Select Page

Wasmachine verhuizen

Het is niet meer dan logisch dat u het merendeel van uw huishoudelijke apparaten mee wilt verhuizen naar uw nieuwe woning. Apparaten als een wasmachine en een wasdroger zijn immers kostbare apparaten en het zou dan ook zonde van uw geld zijn als u deze na uw verhuizing onnodig opnieuw moet aanschaffen. Het enige waar u wel rekening mee dient te houden is dat de verhuizing van met name een wasmachine nogal wat voeten in de aarde heeft. Bereid u daar dus goed op voor. Wij geven u hier graag een aantal nuttige tips.

Koppel de wasmachine op tijd af

De wasmachine is uiteraard niet alleen aangesloten op stroom, maar ook op de waterleiding. Het is belangrijk dat u de wasmachine de avond voorafgaand aan de verhuizing al afkoppelt van de watertoevoer, zodat deze helemaal leeg kan lopen. Doet u dit niet tijdig, dan loopt u het risico op natte voeten op de dag van de verhuizing. Als de wasmachine op de dag van de verhuizing helemaal leeggelopen is kunt u de wasmachine voorzien van het benodigde beschermingsmateriaal. De wasmachine is nu gereed om verhuisd te kunnen worden.

 

Aandachtspunten verhuizen wasmachine

Heeft u alle voorbereidingen getroffen? Dan is de wasmachine klaar om verhuisd te worden. Er zijn hierbij een aantal aandachtspunten die u goed in acht moet nemen. Wij hebben een aantal belangrijke aandachtspunten voor u op een rijtje gezet:

 

  • Meten is weten. Meet de verschillende doorgangen eerst zorgvuldig op. Een wasmachine is vaak groter dan hij in eerste instantie lijkt.
  • Let op het gewicht van de wasmachine! Een wasmachine is een behoorlijk zwaar apparaat, waarbij toch echt wel wat fysieke kracht nodig is. Verhuis de wasmachine dus bij voorkeur niet als u al aan het eind van uw latijn bent.
  • Maak eventueel gebruik van handige hulpmiddelen. Om het uzelf een stuk makkelijker te maken kunt u er ook voor kiezen om gebruik te maken van hulpmiddelen die speciaal bedoeld zijn om het verhuizen van een wasmachine aanzienlijk te vergemakkelijken. Een voorbeeld van zo’n hulpmiddel is een Grippey.


Als u met bovenstaande aandachtspunten rekening houdt maakt u de verhuizing van uw wasmachine in ieder geval een stuk eenvoudiger!

Meer informatie