Select Page

Kosten dakafwerking

Het kan nooit kwaad om eens goed te kijken naar verbetermogelijkheden voor uw eigen woning. Er is vaak meer mogelijk dan u denkt. Wij geven u een voorbeeld: U heeft een prachtige woning met 2 of 3 verdiepingen met een plat dak. U maakt wel gebruik van alle woonlagen, maar de extra ruimte op het dak blijft onbenut. Dit is zonde, u zou hier een mooi dakterras aan kunnen leggen en hiermee de leefruimte van uw woning behoorlijk vergroten. Uiteraard zijn hier wel kosten aan verbonden en is het nog een flinke verbouwing om uw terras geschikt te maken om op te kunnen lopen. Daar staat tegenover dat u na afloop van de verbouwing eindeloos kunt gaan genieten van uw dakterras en hier waarschijnlijk vele (zonnige) uurtjes zult gaan vertoeven.

 

Wat kost een mooie dakafwerking?

Ook wanneer uw huis een schuin dak heeft valt er vaak nog best wat te verbeteren aan de woning. Een punt waar veel mensen zich aan storen bij de aanschaf van hun nieuwe woning is de slechte conditie van de dakgoten. Deze zijn vaak niet meer in de beste staat en kunnen zelfs enigszins armoedig ogen. Als u wilt dat uw nieuwe woning er op en top verzorgd uitziet kunt u daarom overwegen om mooie, nieuwe dakgoten te plaatsen.

Wij hebben u nu zomaar twee voorbeelden genoemd van mogelijkheden om de kwaliteit van uw woning te verbeteren. Natuurlijk bent u wel ook erg benieuwd naar de kosten die hiermee gemoeid zijn. Dat snappen wij maar al te goed en daarom hebben wij de prijzen per m2 dakterras en per strekkende meter dakgoot in onderstaand schema voor u op een rijtje gezet. U kunt dan zelf eenvoudig uitrekenen wat u voor uw eigen woning kwijt zou zijn. Daarnaast geven wij u hier meer informatie over de prijsopbouw, welke factoren van invloed zijn op deze prijs en geven wij u enkele handige bespaartips.

 

Soort dakafwerking Prijs per m2 /strekkende meter
Een houten dakterras aanleggen €50,00 – €200,00 per m2 dakterras
Een afsluiting realiseren €1.500,00 – €2.000,00
Een regenpijp of dakgoot van zink aanleggen, exclusief houten ombouw Ca. €8,00 per strekkende meter
Een koperen dakgoot of regenpijp aanleggen Ca. €20,00 per strekkende meter

Factoren die de opbouw van de prijs beïnvloeden:

  • U bent een handige doe-het-zelver. In dat geval zijn er best wat werkzaamheden die u zelf kunt uitvoeren bij de aanleg van uw dakterras. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om zelf de schuttingen rondom uw dakterras aan te leggen. Let wel op dat u dit op een veilige manier doet om persoonlijke ongelukken te voorkomen. Daarnaast dient het plaatsen van de schuttingen uiteraard zorgvuldig te gebeuren. U wilt immers ook geen schade veroorzaken aan uw dak.
  • U bent een redelijk handige klusser. Het zelf aanleggen van nieuwe dakgoten of regenpijpen is een klus die u uit handen kunt geven aan een professioneel klusbedrijf, maar die u wellicht ook best zelf aankan. Het is wel belangrijk dat u daarbij gebruik maakt van het juiste bevestigingsmateriaal.

 

Hoe is de prijsopbouw van een luxe dakafwerking?

De prijs van een luxe dakafwerking hangt af van een aantal keuzes die u maakt. Wij hebben deze keuzes voor u op een rijtje gezet.

 

  • Dakterras: U kiest voor een volledig afgewerkt terras. U kunt kiezen voor een open dakterras wat slechts omheind is met hekken. Dit betekent wel dat u weinig privacy op uw dakterras heeft. Om die reden kiezen veel mensen ervoor om hun dakterras af te schermen met schuttingen en plantenbakken.
  • Dakterras: U kiest voor een afgewerkte doorgang. De doorgang naar een dakterras bestaat vaak uit een vlizotrap met een luik. Dit is niet zo fijn wanneer u bijvoorbeeld met een dienblad vol drankjes het dakterras wil betreden. U kunt daarom overwegen om het dakterras af te laten sluiten met een vaste trap en een soort deur naar het dakterras. Meestal wordt hiervoor een soort overloop aangelegd op uw bovenverdieping, waardoor u hier dus wel een klein beetje aan ruimte moet inleveren. Een groot voordeel aan een dergelijke doorgang is echter wel dat u de deuren naar het dakterras goed gesloten kunt houden, waardoor er als het ware een isolerende laag ontstaat tussen uw bovenverdieping en de buitenlucht bij uw dakterras.
  • Regenpijpen of dakgoten: Welk materiaal kiest u? Als u zo goedkoop mogelijk uit wilt zijn bij het plaatsen van nieuwe dakgoten en regenpijpen kunt u het beste kiezen voor regenpijpen en dakgoten gemaakt van PVC. Voor de relatief kleine prijs van een paar honderd euro is uw huis dan voorzien van nieuwe dakgoten en regenpijpen. Wij zeggen er wel eerlijk bij dat dit materiaal niet bepaald mooi is en bovendien erg onderhoudsgevoelig. Veel mensen kiezen daarom tegenwoordig voor materialen als zink en koper. Dit geeft een veel luxere uitstraling aan een woning. Wel hangt hier een hoger prijskaartje aan. Hier staat dan weer tegenover dat een regenpijp of dakgoot van een duurder materiaal als koper of zink een langere levensduur heeft en bovendien onderhoudsarm is. Een levensduur van 100 jaar is niet ongebruikelijk voor een regenpijp en dakgoot van koper en bovendien worden deze er in de loop der jaren alleen maar mooier op. Waar u voor kiest hangt af van uw persoonlijke voorkeur en natuurlijk uw budget. Waar u in ieder geval goed op moet letten is dat u bij het plaatsen van nieuwe dakgoten en regenpijpen ook direct zorgt voor goed functionerend bevestigingsmateriaal. Doet u dit niet, dan loopt u het risico dat de dakgoot gaat “hangen”. Los van het feit dat dit niet praktisch is, komt dit ook de verzorgde uitstraling van uw woning natuurlijk bepaald niet ten goede.    

 

 

Handige bespaartips

Een luxe dakafwerking is een behoorlijke investering. Wij geven u daarom graag wat tips om zoveel mogelijk op deze kosten te besparen.

 

  • Leg het dakterras in fases aan. Een compleet ingericht luxe dakterras aanleggen is peperduur. Het kan dan ook een verstandige keuze zijn om de kosten hiervan te spreiden. Leg in dat geval eerst een “basic” dakterras aan, waarna u dit geleidelijk aan uitbreidt met luxe opties.
  • Vraag offertes aan.

 

Offertes aanvragen

De snelste manier om tot wel 40% te besparen op de kosten van een dakafwerking is het aanvragen van offertes. Dit doet u eenvoudig door hier uw gegevens en wensen in te vullen. Vervolgens ontvangt u van ons geheel gratis en vrijblijvend offertes van tot wel 6 dakdekkers bij u in de buurt. Vergelijk de offertes goed op prijs en kwaliteit en kies de beste deal voor uw klus!