nl.

 

Andere zaken om rekening mee te houden bij uw verhuizing

Er is veel om rekening mee te houden bij een verhuizing. U wilt uiteraard wel graag dat uw verhuizing voorspoedig en efficiënt zal verlopen. Zorg daarom ter voorbereiding daarop voor een goed overzicht en goede planning. Maak tijdig de keuze of u de verhuizing geheel zelf wilt gaan doen of dat u de verhuizing liever uitbesteedt aan een professioneel verhuisbedrijf. U kunt onze verhuisplanner gebruiken om een goede planning te maken. Ook raden wij u aan om onze verhuischecklist door te lopen. Op onze onderstaande pagina’s vindt u nog meer handige weetjes en tips en voor een efficiënte verhuizing: