Select Page

Inpakservice

Het inpakken van uw inboedel is nog een behoorlijk karwei. Een karwei waar zeer veel tijd in gaat zitten als u zich bedenkt dat een gemiddeld gezin zo’n 70 tot 100 verhuisdozen in te pakken heeft. Het is dan ook niet zo gek dat steeds meer mensen ervoor kiezen om gebruik te maken van de inpakservice van het verhuisbedrijf. Zeker voor mensen met een druk leven is dit een ideale oplossing. Uw spullen worden op professionele wijze veilig opgeborgen in de verhuisdozen, waarna deze gelabeld en stevig dichtgeplakt worden. Doordat de verhuisdozen gelabeld worden per ruimte in uw woning, kunt u uw spullen ook na afloop van de verhuizing dus weer makkelijk terugvinden en op hun plaats zetten.

 

Waarom gebruik maken van een inpakservice?

Het belangrijkste voordeel aan het gebruik maken van een inpakservice is de grote hoeveelheid tijd die u uzelf hiermee bespaart. Zoals wij eerder al noemden loopt het aantal dozen dat ingepakt moet worden al gauw behoorlijk op en dit kost behoorlijk wat tijd. De tijd rondom een verhuizing is al een drukke tijd door alle zaken die geregeld moeten worden, dus grote kans dat ook u die uren die het inpakken van uw spullen in beslag neemt niet “over” heeft. 

Behalve dat het veel tijd kost om alles in dozen in te pakken, vergt het ook wel enig organisatietalent. Het zou erg vervelend zijn als u na afloop van uw verhuizing nog maandenlang op zoek bent naar spullen waarvan u niet meer weet waar u ze nou precies ingepakt heeft. Als u uw inboedel laat inpakken door de professionele verhuizers heeft u dit probleem niet. Zij weten door hun opleiding en ervaring precies hoe zij uw spullen zo snel en efficiënt mogelijk kunnen inpakken. U hoeft dus ook niet bang te zijn voor eventuele schade aan uw spullen. Bovendien bespaart u uzelf niet alleen veel tijd vóór de verhuizing, maar ook erna: De verhuizers labelen per ruimte elke verhuisdoos voor u, zodat u van iedere doos weet waar deze thuishoort en wat exact de inhoud van de verhuisdoos is.

 

Toch zelf inpakken

Als u, bijvoorbeeld om financiële redenen, besluit om uw inboedel toch liever zelf in te pakken zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. 

De belangrijkste tip die wij u hierbij willen geven is: Begin op tijd!

In de praktijk blijkt dat veel mensen wachten met het inpakken van hun spullen tot op het laatste moment, soms zelfs tot de laatste dag. Niet doen! U heeft vaak meer spullen dan u denkt en het zorgvuldig inpakken hiervan kost veel tijd. Als u op het laatste moment nog “even spullen in een verhuisdoos moet gooien” krijgt u daar na afloop van de verhuizing gegarandeerd spijt van. Niets is zo vervelend als wanneer u straks in uw nieuwe woning nog maandenlang telkens weer op zoek moet naar spullen die u mist. 

Begin daarom zo’n 3 weken voor de verhuizing al met het inpakken van uw inboedel. U kunt dan rustig alles op een veilige, overzichtelijke manier inpakken. Dit voorkomt stress bij u en bovendien eventuele schade aan uw spullen.

Als u gebruik maakt van de inpakservice van een verhuisbedrijf zitten de verhuisdozen al bij de prijs inbegrepen. Als u uw spullen zelf wilt inpakken moet u zelf nog voor de verhuisdozen zorgen. Schaf stevige verhuisdozen met een handvat en een dubbele bodem aan. Zo weet u zeker dat uw inboedel op een veilige manier vervoerd kan worden.