Select Page

Nadelen verhuisbedrijf

Voor veel mensen is een verhuizing een klus waar zij als een berg tegenop zien. Er moet immers veel geregeld worden en er wordt bovendien veel fysieke inspanning van u verwacht. Niet zelden zorgt dit voor veel stress en ongemak. Om deze reden kan het een aangename oplossing zijn om een beroep te doen op de diensten van een verhuisbedrijf. 

Hoewel het inhuren van een verhuisbedrijf dus veel voordelen biedt, kleven er ook wel wat nadelen aan. Het grootste nadeel is dat u te maken krijgt met aanzienlijk hogere kosten dan wanneer u uw verhuizing zelf uitvoert. Deze moeten wel passen in uw totale verhuisbudget.

Extra budget nodig voor uw verhuizing

Als u een verhuisbedrijf inschakelt zult u rekening moeten houden met hogere verhuiskosten dan wanneer u uw verhuizing zelf zou doen. Het is daarom belangrijk dat u hier extra budget voor vrijmaakt. De prijs kan wel verschillen per verhuisbedrijf en is afhankelijk van o.a. de volgende factoren:

 

  • Type transportmiddel
  • Aantal verhuizers
  • Afstand vanaf het verhuisbedrijf tot aan de beide locaties
  • Aanvullende diensten of machines

Niet iedere factor is van even grote invloed op de prijsbepaling. Verrassend genoeg speelt het aantal verhuizers dat u inhuurt daarbij maar een kleine rol. Vanzelfsprekend betaalt u een meerprijs per uur voor elke extra verhuizer, maar doordat de verhuizing hierdoor gelijk een stuk vlotter verloopt bespaart u ook weer op het aantal werkuren dat u uiteindelijk moet betalen. 

Wat betreft het type transportmiddel kunt u slechts besparen door gebruik te maken van een zo klein mogelijke verhuiswagen. Dit betekent dus dat u de inboedel die u wilt verhuizen zo beperkt mogelijk moet zien te houden als u op deze prijsfactor wilt besparen. Dit is echter vaak makkelijker gezegd dan gedaan, zeker wanneer u een grote woning heeft. 

Een punt waar u makkelijker op kunt besparen is het derde punt, namelijk de afstand vanaf het verhuisbedrijf tot aan de beide woningen. Nagenoeg alle verhuisbedrijven hanteren een kilometervergoeding wanneer de locatie(s) verder dan 20 kilometer vanaf het verhuisbedrijf gelegen zijn. Deze kilometervergoeding lijkt gering, maar kan al snel behoorlijk oplopen. Wij raden u daarom aan om een lokaal verhuisbedrijf in te schakelen. Als u de prijzen van meerdere verhuisbedrijven bij u in de buurt opvraagt en met elkaar vergelijkt, kunt u nog extra besparen op de kosten van het verhuisbedrijf.

Tenslotte zult u tijdens uw verhuizing wellicht gebruik moeten maken van extra hulpmiddelen, zoals bijvoorbeeld een verhuislift. U bent waarschijnlijk voordeliger uit wanneer u deze huurt via het verhuisbedrijf dan wanneer u “los” een verhuislift huurt. Desalniettemin zijn hier ook via het verhuisbedrijf uiteraard wel extra kosten aan verbonden. Om achteraf niet voor nare, financiële verrassingen te komen staan is het daarom verstandig om altijd een gedetailleerde offerte, waarin dergelijke extra diensten ook opgenomen zijn, aan te vragen bij het verhuisbedrijf.