Select Page

Dakbedekking tuinhuis

Wilt u graag (nieuwe) dakbedekking op uw tuinhuis laten plaatsen? Dan heeft u een keur aan keuzemogelijkheden. Door de meeste  eigenaren van een tuinhuis wordt gekozen voor zogeheten shingles als het gaat om de dakbedekking van hun tuinhuis. Shingles zijn platte, dunne bitumen panelen die over elkaar worden geplaatst op exact dezelfde wijze als bij een leistenen dak. Kenmerkend voor deze soort dakbedekking is dat shingles waterdicht, zeer flexibel en roestvrij zijn. Shingles zijn bovendien verkrijgbaar in vele uitvoeringen, waardoor er naar vrijwel ieders smaak wel een geschikte uitvoering tussen zit.

Bent u desondanks toch niet zo overtuigd van het plaatsen van shingles? Geen nood, er zijn nog een aantal andere mogelijkheden om uw tuinhuis van een goede, bij u passende dakbedekking te voorzien.

 

Dakleer

Een andere mogelijkheid is bijvoorbeeld dakleer. De eigenschappen van dakleer komen grotendeels overeen met die van shingles. Dakleer is een sterk, waterafstotend materiaal dat bovendien roest- en bewegingsvrij en hitte-en koudebestendig is. Dakleer wordt aangekocht in rollen en kan volledig op maat worden aangeschaft. Met behulp van spijkers en nagels wordt het dakleer vervolgens op het dak van het tuinhuis vastgezet. Een nadeel aan dakleer kan wel zijn dat u de keuze heeft uit slechts een beperkt aantal uitvoeringen.

 

Dakpannen voor uw tuinhuis

Heeft uw tuinhuis een schuin dak? Dan kunt u kiezen om het dak te laten bedekken met dakpannen. U heeft hierbij de keuze uit twee varianten, namelijk de keramisch gebakken dakpan en de betonnen dakpan (ook wel “snellegger” genoemd). Meestal wordt gekozen voor de keramische dakpan, hoewel de betonnen dakpan de laatste jaren enorm aan populariteit heeft gewonnen. Betonnen dakpannen zijn een stuk groter, waardoor de plaatsing een stuk sneller en eenvoudiger kan plaatsvinden. Voor beide soorten dakpannen heeft u de keuze uit verschillende kleuren en uitvoeringen.

 

Dakplaten

De laatste mogelijkheid waar wij u graag op willen wijzen als het gaat om de aanleg van een nieuwe dakbedekking voor uw tuinhuis is het plaatsen van dakplaten.

Grootste voordeel aan het plaatsen van dakplaten is dat deze relatief goedkoop zijn in vergelijking met de andere soorten dakbedekking. Daarnaast geven zij een vrij hedendaagse uitstraling aan uw tuinhuis. U kunt kiezen uit verschillende uitvoeringen. Dakplaten van PVC behoort tot de mogelijkheden, maar dakplaten van metaal of aluminium kunnen ook een interessante optie voor u zijn. Het voordeel aan dakplaten van aluminium of metaal is dat u hierbij de keuze heeft uit meerdere varianten. Zo kunt u kiezen uit rechte dakplaten, maar ook uit dakplaten met een motief. In het laatste geval lijkt het net of uw tuinhuisje voorzien is van dakpannen. Dakplaten van PVC zijn alleen verkrijgbaar in de bekende golvende uitvoering.

 

Wat kost een dakdekker precies?

Is uw interesse gewekt om een dakdekker in te huren voor het plaatsen van een (nieuwe) dakbedekking op uw tuinhuisje? Dan bent u vast wel benieuwd wat u dat exact zou gaan kosten. Wij helpen u daar graag een handje bij. Bij ons kunt u daarom gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van meerdere dakdekkers bij u in de buurt. Dit doet u snel en eenvoudig door hier uw gegevens en wensen in te vullen. Binnen slechts 2 werkdagen ontvangt u de offertes in uw mailbox, waarna u de offertes op uw gemak kunt gaan vergelijken op belangrijke zaken zoals bijvoorbeeld de prijs/kwaliteitsverhouding. Nadat u uw keuze heeft gemaakt neemt u contact op met de dakdekker die u het beste aanbod gedaan heeft en sluit u de deal! Door eerst de prijzen te vergelijken kunt u tot wel 30% op de kosten voor uw nieuwe dakbedekking besparen. Het zou toch zonde zijn als u zo’n kans liet liggen?!