Select Page

Keuken verhuizen

Heeft u net een nieuwe keuken laten installeren en vindt u het zonde om deze achter te laten in uw oude woning? Of misschien bent u wel gewoon erg gehecht aan uw huidige keuken en verhuist u uw keuken daarom liever mee. Dat kan uiteraard, maar bereid u er wel op voor dat het een behoorlijke klus kan zijn. Bereid deze klus dus goed voor. Heel belangrijk is bijvoorbeeld dat u voordat u de keuken uitbreekt eerst nauwkeurig de ruimte in de keuken van uw nieuwe woning opmeet. Let daarbij ook op hoeken en kanten en eventueel verloren ruimte. U wilt immers niet met uw keuken in uw nieuwe huis aankomen en er dan achter komen dat uw keuken helemaal niet in uw nieuwe woning past… 

 

Demonteren van uw keuken

Voordat u uw keuken kunt verhuizen zal deze uiteraard eerst gedemonteerd moeten worden. U kunt ervoor kiezen om uw keuken zelf uit elkaar te halen om op de kosten te besparen. De demontage van uw keuken uit handen geven aan een professioneel bedrijf is ook een optie. Hier zitten wel kosten aan verbonden, maar u heeft dan wel de garantie dat de keuken op een professionele, veilige manier wordt gedemonteerd, ingepakt en weer opgebouwd. 

 

Wel of niet uw keuken mee verhuizen?

Of uw uw keuken wel of niet mee moet verhuizen is een keuze die u uiteindelijk zelf zal moeten maken. Het beste kunt u daarvoor allereerst de kosten voor het eventueel verhuizen van uw keuken in kaart brengen en aan de hand daarvan de afweging maken of u de verhuizing deze kosten al dan niet waard vindt. Neem in het keuzeproces ook het risico op het oplopen van schade aan uw keuken mee. Dit geldt met name als u uw keuken zelf wil demonteren en verhuizen. Als u hier een professional voor inschakelt speelt dit risico geen rol meer, maar lopen de kosten wel weer op. Misschien bent u wel erg gehecht aan uw keuken en wilt u hier koste wat het kost nog geen afscheid van nemen. Wat uw keuze ook wordt, zorg in ieder geval dat het een weloverwogen keuze is.

 

Wel of geen verhuisbedrijf inschakelen?

Ook dit is iets waar u goed over na moet denken en uiteindelijk zelf een beslissing over moet nemen. Wij kunnen wel zeggen dat het verhuizen van een keuken een lastige klus is die eigenlijk alleen is weggelegd voor de echt handige doe-het-zelvers onder ons. Bent u dit niet? Dan is het beter om de verhuizing van uw keuken over te laten aan een verhuisbedrijf. U weet dan zeker dat uw keuken heelhuids over komt in uw nieuwe woning. Bijkomend voordeel is dat uw keuken verzekerd is als u de verhuizing door een verhuisbedrijf laat doen. 

Wij raden u aan om voordat u in zee gaat met een verhuisbedrijf eerst ook de prijzen van andere verhuisbedrijven te bekijken en vergelijken. Wij helpen u daar graag een handje bij. U kunt bij ons namelijk gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van geschikte verhuisbedrijven bij u in de buurt. Zo kunt u eenvoudig tot wel 30 procent besparen op de kosten van het verhuisbedrijf. Dit gaat als volgt in zijn werk:

 

 

Meer informatie over verhuizingen

Op onze onderstaande pagina’s kunt u terecht voor nog veel meer nuttige informatie en tips over uw op handen zijnde verhuizing:

Verhuistips
Voordelen verhuisbedrijf
Verhuisgids