Select Page

Voordelig verhuizen

Waarschijnlijk heeft u voorafgaand aan uw verhuizing al wel een bepaald verhuisbudget vastgesteld. Dit is heel verstandig, want bij een verhuizing komen veel kosten kijken. U heeft niet alleen te maken met de eventuele kosten voor een verhuisbedrijf, maar ook met kosten als mogelijke dubbele huurlasten en extra kosten voor gas, water en elektriciteit. 

Het is dan ook fijn om te weten dat er ook een aantal zaken zijn waarop u kunt besparen tijdens uw verhuizing. Wij geven u graag enkele handige tips.

 

Bespaartips voor uw verhuizing


Er zijn meerdere mogelijkheden om te besparen op de kosten van uw verhuizing. Wij zetten de belangrijkste even voor u op een rijtje:

  • (de) monteer zelf uw meubels, eventueel met verhuishulp van vrienden en familie.
  • Tijd is geld. Hoe sneller de verhuizing kan verlopen, hoe lager de verhuiskosten uiteindelijk zullen zijn. Maak daarom een goede verhuisplanning.
  • Pak uw spullen zelf in. Schaf hiervoor zelf goedkope verhuisdozen aan.
  • Wanneer u gebruik maakt van de diensten van een verhuisbedrijf doet u er goed aan om eerst offertes van meerdere lokale verhuisbedrijven te vergelijken voordat u met een verhuisbedrijf in zee gaat.
  • U kunt uw spullen eventueel ook tijdelijk naar de opslag brengen of laten verhuizen met een verhuiscontainer. Zo bespaart u op de transportkosten.
  • Zelf verhuizen is de goedkoopste manier, maar houd dan wel rekening met de stress die dit meestal oplevert.

 

 

Schakel de hulp van vrienden en familie in

Het spreekt voor zich dat u de kosten van uw verhuizing het liefst zo laag mogelijk wilt houden, bijvoorbeeld omdat de kosten voor de verbouwing van uw nieuwe woning hoger uitgevallen zijn dan u van tevoren ingecalculeerd had. Uw verhuisbudget is hierdoor misschien dusdanig geslonken dat er voor de verhuizing zelf weinig geld meer beschikbaar is.

Als u zo goedkoop mogelijk wilt verhuizen dan kunnen wij alleen maar aanraden dat zelf verhuizen de beste oplossing is. Het kost u dan wel een hoop aan energie en tijd, maar met hulp van vrienden en familie is de verhuizing ook prima te klaren. U bespaart uzelf een hoop stress en fysieke inspanning als u de verhuizing uit handen geeft aan een verhuisbedrijf, maar hieraan zijn uiteraard wel (aanzienlijke) kosten verbonden. Door samen met uw vrienden en familie goed de schouders eronder te zetten en uw spullen zelf te verhuizen, kunt u dus flink besparen op de totale kosten van uw verhuizing.