Select Page

Wat kost het verhuizen van een piano?

Het verhuizen van een piano is behoorlijk veel werk. Dit heeft te maken met het zware gewicht van het muziekinstrument. Een klein exemplaar weegt al snel 200 kilo, en een grote vleugel tikt met gemak de 600 kilo aan. Er is dan ook een professioneel bedrijf nodig om de piano veilig te verhuizen. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Wat kost het verhuizen van een piano?

 

Gespecialiseerd verhuisbedrijf inschakelen

Een piano verhuizen is erg zwaar. Er is dan ook een gespecialiseerd verhuisbedrijf nodig om alles in goede banen te leiden. Zij gebruiken bijvoorbeeld een speciale lift of kraan om de piano uit je appartement te krijgen. Vervolgens wordt het muziekinstrument met de grootst mogelijke zorg in de verhuiswagen getild. Het is namelijk niet de bedoeling dat er door onvoorzichtig handelen krassen ontstaan op het mooie lak.

Diverse factoren

Tijdens het vervoer is de piano goed ingepakt en beschermt. Dankzij het verhuisbedrijf hoef je er zelf niet meer aan te denken. In plaats daarvan kun je je richten op alle andere taken die een verhuizing met zich meebrengt. Dit scheelt je behoorlijk wat kopzorgen, maar kost wel geld. Diverse factoren bepalen de prijs voor het verhuizen van een piano, namelijk:

– Het type piano dat je wilt verhuizen.
– De locatie van waaruit de piano moet worden opgehaald.
– De plek waar de piano naar verhuist moet worden.
– Speciaal materiaal om de piano te verhuizen. Bij een appartement is dit bijvoorbeeld een verhuislift.
– Een tijdelijke plek om de piano op te slaan. Dit is niet nodig als je het muziekinstrument meteen in je nieuwe woning kunt plaatsen.

 

Kosten voor piano vervoer

Voor het meest gunstige verhuistarief kun je het beste even het internet raadplegen. Op Google Maps vind je als het goed is een aantal verhuisbedrijven bij je in de buurt. Informeer naar de mogelijkheden om een piano te verhuizen, en vergeet niet om diverse offertes aan te vragen. Op die manier kun je namelijk het beste vergelijken en ben je het goedkoopste uit. Sommige bedrijven rekenen voor het vervoer van de piano bijvoorbeeld per kilometer. Je betaalt bijvoorbeeld 89 euro voor de eerste 5 kilometer, en iedere 5 kilometer daarna 8,50 euro. Een sjouwhulp kost 57 euro, en 0,75 eurocent per kilometer. Vaak zijn er meerdere personen nodig om de piano te tillen. Deze kosten zijn slechts een indicatie wat je kunt verwachten. Voor het complete kostenplaatje vraag een Piano Offerte op.