Select Page

Goedkoop verhuizen

Een verhuizing brengt veel verschillende kosten met zich mee. Op het eerste gezicht lijken deze losse kosten nog best mee te vallen, maar alles bij elkaar opgeteld komt men toch al gauw op een behoorlijk bedrag uit. Goedkoop proberen te verhuizen is makkelijker gezegd dan gedaan, daarom geven wij u op deze pagina graag een aantal tips hoe u toch zoveel mogelijk op de totale kosten van uw verhuizing kunt besparen. Als u na afloop van uw verhuizing de balans op gaat maken zult u zien dat de kosten een aanzienlijk stuk lager uitvallen dan wanneer u geen gebruik gemaakt had van deze tips. Dus: lees onze tips goed door en doe hier uw voordeel mee!

 

Doe zoveel mogelijk zelf

Het klinkt misschien erg simpel, maar dit is wel de manier waarop u het meeste kunt besparen op uw verhuiskosten. Een volledige verhuizing in uw eentje of met uw partner doen is natuurlijk geen realistisch gedachte, maar u kunt wellicht wel een beroep doen op uw familie en vrienden. Vele handen maken licht werk, of het nou gaat om hulp bij het inpakken van uw spullen of het daadwerkelijke sjouwwerk op de verhuisdag zelf. Een ander aspect van de verhuizing waarbij zij u misschien kunnen helpen is het regelen van een geschikt vervoersmiddel. Misschien heeft één van hen wel een grote bestelwagen waarmee u samen uw spullen kunt verhuizen. Het huren van een verhuiswagen loopt aardig in de kosten. Als u op deze kosten en de kosten voor het inhuren van professionele verhuizers kunt bezuinigen, bespaart u al fors op de totale kosten van uw verhuizing.

 

Als u toch een verhuisbedrijf wilt inschakelen

Het kan natuurlijk zijn dat er niemand in uw omgeving tijd vrij kan of wil maken om u te helpen bij uw verhuizing. Of u heeft wel hulp, maar nog niet voldoende om de verhuizing soepel te laten verlopen. In dat geval kunt u ervoor kiezen om een professioneel verhuisbedrijf in te schakelen. U pakt dit het slimst aan door eerst bij meerdere verhuisbedrijven offertes aan te vragen en deze te vergelijken. Let bij het vergelijken van de offertes op de volgende zaken:

Let op de locatie van het verhuisbedrijf. Een offerte kan misschien wel het voordeligst uitvallen, maar als u buiten de zone van 20 kilometer vanaf het verhuisbedrijf woont, komen daar nog voorrijkosten bij. Hoe verder u van het verhuisbedrijf af woont, hoe meer u daaraan kwijt zal zijn. Meestal blijkt onderaan de streep dat het inschakelen van een lokaal verhuisbedrijf voordeliger is, omdat u dan geen voorrijkosten verschuldigd bent. 

Kies, als die mogelijkheid er is, voor een Erkende Verhuizer. U bent er dan van verzekerd dat u in zee gaat met een betrouwbaar bedrijf dat voldoet aan alle eisen waar een geregistreerd Erkende Verhuizer aan moet voldoen om de naam Erkende Verhuizer te mogen dragen. Daarnaast beschikt u dan meteen over een passende verzekering tegen eventuele schade en andere problemen.

Check goed of de inhoud van de verschillende offertes wel met elkaar overeenkomt. Hier bedoelen wij mee dat de prijs van een zeker verhuisbedrijf wel lager kan zijn dan zijn concurrenten, maar dat de services dan wellicht ook niet gelijk zijn aan die van de duurdere verhuisbedrijven. Zo kan het zijn dat verhuisbedrijf A wel een lagere prijs biedt, maar dat verhuisbedrijf B voor een iets hogere prijs een grotere verhuiswagen levert en een verhuizer extra. Vergelijk verhuisbedrijven dus niet enkel op hun prijs, maar ook op hun voorwaarden en bijvoorbeeld hun garantieregeling.

 

 

Wel of niet een verhuislift huren?

Een verhuizing van of naar een appartement maakt verhuizen meestal tot een nog grotere uitdaging. Zeker als er in uw appartementencomplex geen grote lift aanwezig is waarmee u uw spullen naar beneden kunt brengen wordt het al snel een fysiek zware en bovenal tijdrovende klus. Gelukkig kunnen de meeste meubels tegenwoordig wel volledig gedemonteerd worden, waardoor zij in ( minder zware) delen de trap af gesjouwd kunnen worden. Het grootste nadeel blijft ook in dit geval echter wel de hoeveelheid tijd die de verhuizing hierdoor kost.

Voor wie deze tijd niet kan of vrijmaken biedt het huren van een speciale traplift een perfecte oplossing. U hoeft uw meubels en zware spullen alleen maar op de traplift te plaatsen en binnen een mum van tijd staat uw volledige inboedel beneden. Als u gebruik maakt van een verhuisservice dan is het huren van een verhuislift sowieso aan te raden. U betaalt de verhuizers per uur, dus het is zaak om er voor te zorgen dat de verhuizing zo snel mogelijk klaar is. Het financiële voordeel dat u zou hebben door niet te kiezen voor een traplift valt daardoor volledig in het niet. Bovendien kunt u via het verhuisbedrijf vaak een verhuislift huren met een mooie korting.

 

 

Zoek naar tweedehands verhuisdozen

De stukprijs van een verhuisdoos lijkt niet zo hoog. Maar rekent u eens uit wat u kwijt bent als u 70 van die verhuisdozen nodig heeft. Dit lijkt veel, maar men verkijkt zich al snel op de hoeveelheid spullen die men in huis heeft (en die dus ingepakt moeten worden). Ook hier ligt een mogelijkheid om wat te besparen op de kosten. U kunt de verhuisdozen natuurlijk nieuw kopen, maar u kunt ook proberen of u ze ergens tweedehands op de kop kunt tikken. Veel mensen kopen bij een verhuizing hun verhuisdozen namelijk heel ruim in, waardoor zij na afloop een hoop verhuisdozen over houden. Deze verhuisdozen worden vervolgens op sites als Marktplaats voor een prikkie aangeboden. Als u daar (een deel van) uw verhuisdozen kunt kopen, drukt dit de kosten voor uw verhuizing.

 

Neem zoveel mogelijk tijdbesparende maatregelen

Tijd is geld. Dit geldt evengoed voor een verhuizing. De grootste kostenpost voor een verhuizing is nog altijd het uurtarief dat u moet betalen voor de professionele verhuizers. Probeer daarom zoveel als mogelijk zelf te doen om zo de verhuizers werk uit handen te nemen. Hoe sneller uw verhuizing achter de rug is, hoe lager de arbeidskosten uiteindelijk zullen zijn. Haal daarom zoveel mogelijk meubels al uit elkaar voor de verhuisdag. Doe dit wel op een georganiseerde manier, zodat er geen onderdelen van meubelstukken door elkaar kunnen geraken. Dit zorgt namelijk voor problemen met het weer in elkaar zetten in uw nieuwe huis. U kunt ook zelf alvast uw kleine spullen inpakken in verhuisdozen en tactisch neerzetten, zodat de verhuizers deze alleen nog maar de verhuiswagen in hoeven te zetten. Maak voor uzelf een overzichtelijke planning van de werkzaamheden die u eventueel alvast zou kunnen uitvoeren. U zult zien dat een goede voorbereiding u een behoorlijke kostenbesparing op zal leveren.