Select Page

Verhuizen hijskraan

Als u als bedrijf of als particulier grote stukken te verhuizen heeft kunt u overwegen om daarvoor gebruik te maken van een verhuiscontainer. In sommige gevallen is het noodzakelijk om een hijskraan in te huren om de verhuiscontainer dichtbij uw woning af te kunnen leveren of op te kunnen pikken. Dit is meestal het geval als de voorzijde of de tuin van een woning slecht bereikbaar is. Er zijn een aantal zaken waar u rekening mee moet houden bij het inzetten van een hijskraan. Wij zetten een aantal belangrijke aandachtspunten voor u op een rijtje.

Onderschat de kosten van een hijskraan niet

Aan een verhuizing zijn in vrijwel alle gevallen al behoorlijke kosten verbonden. Het gebruik van een hijskraan zorgt ervoor dat die kosten snel nog meer oplopen. Goedkoop is het gebruik van een hijskraan namelijk bepaald niet. Doorgaans betaalt u een prijs per uur voor het gebruik van een hijskraan, waarbij u zowel betaalt voor de huur van de hijskraan zelf als voor een (verplichte) bestuurder van de hijskraan. Een hijskraan kunt u meestal alleen huren voor een minimaal aantal uren. Hoe hoog de uurprijs wordt hangt af van het soort hijskraan dat u wilt huren. Wilt u bijvoorbeeld gebruik maken van een telekraan dan betaalt u daar gemiddeld tussen de €60,00 a €100,00 per uur voor.

Ga na of de hijskraan wel echt noodzakelijk is

Gezien de hoge kosten die eraan zijn verbonden is het aan te raden om alleen gebruik te maken van een hijskraan als dit écht nodig is. Uit onderzoeken in het verleden is gebleken dat in meer dan de helft van de gevallen het verhuizen met een hijskraan voorkomen had kunnen worden. Het is soms afdoende om de dag voor uw verhuizing de ruimte vlakbij uw woning af te zetten met bijvoorbeeld pionnen of een lint. Vermeld daarbij dan wel duidelijk dat het gaat om een verhuizing en dat de ruimte snel weer beschikbaar is om irritaties bij uw medebuurtbewoners te voorkomen. Door de ruimte tijdelijk vrij te houden kan de container alsnog geplaatst worden en hoeft u dus alleen gebruik te maken van (speciaal) transport. Op deze manier bespaart u dus flink op de totale kosten van uw verhuizing. 

Is er echt geen andere mogelijkheid dan het gebruik van een hijskraan om de verhuiscontainer op of van zijn plek te krijgen? Houd dan bij het vaststellen van uw verhuisbudget in ieder geval rekening met de hoge kosten die hiermee gepaard gaan.

 

Verhuisbedrijf inschakelen

Wij raden u aan om ook het inschakelen van een verhuisbedrijf te overwegen. Een verhuisbedrijf beschikt namelijk meestal over de juiste machines en transport om een verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. Als u noodgedwongen een hijskraan moet huren, is het bovendien goed mogelijk dat u goedkoper uit bent als u een all-in pakket afneemt bij een verhuisbedrijf dan wanneer u alles los moet huren. 

Om de prijzen van verhuisbedrijven bij u in de buurt makkelijk te kunnen vergelijken kunt u op onze website hier offertes van maximaal 6 verhuisbedrijven aanvragen. Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U kunt zo tot wel 30% op de kosten van uw verhuizing besparen! Bovendien kunt u de offertes behalve op de prijs ook meteen vergelijken op zaken als garantie, voorwaarden en de reputatie van een verhuisbedrijf.

Meer verhuisinformatie


Op onze onderstaande websites kunt u nog veel meer nuttige informatie en handige tips vinden: