Wat zijn de kosten voor het laten stucen van de badkamer?
De badkamer is een belangrijke ruimte in een woning. Je kunt hier volop ontspannen na een drukke dag. Het is fijn wanneer een badkamer er mooi en goed afgewerkt uitziet. Zodoende is het belangrijk om de muren en plafonds van goed stucwerk te voorzien. Daar zijn uiteraard kosten aan verbonden. Wat kost het laten stucen van je badkamer?
Koninklijke uitstraling
Het laten stucen van uw badkamer is om verschillende redenen een goed idee. Zo zorgt een mooie afwerking met tadelakt of beton ciré voor een haast koninklijke sfeer. Tadelakt heeft bijvoorbeeld een marmerachtige uitstraling, wat perfect past bij een luxe badkamer. Bovendien creëer jemet dergelijk materiaal een originele badkamer. Minstens zo belangrijk is het feit dat stucwerk zorgt voor meer hygiëne in de badkamer. Tussen het stucwerk kan zich namelijk geen schimmel nestelen. Je hoeft dus voortaan geen schoonmaakmiddelen tegen schimmels meer aan te schaffen. Wel zo fijn!
Stucwerk in de badkamer: gemiddelde prijs
Er bestaan verschillende soorten stucwerk voor uw badkamer. Deze variëren sterk in prijs. Zo kun je eenvoudig stucwerk aan laten brengen voor nog geen 5 euro per vierkante meter. Aan de andere kant zorgt luxe stucwerk voor een warme en luxe uitstraling, en dat is natuurlijk ook iets waard. Stucadoorsbedrijven vragen voor het aanbrengen van stucwerk verschillende prijzen. Door goed te zoeken en te vergelijken kun je soms wel 40 procent op de totale kosten besparen! Onthoud voor het stucwerk in uw badkamer de volgende gemiddelde prijzen:
Soort stucwerk | Gemiddelde prijs per m2 |
Tadelakt | 140 euro |
Microcement en Microbeton | 135 (vloeren) tot 155 euro (wanden) |
Beton Ciré | 100 euro |
Stijlvol tadelakt en beton ciré
Tadelakt is verreweg het duurste stucwerk voor uw badkamer. Het ziet er namelijk zeer stijlvol uit, en is watervast. Bovendien was het eeuwen geleden al in de badkamers van rijke mensen te vinden. Een andere populaire vorm van stucwerk is beton ciré. Dit is iets goedkoper dan tadelakt, en zorgt wederom voor een stijlvol resultaat. Ook kun je er dankzij het waterbestendige en slijtvaste materiaal jarenlang van genieten.
Uniek stucadoorwerk in de badkamer
Sommige vormen van stucwerk zijn erg in opkomst. Microcement en Microbeton zijn daar een goed voorbeeld van. Ook dit stucwerk is waterdicht, en daardoor zeer geschikt voor de badkamer. Op dit moment is het materiaal vooral in Argentijnse badkamers te vinden. Tenslotte kiest u met het materiaal terrastone zeker voor een unieke badkamer. De precieze prijs van dit bijzondere stuckwerk is niet bekend. Door de unieke en schimmelwerende samenstelling is het in elk geval niet goedkoop. Voor de prijs kun je even informeren bij een stucadoorsbedrijf in de buurt.