Select Page

Verhuisfirma

Verhuizen is een enorme klus die om veel fysieke inspanning vraagt. De logistieke planning vergt bovendien veel geestelijke inspanning en levert bij de meeste mensen stress op. Dit is dan ook de voornaamste reden waarom veel mensen liever eieren voor hun geld kiezen en ervoor kiezen om hun verhuizing uit handen te geven aan een professioneel verhuisbedrijf. Een professioneel verhuisbedrijf neemt u al het (voorbereidende) werk uit handen. Zo zorgen zij voor een geschikte verhuiswagen en voor voldoende professionele werkkrachten op de dag van uw verhuizing. Zij bieden daarnaast nog andere services aan, waar u al dan niet gebruik van kunt maken. Denk dan bijvoorbeeld aan hulpmiddelen en een inpakservice. Aan het inschakelen van een professioneel verhuisbedrijf hangt uiteraard wel een prijskaartje. Als u de verhuizing zelf doet spaart u deze kosten dus uit. Het is aan uzelf om de kosten tegen de baten af te wegen. Om u een eindje op weg te helpen bij het maken van die keuze bespreken wij hieronder kort zowel de voordelen als de nadelen van het inhuren van een verhuisfirma. 

Voordelen van een verhuisfirma

Iedereen is tegenwoordig druk in het dagelijks leven. Een drukke baan, kinderen, relatie, familie, vrienden, sport en ga zo maar door. Waarschijnlijk herkent u dit maar al te goed en vraagt u zich ook af waar u de tijd vandaan moet halen om tussen de bedrijven door ook nog eens de verhuizing te regelen. Bovendien heeft u waarschijnlijk net een nieuwe woning aangeschaft. Ook hier gaan de nodige uurtjes in zitten om het volledig naar uw zin in te richten en misschien zelfs nog wel op te knappen. Als deze situatie voor u wel erg herkenbaar is, dan kan het een goede keuze zijn om de verhuizing uit handen te geven aan een professioneel verhuisbedrijf. Een professioneel verhuisbedrijf regelt alle belangrijke zaken voor een verhuizing, zoals een geschikt transportmiddel en voldoende personeel op de verhuisdag. Een professioneel verhuisbedrijf maakt zelf een inventarisatie van welke hulpmiddelen eventueel nog meer nodig zijn om de verhuizing zo efficiënt mogelijk te kunnen laten verlopen. Deze hulpmiddelen hebben zij bovendien meestal zelf in huis, denk dan bijvoorbeeld aan een traplift, stevig tape, speciale verhuisdozen enz.. Ook daar heeft u dus zelf geen omkijken meer naar. Al met al kunt u er dus vanuit gaan dat het inschakelen van een verhuisbedrijf een hoop zorgen bij u wegneemt.

Nadelen van een verhuisfirma

Eerlijk gezegd kunnen wij maar één nadeel noemen aan het inschakelen van een verhuisbedrijf en dat zijn de kosten die ermee gemoeid zijn. Meestal is de aanschaf van een nieuwe woning de aanleiding voor een verhuizing. De aanschaf, verbouwing en inrichting van een nieuwe woning is voor de meeste mensen al een behoorlijke aanslag op hun budget. Veel geld voor een professionele verhuizing blijft er dus vaak niet over. Door uw verhuizing zelf te verzorgen kunt u in sommige gevallen dus op de totale kosten van de verhuizing besparen. Er zijn echter ook situaties waarin het wellicht toch ook financieel aantrekkelijker kan zijn om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. Heeft u bijvoorbeeld speciale hulpmiddelen nodig tijdens uw verhuizing en moeten deze gehuurd worden? Of moet u mensen inhuren om u te helpen sjouwen op de verhuisdag? Onderzoek dan eerst of het niet voordeliger is om de verhuizing in zijn geheel uit handen te geven aan een verhuisbedrijf. In de regel geldt namelijk wel dat het duurder is om verschillende diensten los in te huren dan wanneer u kiest voor het totaalpakket van een professioneel verhuisbedrijf. Zeker als u in uw achterhoofd houdt dat u door eerst offertes te vergelijken van meerdere professionele verhuisbedrijven vaak nog tot wel 30% op de kosten voor het verhuisbedrijf kunt besparen.