Select Page

Op de verhuisdag

Om er voor te zorgen dat uw verhuizing zo soepel mogelijk verloopt is een goede voorbereiding van uw verhuizing essentieel. Zo is het bijzonder onverstandig om te wachten met het inpakken van uw spullen tot de verhuisdag zelf. Doordat u dit dan gehaast moet doen levert dit onnodige stress op op een toch al spannende dag. Zorg dat u uiterlijk een week voor uw verhuizing alle spullen die u niet dagelijks gebruikt heeft ingepakt. Wat u niet meer gebruikt, kunt u alvast verkopen of weggooien. Het is zonde van uw tijd om spullen mee te verhuizen waar u eigenlijk toch al vanaf wilde. De rest van de spullen die u mee wilt nemen kunt u dan in de loop van de week nog inpakken, maar doe dit wel uiterlijk op de avond voor de verhuizing. Uw meubelen kunt u ook het beste in de week voorafgaand aan uw verhuisdag al uit elkaar halen. Zo houdt u de dag van uw verhuizing vrij voor het daadwerkelijk verhuizen van uw spullen. 

Door een goede voorbereiding en planning kan uw verhuizing een stuk vlotter en soepeler verlopen.

 

Maak een goede taakverdeling

Wanneer u ervoor heeft gekozen om de verhuizing zelf met de hulp van vrienden en familie te gaan doen, moet u er zelf voor zorgen dat dit georganiseerd verloopt. Maak daarvoor een duidelijke taakverdeling. Zo voorkomt u dat uw vrienden en familieleden niet goed weten wat er van hun verwacht wordt en men elkaar misschien zelfs in de weg gaat lopen. 

 

Plaats uw verhuisdozen alvast bij de ingang

Om het uw (professionele) verhuishulpen zo makkelijk mogelijk te maken doet u er goed aan om al uw verhuisdozen alvast klaar te zetten bij de ingang van uw huis. Het wordt namelijk al snel erg chaotisch in huis als iedereen eerst nog dozen uit alle kamers moet halen. Als de dozen al klaar staan bij de deur hoeft men ze alleen maar op te pakken en in de verhuiswagen te tillen. Zorg wel dat de verhuisdozen goed dicht(getaped) zitten om te voorkomen dat er tijdens het verhuizen spullen uit kunnen vallen of de doos scheurt.

 

Haal uw meubelen vantevoren uit elkaar

Het klinkt in eerste instantie misschien als iets vervelends als wij adviseren om al uw meubelen, en dus ook uw bed, ruim van tevoren al te demonteren, maar zie het als iets positiefs. Het heeft ook zo zijn charme om tijdelijk even te “kamperen” in uw eigen huis. Maak van de nood een deugd en maak er, zeker als uw kinderen heeft, gewoon een klein feestje van. Deze dagen zijn zo voorbij en u bespaart zichzelf op deze manier wel een heleboel stress op de verhuisdag zelf.

 

Gebruik de verhuiswagen zo efficiënt mogelijk

Om geen geld en tijd te verspillen is het belangrijk dat er zo efficiënt mogelijk gebruik gemaakt wordt van de verhuiswagen. Het maakt daarbij niet uit of u gebruik maakt van een verhuiswagen van een verhuisbedrijf of van bijvoorbeeld een vriend. Zorg dat er altijd een zo efficiënt en vol mogelijk geladen verhuiswagen voor u de weg op gaat. Dit scheelt in het aantal keer dat heen en weer gereden moet worden. Als de capaciteit van de verhuiswagen niet optimaal wordt benut betaalt u namelijk onnodig veel benzinekosten en deze kunnen, zeker wanneer u wat verder weg gaat wonen, behoorlijk oplopen.