Select Page

Kosten dakbeschot

U bent waarschijnlijk zo trots als op uw pauw op uw eigen huis. Bij de aankoop heeft u het vast goed laten inspecteren door een taxateur. Wat door een taxateur echter moeilijk te beoordelen is is de staat van het dakbeschot. Het dakbeschot zit verscholen onder uw dakbedekking en is daardoor lastig te controleren. Het is simpel gezegd de één na laatste laag tussen uw woning en de buitenlucht. Het is dan ook zeer belangrijk dat uw dakbeschot in een goede staat verkeert. Ons klimaat zorgt er voor dat dakbedekking als gevolg van wind en regen nou eenmaal slijt. Wanneer uw dakbeschot dan niet in orde is (dit probleem doet zich vaker voor bij wat oudere woningen) krijgt u uiteindelijk te maken met lekkage in huis. Dit wilt u toch liever voorkomen?  

Kosten van een nieuw dakbeschot

Vanzelfsprekend wilt u graag weten wat de prijzen van een nieuw dakbeschot zoal zijn. Dat snappen wij maar al te goed en daarom hebben wij deze prijzen voor u op een rijtje gezet. Daarnaast hebben wij ook voor u uitgezocht wat de kosten voor het laten repareren van een lekkage in uw dakbeschot zoal zijn. In sommige, niet al te ernstige gevallen van verrotting is het namelijk nog mogelijk om lekkages te verhelpen. Dit scheelt een hoop tijd, geld en de rompslomp van een behoorlijke verbouwing. Wanneer een nieuw dakbeschot noodzakelijk is doet u er verstandig aan om dan meteen voor een isolerende vorm te kiezen. De dakpannen en het oude dakbeschot worden in dat geval van buitenaf verwijderd. Vervolgens wordt een nieuw dakbeschot in de vorm van dakplaten geplaatst. Deze dakplaten zijn beschikbaar in verschillende diktes. De isolatiewaarde van het dakbeschot wordt bepaald door de dikte van de dakplaten. Wij hebben de prijzen van dakplaten van een aantal diktes voor u nagevraagd en deze voor u op een rijtje gezet. De genoemde prijzen zijn exclusief het arbeidsloon voor het installeren van de dakplaten.  
Dikte dakplaat Prijs per m2
52 mm Ca. €18,00
60 mm Ca. €21,00
70 mm Ca. €23,00
80 mm Ca. €25,00
90 mm Ca. €27,00
100 mm Ca. €29,00
  Bovenstaande dakplaten kunt u kopen bij een bouwmarkt of webwinkel. Deze worden dan meestal verkocht als renovatie dakplaten. Vindt u, bijvoorbeeld in een webwinkel, dakplaten die voor een veel lagere dan bovengenoemde prijzen worden verkocht? Laat u dan niet direct (mis) leiden door de prijs en kijk goed van welk materiaal de dakplaten vervaardigd zijn. Vroeger werd namelijk asbest gebruikt als isolerende stof in dakplaten. De dakplaat is dan weliswaar isolerend en goedkoper, maar bevat ook de kankerverwekkende stof asbest. In ons land mag dit niet meer verkocht worden, maar in sommige “lage lonen landen” gelden deze regels niet. Pas dus goed op dat u geen asbest-bevattende dakplaten aangesmeerd worden. U zou uw gezondheid hierdoor namelijk ernstig in gevaar brengen en dat kan nooit opwegen tegen welke kosten dan ook.   Een aantal factoren zijn van invloed op het bepalen van de prijs van het vervangen van een dakbeschot, zoals:  
  • U bent zelf een handige klusser. In dit geval is het het overwegen waard om het dakbeschot van uw woning zelf te vervangen. Onderschat deze klus echter niet: de dakbedekking moet uiterst nauwkeurig verwijderd en naderhand weer teruggelegd worden en ook het plaatsen van de dakplaten moet zorgvuldig gebeuren. Wanneer hier namelijk fouten bij gemaakt worden kan er schade ontstaan, waardoor u uiteindelijk alsnog duurder uit bent omdat u de schade zal moeten laten herstellen.     
  • U besteedt de klus liever uit aan een professional. In dat geval komen er naast de door ons genoemde prijzen nog arbeidskosten bij. Houd er rekening mee dat de loonkosten van de dakdekker meestal zo’n 60 procent van de totale factuur beslaat. U bent dan dus wel een stuk duurder uit dan wanneer u de klus zelf zou doen, maar anderzijds bent u wel verzekerd van een goed eindresultaat en vallen alle werkzaamheden bovendien onder de garantieregeling van de dakdekker.
  Wij geven u ook nog graag even een overzicht van de gemiddelde prijzen van het laten repareren van een dakbeschot. Uiteraard is een reparatie alleen van toepassing wanneer uw dakbeschot nog niet volledig is doorgerot.  
Soort werkzaamheden Prijs per uur, inclusief BTW
Detectie en reparatie van lekkage in uw dakbeschot €35,00  tot €45,00
 

Prijsopbouw van een nieuw dakbeschot

Bij de opbouw van de prijs van een nieuw dakbeschot spelen een aantal van de keuzes die u maakt bij de aanschaf een belangrijke rol. Wij noemen u de belangrijkste:    
  • Keuze 1: Wel of geen isolatie. Wanneer u met de plaatsing van een nieuw dakbeschot geen isolatiewaarde aan uw woning wilt toevoegen kunt u kiezen voor de goedkoopste, dunste dakplaten uit ons schema. Uw woning is dan uiteraard lekvrij. Het betekent echter wel dat wanneer u op een later tijdstip alsnog de isolatiewaarde van uw woning wilt verhogen er van binnenuit geïsoleerd zal moeten gaan worden. Dit is lastiger dan isoleren van buitenaf en geeft een hoop rommel in huis.  
 
  • Keuze 2: De gewenste isolatiewaarde. Wanneer u de isolatiewaarde van uw woning wel wenst te verhogen kunt u kiezen voor dikkere dakplaten. Hoe dikker de dakplaat is, hoe hoger de isolatiewaarde. Door te kiezen voor een paar centimeter dikke dakplaten kunt u al behoorlijk besparen op uw energierekening.   
  • Keuze 3: Wel of geen nieuwe dakbedekking. Uw bestaande dakbedekking moet sowieso verwijderd worden om bij het dakbeschot te kunnen komen. Als uw dakbedekking eigenlijk al wel aan vervanging toe is, is het niet logisch en ook niet raadzaam om deze weer terug te laten plaatsen. Het is in dat geval beter om de dakbedekking gelijktijdig met het nieuwe dakbeschot te vervangen. Vraag hiervoor wel eerst toestemming bij uw gemeente. Het is nooit toegestaan om zonder medeweten en goedkeuring van de gemeente uw dakbedekking te veranderen als hierdoor het straatbeeld verandert.
  • Keuze 4: Wel of geen nieuwe dakgoten. Als de dakdekker toch bezig is aan uw dak kunt u het beste gelijk even uw dakgoten inspecteren. Misschien zijn deze ook wel aan vervanging toe. Nieuwe dakgoten zijn niet de grootste kostenpost, maar zij geven uw woning wel een nette, verzorgde uitstraling. Bovendien weet u dan zeker dat u de komende jaren klaar bent met werkzaamheden aan uw dak.
     

Nuttige bespaartips

De aanschaf van een dakbeschot is een behoorlijke aanslag op uw portemonnee. Wij geven u daarom hier graag een aantal praktische bespaartips.  
  • Kies voor de aanleg van een nieuw dakbeschot in de vorm van isolatie. U profiteert hier namelijk dubbel van. U bespaart met een goed geïsoleerd huis in de eerste plaats op de jaarlijkse stookkosten en daarnaast heeft u recht op subsidies voor het treffen van isolerende maatregelen voor uw woning. Zo kunt u gebruik maken van het lage BTW tarief voor isolatiewerkzaamheden.
  • Vraag offertes aan.
 

Offertes aanvragen

Voor de snelste besparing op de kosten van een nieuw dakbeschot kunt u het beste offertes aanvragen bij meerdere dakdekkers en de prijzen vergelijken. U kunt bij ons offertes van tot wel 6 lokale dakdekkers aanvragen. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis, waarna u deze op uw gemak kunt vergelijken. Zo bespaart u al snel tot 40% op de kosten van uw dakbeschot. Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. Het enige wat u hoeft te doen is klikken op onderstaande button en hier uw gegevens en wensen invullen. Dat is makkelijk en snel verdiend!