Select Page

Verhuislift huren kosten

Soms is het noodzakelijk om een verhuislift te huren voor uw verhuizing. U komt hier het snelst achter door van tevoren al uw meubelen en andere zware spullen op te meten. U weet dan direct of zij wel of niet door de deur passen. Past het niet door de deur dan is verhuizing via een raam wellicht mogelijk en komt een verhuislift uitermate van pas.

Een verhuislift bestaat uit een schacht met daarop een op verschillende hoogtes verstelbaar platform. Deze manier van verhuizen is een stuk sneller en bovendien een stuk veiliger. Op onze pagina kunt u alles lezen over de kosten voor het huren van een verhuislift. 

 

Kosten voor het huren van een verhuislift

Meestal wordt door het verhuurbedrijf een uurprijs berekend voor het huren van een verhuislift. Indien u een hele dag gebruik wilt maken van een verhuislift brengt het verhuurbedrijf meestal echter een vast dagtarief in rekening. Houd er rekening mee dat het in sommige gevallen ook verplicht is om iemand in te huren om de verhuislift te bedienen. Over het algemeen geldt dat hoe groter de verhuislift moet zijn en hoe langer de huurtijd, hoe hoger de prijs. In onderstaand overzicht hebben wij een aantal prijsvoorbeelden voor u op een rijtje gezet. Alle genoemde bedragen zijn gemiddelde prijzen en zijn inclusief btw.

 

Gebruik verhuislift

Prijs

Verhuislift zonder bemanning

€50 per uur

Verhuislift met bemanning

€75 per uur

Extra verhuizer

€20 per uur

Dagprijs verhuislift

Vanaf €200 per dag

 

 

Wij lichten bovenstaande opties graag nog even kort voor u toe:

 

  • Voordeligste optie: Als u zelf een verhuislift kunt bemannen is dit de goedkoopste optie. U kunt dan al klaar zijn voor €50,- per uur. Wel wordt er door het verhuurbedrijf meestal een minimumprijs in rekening gebracht, bijvoorbeeld €150,- voor een huur van 2 uur, waarna elk volgend uur u €50,- extra kost. In de meeste gevallen heeft u de verhuislift maar een aantal uurtjes nodig en zijn de kosten dus goed te overzien.
  • Gemiddelde optie: Als u zelf geen ervaring heeft met het bedienen van een verhuislift is het aan te raden en soms verplicht om een verhuislift te huren mét een verhuizer. Een verhuizer weet precies hoe hij uw spullen op een veilige manier kan bevestigen en naar beneden kan krijgen. Een extra helpende hand van de verhuizer is sowieso erg welkom als u weinig hulp van familie en vrienden hebt tijdens uw verhuizing. Voor een standaard verhuislift met één verhuizer moet u rekening houden met een gemiddelde prijs van zo’n €75,- per uur.
  • Duurste optie: Wanneer u nog een extra verhuizer wilt inhuren kost dit gemiddeld €20,- per uur extra. Het valt dan ook af te vragen of dit verstandig is. Soms is het voordeliger om er voor te kiezen om de verhuislift voor een hele dag te huren in plaats van per uur. U heeft dan ten eerste de tijd aan uzelf en betaalt daarbij nooit meer dan ongeveer €200,- per dag voor een onbemande verhuislift. Dit is meestal voordeliger dan wanneer u hogere kosten per uur moet maken omdat er een extra verhuizer nodig is om de klus binnen het aantal door u gehuurde uurtjes te kunnen klaren.

 

Prijsopbouw


Wilt u besparen op het huren van uw verhuislift? Dan kunnen de volgende tips bijzonder nuttig voor u zijn:

  • Plan uw verhuizing tijdig en liefst niet in het weekend: Wanneer u een verhuislift op het laatste moment moet huren (bijvoorbeeld omdat op de dag van de verhuizing blijkt dat bepaalde meubelen niet door de deur passen), betaalt u altijd meer dan wanneer u de verhuislift ruim van te voren had gereserveerd. Om dit te voorkomen is het belangrijk dat u tijdig uw meubelen en andere grote spullen opmeet. Een ander aandachtspunt bij de planning van uw verhuizing is dat u de verhuizing niet plant op een dag in het weekend. In het weekend krijgt u namelijk vrijwel altijd te maken met een weekendtoeslag. Deze toeslag kan op zondag wel oplopen tot 75 procent, dus u bespaart enorm als u deze weet te omzeilen.
  • Kies bij voorkeur voor een lokaal verhuurbedrijf: Als u de verhuislift huurt bij een bedrijf buiten uw regio komen er veelal nog voorrijkosten bovenop de huurprijs. Deze voorrijkosten beslaan al gauw zo’n 5 procent van de totaalprijs. Door te kiezen voor een regionaal verhuurbedrijf kunt u hier dus behoorlijk op besparen.

 

Offertes vergelijken

Als u besluit om een verhuislift te gaan huren wilt u dat uiteraard graag doen tegen de laagste prijs. Vergelijk daarom altijd eerst offertes van meerdere verhuurbedrijven voordat u in zee gaat met een verhuurbedrijf. U kunt hier gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. U ontvangt dan direct de offertes van betrouwbare verhuurbedrijven bij u in de buurt, die u met elkaar kunt vergelijken. Zoek de beste deal uit en bespaar zo nog meer op de kosten voor het huren van een verhuislift!