Select Page

Kelder verhuizen

Wilt u een woonruimte gaan maken van uw kelder? Dan zal de eerste stap waarschijnlijk zijn dat de kelder leeggehaald moet worden, aangezien de kelder bij de meeste mensen dienst doet als opslagruimte. Een kelder verhuizing is geen gemakkelijke klus. Dus ook als u al in een kelderwoning woont en wilt gaan verhuizen zijn er een aantal aandachtspunten waar u op moet letten. Wij vertellen u op deze pagina alles over de uitdagingen en aandachtspunten voor een kelder verhuizing en geven u inzicht in de kosten. Lees dus snel verder!

Kosten van een kelder verhuizing

Kelders hebben meestal niet zo’n grote oppervlakte. De afmetingen zijn meestal vergelijkbaar met die van een klein 1- of 2 kamerappartement. Om al uw spullen uit de kelder te verhuizen heeft u daarom meestal wel genoeg aan een verhuiswagen met een laadvermogen van 10 tot 20 m3. Dit scheelt u in de kosten, want hoe meer m3 laadruimte u nodig heeft, hoe duurder het is om een busje te huren. Naast de keuze voor een geschikt vervoersmiddel moet u ook beslissen of u de verhuizing zelf wilt gaan doen of uit handen wilt geven aan een professioneel verhuisbedrijf. Maak bovendien een inventarisatie van de hulpmiddelen die wellicht handig kunnen zijn om de verhuizing soepel te laten verlopen. Verhuisdekens en banden zijn al handig bij elk soort verhuizing, maar een belangrijk speciaal aandachtspunt bij een verhuizing vanuit een kelder is bovendien dat de volledige inboedel verhuisd moet worden via de trap.

Wij hebben een aantal verschillende prijsvoorbeelden voor u in een tabel gezet, zodat u een idee krijgt met welke kosten u ongeveer rekening moet houden bij een kelder verhuizing. De gemiddelde prijzen in onderstaande tabel zijn inclusief btw.:

Kelder verhuizen uitgave

Prijs per eenheid

Zelf verhuizen:

Huur van busje 10m3 inclusief verhuisartikelen

Huur van busje 20m3 inclusief verhuisartikelen

Brandstof

€50 – €75 per dag

 

€100 – €150 per dag

 

Afhankelijk van het aantal kilometers

Transportbedrijf:

Busje + 1 verhuizer

Extra sjouwer

€50 per uur

€25 per uur

Verhuisbedrijf:

Wagen 20m3 + 1 verhuizer

Extra verhuizer

€60 per uur

€30 per uur

Eventuele bijkomende kosten:

Parkeervergunning

Kilometervergoeding

Huur van traploper

Meubel (de) montageservice

Opslag spullen

€20 – €40 per vergunning

€0,50 – €1,50 per kilometer

Vanaf €12,50 per dag

€35 per uur

Vanaf €30 per maand

     

 

 

 

Waar moet u op letten bij een kelder verhuizing?

Bij een kelder verhuizing zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden. De belangrijkste aandachtspunten hebben wij voor u uitgelicht:

 

  • Hulpmiddelen: Spullen verhuizen vanuit een kelder is lastig, omdat alles via de trap naar boven moet worden gesjouwd. In tegenstelling tot bijvoorbeeld een etagewoning kunnen er geen spullen via de ramen verhuisd worden. Kelderramen zijn daar helaas niet groot genoeg voor. Om de verhuizing toch vlot en soepel te kunnen laten verlopen is de investering in bijvoorbeeld een (elektrische) traploper of extra mankracht dan ook geen overbodige luxe. Het is verstandig om uw meubels alvast te (laten) demonteren, zodat u zeker weet dat deze over de trap verhuisd kunnen worden.
  • De inhoud van het busje: Breng in kaart welke spullen u mee wilt verhuizen en hoeveel m3 laadruimte het busje daarvoor moet hebben. Twijfelt u over welk busje u het beste kunt huren? In de regel geldt dat het financieel voordeliger uitpakt om een “te grote” bus te huren dan twee keer heen en weer te moeten rijden met een kleinere bus.
  • Arbeidsintensief: Verhuizen vanuit een kelder is een fysiek zware klus. Zoals al eerder gezegd moet de volledige inhoud van uw kelder via de trap naar boven gesjouwd worden. Het is dan ook sterk af te raden om deze klus in uw eentje uit te gaan voeren. Vraag familie en vrienden of zij u willen helpen en organiseer later bijvoorbeeld een gezellig etentje om de goede afloop van de verhuizing te vieren.

 

Een paar kelder verhuistips

Een kelder verhuizing kun je op zijn minst een hele uitdaging noemen. Toch zitten er ook wel voordelen aan. Zo is een kelderruimte vaak maar klein en past er dus maar een beperkte hoeveelheid aan spullen in. Wij geven u graag nog een aantal tips om de verhuizing van uw spullen vanuit de kelder te vergemakkelijken en hoe u daar eventueel nog op kunt besparen.

Wel of geen verhuisbedrijf inschakelen: Omdat het maar om een kleine ruimte gaat, is het niet per se noodzakelijk om een verhuisbedrijf in te huren. Toch kan dit soms uiteindelijk wel voordeliger uitpakken dan wanneer u uw spullen zelf verhuist. Dit komt doordat u het verhuisbedrijf per uur betaalt en u kosten per dag maakt als u ervoor kiest om de verhuizing zelf te doen. Ervaren verhuizers hebben de verhuizing vaak binnen een mum van tijd afgehandeld, waardoor het maar zo kan zijn dat u uiteindelijk voordeliger uit bent. Zeker als u gebruik wilt/moet maken van hulpmiddelen is het vaak voordeliger wanneer u kiest voor een all-in pakket van het verhuisbedrijf dan wanneer u alles zelf los moet gaan huren.

Nauwkeurig opmeten: Grote objecten de kelder uit krijgen zijn meestal het grootste probleem. Meet al uw meubels en andere grote objecten ruimschoots op tijd op om te kijken of deze in zijn geheel door het trapgat passen. Is dit niet het geval? Haal de spullen dan ruim voor de dag van de verhuizing alvast uit elkaar.

Opslag: Wilt u uw kelder leeghalen, maar weet u zich geen raad met al die spullen? De waardevolle spullen die u graag wilt bewaren kunt u eventueel tijdelijk naar een opslagruimte brengen. De spullen die nog goed zijn, maar die u niet wilt houden, kunt u naar de kringloopwinkel brengen of proberen te verkopen. Alles wat stuk of beschadigd is kunt u weggooien of laten ophalen door de grofvuil dienst. Grijp deze verhuizing meteen aan om uw spullen met een kritische blik te bekijken en het één en ander op te ruimen.