Select Page

Kosten seniorenverhuizing

Voor senioren is een verhuizing niet alleen zwaar in praktisch opzicht, maar vaak ook een emotionele gebeurtenis die zorgt voor veel stress. Om die stress weg te nemen kan het een goede optie zijn om een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in seniorenverhuizingen in te schakelen. Heeft u hier wel oren naar en bent u benieuwd naar de mogelijkheden en kosten van zo’n verhuisbedrijf? Lees dan snel verder.

Wat kost een seniorenverhuizing?

Bij een seniorenverhuizing komt net even wat meer kijken dan bij een standaard verhuizing. Veel senioren kunnen wel een helpende hand gebruiken bij meer zaken dan alleen de verhuizing van hun spullen. Denk dan bijvoorbeeld aan hulp bij het inpakken van de inboedel, de schoonmaak van zowel de oude als de nieuwe woning en de inrichting van de nieuwe woning. Dit zijn allemaal taken die een gespecialiseerd seniorenverhuizer uit handen kan nemen. Ook heeft de seniorenverhuizer meestal zijn transportmiddel aangepast op het feit dat de meeste senioren kleiner gaan wonen en er dus over het algemeen minder spullen verhuisd hoeven te worden dan bij “jonge” mensen. Een verhuiswagen met een inhoud van 20 m³ is dan meestal al wel afdoende. Voor het inhuren van 2 verhuizers wordt gemiddeld een uurprijs van €70,- tot €100,- gerekend.

In onderstaand schema vindt u een drietal prijsvoorbeelden van verschillende opties voor een seniorenverhuizing:

Optie

Gemiddelde kosten

verhuiswagen 20m3 + 2 verhuizers

500 – 750

verhuiswagen 20m3 + 3 verhuizers

850 – 1.050

verhuiswagen 50 m3 + 3 verhuizers

1.150 – 1.450

    

 

 

  • Goedkoopste optie bij verhuizing naar een kleinere woning: Zoals u in het schema ziet is de eerste optie dan veruit de voordeligste optie. Wanneer er familieleden kunnen helpen tijdens de verhuizing is het inhuren van twee professionele verhuizers meestal wel voldoende. U kunt dit dan in het gunstigste geval al geregeld hebben voor €500,-.
  • Gemiddelde optie bij verhuizing naar een kleinere woning: Als er bij de verhuizing meer hulp nodig is dan alleen bij de verhuizing van de spullen is de hulp van twee verhuizers waarschijnlijk niet voldoende. Dus als u bijvoorbeeld ook graag extra hulp wilt bij het inpakken van de inboedel en/of het schoonmaken van de woningen kunt u het beste drie professionele verhuizers inhuren. De kosten voor de verhuizing komen dan gemiddeld uit op tussen de €850,- en €1.050,-.
  • Gemiddelde optie bij verhuizing naar een grote woning: Heeft u nu een grote woning en gaat u als (jongere) senior wel verhuizen, maar niet naar een kleinere woning? Dan is de combinatie van een verhuiswagen met een inhoud van 50m³ en daarbij drie verhuizers aan te raden. Dit kost u gemiddeld dan tussen de €1.150,- en €1.450,-.De prijsopbouw van een seniorenverhuizing

Het grootste gedeelte van de prijs van een seniorenverhuizing wordt bepaald door de transportkosten. Dit neemt 40 procent van de totale prijs in beslag. De overige 60 procent wordt opgedeeld in twee delen, elk 30 procent. Deze helften omvatten het laden en lossen van de inboedel.

 

Keuzes die van invloed zijn op de kosten

U heeft inmiddels een aardig inzicht kunnen krijgen in de gemiddelde kosten van een seniorenverhuizing. Misschien is het u al wel opgevallen dat de gemiddelde kosten nogal uiteen kunnen lopen. Wist u dat u zelf een behoorlijke invloed op de totale kosten van uw seniorenverhuizing kunt uitoefenen door het maken van bepaalde keuzes? Wij zetten deze keuzemogelijkheden hieronder voor u op een rijtje.

 

Keuze 1: Type verhuiswagen

U kunt hierbij de keuze maken tussen een verhuiswagen met een inhoud van 20m³ en een verhuiswagen met een inhoud van 50m³. Over het algemeen kunt u er vanuit gaan dat bij een verhuizing van en naar een appartement een verhuiswagen van 20m³ voldoende is. Gaat het om een verhuizing van en naar een grotere woning (bijvoorbeeld een eengezinswoning of een groot appartement) dan is een verhuiswagen met een inhoud van 50m³ meestal een betere keuze. Aan een grotere verhuiswagen zijn uiteraard wel hogere kosten verbonden.

 

Keuze 2: Aantal verhuizers


Het spreekt voor zich dat ook het aantal verhuizers dat u inhuurt van invloed is op de kosten. Hoe meer hulp u inschakelt, hoe hoger de prijs. Per extra verhuizer moet u rekenen op een meerprijs van zo’n €35,- per uur. Toch kan het inschakelen van een extra verhuizer wel degelijk aantrekkelijk en soms zelfs noodzakelijk zijn, bijvoorbeeld wanneer u ook hulp nodig heeft bij de schoonmaak van uw oude en nieuwe woning en/of het inpakken van uw inboedel.

 

Keuze 3: Voorrijkosten


Voor verhuizingen van locaties verder gelegen dan 20 kilometer vanaf hun eigen locatie rekenen vrijwel alle verhuisbedrijven kosten per gemaakte kilometer. Deze voorrijkosten liggen gemiddeld tussen de €0,50 en €1,- per kilometer. Afhankelijk van uw locatie kan dit dus al snel behoorlijk oplopen. Het kan daarom verstandig zijn om te proberen om een seniorenverhuizer bij u in de regio in te huren.

 

Keuze 4: Extra services

Om de verhuizing zo efficiënt mogelijk te laten verlopen zijn er een aantal zaken die u zelf alvast kunt regelen, zoals bijvoorbeeld het aanvragen van een parkeervergunning. Bij een seniorenverhuizing kunnen ook sommige extra services die een seniorenverhuizer u kan bieden een welkome uitkomst zijn. Denkt u dan bijvoorbeeld aan de volgende diensten: 

Optie

Gemiddelde kostprijs

Inpakker

Circa 45,- per uur

Handyman service

Circa 45,- per uur

Lift assistentie

Circa 75,- per uur

Piano transport

250 – 350

Parkeervergunning (indien noodzakelijk)

25 – 35

 

Handige bespaartips

Als u het slim aanpakt kunt u enorm besparen op de kosten voor het laten uitvoeren van uw verhuizing door een gespecialiseerd verhuisbedrijf. Wij hebben drie belangrijke tips voor u op een rijtje gezet:

 

  • Verhuis doordeweeks: De reden hiervoor is heel simpel: Dit is het voordeligste tijdstip om te verhuizen. Kiest u voor een verhuizing op zaterdag, dan kunt u rekenen op een toeslag van 25 procent. Voor een verhuizing op een zondag is deze toeslag zelfs al gauw 75 procent.
  • Maak een selectie van uw spullen: Loop voorafgaand aan uw verhuizing uw spullen eens kritisch na en maak een selectie van spullen die u mee wilt verhuizen en spullen die u wilt verkopen, weggeven of weggooien. Hoe minder spullen er verhuisd hoeven te worden, hoe beperkter de totale kosten.
  • Vergelijk offertes: Onze laatste tip, maar zeker niet de onbelangrijkste. Vraag offertes aan van meerdere lokale senioren verhuisbedrijven en vergelijk de prijzen. U kunt dat bij ons geheel gratis en vrijblijvend doen. Vul hier het formulier in en ontvang binnen 2 werkdagen offertes van 6 verhuisbedrijven bij u in de regio. Vergelijk deze en bespaar tot wel 30 procent op de kosten van uw verhuizing!