Select Page

Alle kosten van een glazenwasser op een rij

Misschien keek je zonet naar het raam en dacht je: ‘dat kan echt niet meer’. Door het vele vuil kun je helaas bijna niet meer naar buiten kijken. Hoog tijd om een glazenwasser in te schakelen! Natuurlijk kun je zelf de handen uit de mouwen steken, maar een glazenwasser is ook handig. Het kost namelijk weinig tijd en geld. Na afloop zien je ramen er gelukkig weer uit als nieuw.

 

Aantal ramen

De exacte kosten voor het glazenwassen zijn niet te voorspellen. Dit hangt namelijk af van de grootte van je woning en de hoeveelheid ramen. Het schoonmaken van de ramen van een rijtjeshuis kan daardoor zelfs duurder uitvallen dan die van een vrijstaande villa. Wanneer een woning namelijk meer ramen heeft is de glazenwasser langer bezig. Ondanks het feit dat de precieze kosten niet bekend zijn, is het wel verstandig om voor de werkzaamheden te overleggen met de glazenwasser. Vraag vantevoren altijd naar een indicatie van de mogelijke kosten. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Geef ook aan wanneer je extra delen van het huis wilt laten schoonmaken, zoals deuren en kozijnen.

 

 

Hoe vaak schoonmaken?

Een glazenwasser maakt voordat hij aan het werk gaat altijd een schatting van de mogelijke kosten. Dit doet hij aan de hand van het aantal ramen. Geef aan hoeveel ramen je van de woning precies wilt laten wassen. Je zult merken dat de ramen er na een goede schoonmaakbeurt er weer veel beter uitzien. Bij de meeste huizen hoeft de glazenwasser niet vaak op bezoek te komen. Om de twee of drie maanden is voldoende. Wanneer je echter in een gebied woont met veel wind en vuiligheid is het verstandig om één keer per maand een glazenwasser in te schakelen. Als je dit niet doet is de kans dat vuil zich gaat hechten aan de ramen een stuk groter. In dat geval wordt schoonmaken erg lastig.

 

Reinigen van de kozijnen

Glazenwassers maken meestal niet alleen de ramen schoon. De kozijnen zijn namelijk minstens zo belangrijk. Deze delen van het huis moet je absoluut niet over het hoofd zien. Je moet vooral voorzichtig zijn met houten kozijnen. Na een flinke regenbui trekt het water namelijk in het hout. Daardoor ontstaat het risico op houtrot. Gelukkig kun je dit probleem redelijk eenvoudig voorkomen door de glazenwasser de kozijnen te laten schoonmaken. Water en vuil heeft dan minder kans om in de hout te trekken, waardoor er niets gaat rotten. Uiteindelijk pluk je dus zeker de vruchten van het bezoek van de glazenwasser!

 

Glazen deuren wassen

Een glazenwasser kost over het algemeen slechts een paar tientjes. Het gemiddelde bedrag voor een rijtjeswoning ligt op 16,50 euro per uur, terwijl je bij een vrijstaande woning ongeveer 35 euro per uur betaalt. Het is de investering dus meer dan waard. Bovendien kun je de glazenwasser prima een aantal extra klusjes laten doen, als je daar geen tijd voor hebt. Zo vindt hij het geen probleem om ook je glazen deuren even te wassen. Hetzelfde geldt voor de garagedeur, die ook veel vuil te verwerken krijgt. Hou er wel rekening mee dat deze werkzaamheden extra kosten met zich meebrengen.

 

 

Binnenkant van de ramen

Mensen hebben tegenwoordig weinig tijd. Zodoende laten ze de glazenwasser vaak ook de binnenkant van de ramen schoonmaken. Ook op deze plekken, zoals deuren met ramen, kan veel viezigheid ontstaan. Meestal telt de glazenwasser de kosten voor het binnen schoonmaken op bij het totaalplaatje.

 

Maak goede afspraken

Voor de werkzaamheden zelf kun je het beste even goede afspraken maken met de glazenwasser. Bespreek bijvoorbeeld hoe vaak hij per jaar langs moet komen. In een gebied met veel vuil in de lucht is één keer per maand reinigen haast noodzakelijk. Hoe dan ook ben je ook met een regelmatig bezoek weinig geld kwijt. Gemiddeld kost een glazenwasser per bezoek tussen de 25 en 50 euro. Op jaarbasis is het dus prima te doen.