Select Page

Verhuistips


Een verhuizing is een spannende gebeurtenis waar veel organisatietalent bij komt kijken. Wij geven u hieronder wat tips om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen. 

(Denk ook aan Duurzaam verhuizen)

Begin ruim op tijd: Pak elke dag wat dozen in, doe dit al vanaf het moment dat u de verhuisdozen in huis heeft of de opslagruimte geregeld is.

Niet in de zomer: Gaat u de verhuizing zelf doen? Plan uw verhuizing dan, als de situatie dat toelaat, bij voorkeur niet in de zomer. Het is dan al snel te warm om met zware spullen te sjouwen. 

Planning: Zorg voor een goede planning!!

Lees hier alles over op onze pagina verhuizing plannen

Organisatie: Gebruik, om een goed overzicht te houden, voor elke kamer aparte dozen. Pak per kamer in, zodat dozen netjes bij elkaar blijven staan. Pak veelgebruikte spullen bij elkaar in een doos en schrijf op de doos wat er precies inzit. Zo voorkomt u dat u na de verhuizing lang moet zoeken naar spullen als u iets nodig heeft.

Nummeren: Voorzie elke doos van een nummer en schrijf duidelijk op de doos in welke ruimte van uw nieuwe huis deze gezet moet worden. Maak per kamer een lijst waarop u noteert hoeveel dozen er zijn, wat er ongeveer in zit en eventueel nog wat opmerkingen en een vermelding van waardevolle spullen e.d..

Vulmateriaal: Zorg dat u voldoende vulmateriaal in huis heeft om dozen die niet helemaal volgepakt zijn mee op te kunnen vullen. Zo voorkomt u dat de inhoud kan gaan schuiven en eventueel beschadigen.

Gewicht per doos: Sluit de dozen altijd goed af en plak ze stevig dicht. Let goed op dat de dozen het gewicht kunnen dragen. Stop zwaardere spullen onder in de doos en plaats de lichtere spullen hier bovenop. Om het verhuizen makkelijker te maken doet u er verstandig aan om de dozen niet te zwaar te maken. Een gewicht van 20 kilo is wel het maximale wat tilbaar is. Tenslotte geven wij u nog graag de volgende vuistregel mee: Hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos moet zijn.

Servies en glas: Wikkel uw servies en glaswerk apart in papier en stop ze in (kleine) dozen. Stop theedoeken, handdoeken of eventueel kledingstukken in de doos om ze tegen schokken te beschermen. De borden en andere zware spullen moeten onderaan in de doos. Plaats flessen altijd rechtop in de verhuisdoos. Rol uw tafelzilver in keukenpapier. Pak nooit scherpe dingen in bij kwetsbare spullen. Schrijf duidelijk zichtbaar op de doos dat er breekbare spullen in zitten. 

Brandbare goederen: Licht ontvlambare of brandbare vloeistoffen en spuitbussen mogen nooit in een doos ingepakt worden. De verandering in druk en temperatuur kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Als hierdoor andere mensen gewond zouden raken kunt u hier aansprakelijk voor worden gesteld. Het beste is dan ook om alle (mogelijk) gevaarlijke stoffen apart te houden.

Medicijnen en belangrijke papieren: Plak de medicijndoosjes dicht met plakband. Stop ze in kleine dozen. Zorg dat u medicijnen die u ook op de dag van en de dagen rondom de verhuizing moet gebruiken altijd bij de hand houdt. Houd ook belangrijke papieren in uw handbagage.

Lampen: Verwijder de lampenkap en gloeilamp. Rol het snoer op. Wikkel de lampenkap in keukenpapier en plaats deze rechtop in de doos.

Schilderijen en spiegels: Pak schilderijen, spiegels en fotolijsten op hun kant in zware, stevige dozen. Pak deze breekbare spullen voorzichtig in en zorg voldoende bescherming tegen schokken.

PC, HIFI en andere elektronische apparatuur: Verpak uw waardevolle elektronische apparatuur, indien mogelijk, in hun originele verpakking. Als u de originele verpakkingen niet meer heeft kunt u de apparaten ook in een andere doos inpakken en hier beschermende vulling bij stoppen. Wikkel het elektronische apparaat in een deken of laken en stop het in de doos. Zorg dat de computer, dvd speler of ander apparaat goed vast zit in de doos. Pak de snoeren apart in een plastic zak en noteer waar ze voor dienen.

Bureauladen: Pak de inhoud van uw bureaulades zoveel mogelijk in dozen om schade te voorkomen. Verwijder in ieder geval altijd alle breekbare voorwerpen en voorwerpen die kunnen gaan lekken tijdens het transport. Draai de lades op slot en bewaar de sleuteltjes bij uw handbagage. Als de lades niet op slot kunnen, kunt u de lades vastzetten met stevig tape.

Gordijnen en kleden: Dekens, gordijnen en kleding kunnen prima in plastic zakken vervoerd worden. Kleding kunt u eventueel ook zo uit de kast in garderobedozen hangen. Kostbare kleden kunt u het beste in nette dozen verpakken.

Wasmachine: Zet de trommel van de wasmachine vast voordat u deze verplaatst

Planten: Zet kleine planten bij elkaar in een doos. Grote planten voorzichtig los verhuizen.

Opmeten: Meet alle grote spullen die u in huis heeft staan en wilt verhuizen naar uw nieuwe woning van tevoren op. Er is niets zo frustrerend als op de dag van de verhuizing tot de ontdekking komen dat de bank helemaal niet door de deur past. 

Tijdige adreswijziging: Wijzig uw adres ruim op tijd, dit voorkomt dat u nog maandenlang na uw verhuizing post “mist”.

Vraag eventuele verhuisvergoeding aan: Afhankelijk van uw situatie kan het zijn dat u recht heeft op een verhuiskostenvergoeding van uw werkgever, verhuurder of gemeente. 

Checklist: Loop alles nog eens na met behulp van onze checklist. Print deze uit en vink aan wat u al gedaan heeft. Als u alles van de lijst heeft kunnen afvinken weet u zeker dat u goed voorbereid bent op uw verhuizing.

Laatste tip: Onze laatste tip is misschien nog wel de belangrijkste van allemaal: Neem goed de tijd voor de planning en organisatie van uw verhuizing! Maak de afweging of u de verhuizing zelf wilt doen of uit handen wilt geven aan een professioneel verhuisbedrijf. U kunt hier vrijblijvend advies over aanvragen bij een expert. Soms kan uitbesteden een betere optie zijn dan zelf verhuizen. U kunt bij ons snel en eenvoudig offertes aanvragen van meerdere professionele verhuisbedrijven bij u in de regio. Zo heeft u alvast inzicht in de prijzen van professionele verhuizers en kunt u kijken of dit binnen uw verhuisbudget past. Een groot voordeel aan het vergelijken van deze offertes is dat u zo flink kunt besparen op de kosten voor uw verhuizing door een professioneel verhuisbedrijf. Deze kostenbesparing kan wel oplopen tot 30%. Het aanvragen van offertes is bij ons geheel gratis en vrijblijvend.