Select Page

Kies voor unieke gestoffeerde meubels

Gestoffeerde meubels zien er vaak zeer stijlvol uit. Bovendien zorg je voor unieke meubels in huis. Niemand heeft zijn stoel of bank immers zo gestoffeerd als jij! Wanneer je op zoek bent naar unieke meubels kun je dan ook een stoffeerder in laten schakelen. Maar wat zijn de kosten hiervan?

 

Emotionele waarde

Sommige meubelstukken kun je tientallen jaren laten staan. Die ene stoel of tafel is bijvoorbeeld afkomstig van je ouders of grootouders. Het heeft een emotionele waarde en levert een schat aan herinneringen aan. Ook meubels worden natuurlijk ouder. Door ze te laten herstofferen geef je ze eigenlijk een tweede leven. Daar hangt natuurlijk wel een prijskaartje aan. Het goede nieuws is dat je voor het laten stofferen van een stoel vaak goedkoper uit bent dan bij een nieuw exemplaar. Niet altijd natuurlijk, want het ligt eraan wat je zelf wil. Zo betaal je voor een nieuwe zitting inclusief stof ongeveer 75 tot 90 euro. Versier de nieuwe stoel bijvoorbeeld met een mooi kussentje van 10 tot 20 euro per stuk. Veel stoffeerders bieden de mogelijkheid om zelf de vulling van het kussen te kiezen.

 

Unieke meubels

Door te stofferen kies je voor unieke meubels. Bepaalde stoffen vind je niet terug in de winkel. Het geeft een speciaal gevoel om helemaal zelf de materialen van je favoriete stoel te mogen bepalen. Bovendien gaan de gestoffeerde meubels bijzonder lang mee.  Voor een unieke bank of maat met een stof van 120 centimeter lang betaal je bijvoorbeeld 400 euro. De stof is daarbij trouwens nog niet meegerekend. Of kies in plaats daarvan voor een prachtige Expo 58 stoel, die tussen de 300 en 350 euro per stuk kost. Of wat dacht je van een vintage zetel met een unieke stof? Deze kost tussen de 350 en 400 euro. De keuze is geheel aan jou, maar uniek is het zeker.