Select Page

Hoe vind je een goedkope schilder?

Binnen- en buitenschilderwerk is het noodzakelijk om de binnen- en buitenkant van je woning er goed uit te laten zien. Een mooi geschilderde wand zorgt voor een stijlvolle uitstraling. Aan de buitenkant beschermt een goede verflaag de kozijnen tegen allerlei weersinvloeden. Schilderswerkzaamheden zijn echter niet heel goedkoop. Hoe vind je een goedkope schilder?

 

 

Tip 1 – Let op de prijs-kwaliteitverhouding

Ten eerste is het belangrijk dat je let op de prijs-kwaliteitverhouding. Een goedkope schilder betekent niet altijd automatisch kwaliteit. Zodoende is het verstandig om op het internet altijd recensies over een schildersbedrijf te lezen. Deze zijn vrij eenvoudig te vinden op Google. Eerdere klanten geven doorgaans een eerlijk oordeel over de manier waarop een bedrijf werkt. Waren ze bijvoorbeeld altijd op tijd, en is de afwerking in orde? Zo heb je meteen meer duidelijkheid, en kun je een weloverwogen keuze maken.

 

Tip 2 – Vergelijk offertes

Het vergelijken van offertes is een andere manier om een goedkope schilder te vinden. Ook in dit geval is het internet je beste vriend. De meeste schildersbedrijven hebben tegenwoordig een website. Je kunt er vaak gratis en vrijblijvend een offerte aanvragen. Vraag offertes van meerdere bedrijven aan, en vergelijk deze met elkaar. Niet elk schildersbedrijf is namelijk even goedkoop. Ga er vanuit dat een gemiddelde binnenschilder 35 euro per uur vraagt, en een buitenschilder 40 euro per uur.

 

Tip 3 – Kies voor vakmensen

Het is goed nieuws wanneer je een schilder kunt inschakelen voor 35 euro per uur. Meestal levert dit een prima eindresultaat op. De prijs ligt waarschijnlijk wel hoger wanneer je nog meer kwaliteit wenst. Vakmensen vragen nu eenmaal een hoger tarief per uur of vierkante meter. Veel ervaring is echter een groot pluspunt  wanneer je bijvoorbeeld een deur met veel details tot in de precisie geschilderd wilt hebben. Niet iedere schilder is hier even goed in. De kosten van een schilder zijn dus grotendeels afhankelijk van jouw eigen wensen. Uiteindelijk ben je met een professional soms zelfs goedkoper uit. Hij of zij werkt doorgaans sneller en efficiënter, waardoor je per uur minder hoeft te betalen.

 

Tip 4 – Schakel een winterschilder in

Een andere manier om te besparen is door rekening te houden met het seizoen. Wist je dat een winterschilder goedkoper is dan een zomerschilder? Dit heeft te maken met het feit dat een schilder in de winter minder werk heeft. Met name buitenschilders maken door het vaak slechte weer minder uren dan zij graag willen. Zodoende bieden ze in de wintermaanden vaak mooie kortingen aan voor schilderwerk. Daar kun je als klant natuurlijk optimaal van profiteren. Bovendien hoef je minder lang te wachten voordat het schildersbedrijf aan de slag gaat. In de winter zijn er immers veel minder klanten voor je. 

 

Tip 5 – Bespaar met een speciale subsidie

Soms kun je met een winterschilder wel 20 tot 30 procent besparen. Dit terwijl de kwaliteit van het schilderwerk even goed is als in de zomer!  Beide partijen hebben er groot voordeel van. Jij bent als klant goedkoper uit, terwijl het schildersbedrijf werk heeft. Overigens wil de overheid het inhuren van winterschilders graag stimuleren. Zodoende is er sinds enkele jaren een subsidie voor. Voor schilderwerkzaamheden van minstens 3 dagen die gericht zijn op het onderhoud van de woning krijg je soms wel 30 euro subsidie per dag!