Select Page

Inpakpapier verhuizen

U zult er nog van staan te kijken hoeveel breekbare spullen u heeft en er dus verhuisd moeten worden. Uw servies en drinkglazen heeft u waarschijnlijk zelf al wel bedacht, maar heeft u bijvoorbeeld ook gedacht aan uw kunstwerken, fotolijsten, schilderijen, vazen,etc.? Om te voorkomen dat u straks in uw nieuwe woning allemaal scherven aantreft tijdens het uitpakken van uw verhuisdozen, is het belangrijk dat u uw breekbare spullen goed inpakt voordat u ze in een doos stopt. Hiervoor heeft u dan ook veel inpakpapier nodig. U kunt zelf op zoek gaan naar inpakpapier, bijvoorbeeld keukenpapier of oude kranten, maar er is ook speciaal, stevig inpakpapier verkrijgbaar dat speciaal bestemd is voor gebruik tijdens een verhuizing. 

Waarvoor kan inpakpapier allemaal gebruikt worden?

In grote lijnen is het aan te raden om alles wat enigszins breekbaar is in te pakken in inpakpapier. Voor extra veiligheid kunt u nog nopjesfolie tussen de ingepakte spullen in de verhuisdoos plaatsen. Zo bent u ervan verzekerd dat uw breekbare, waardevolle spullen onbeschadigd uit de doos komen in uw nieuwe woning. Inpakpapier is naast dat het bescherming biedt tegen beschadiging ook zeer geschikt voor het stofvrij overbrengen van bepaalde spullen.

Koop groot in om te besparen op de kosten

Inpakpapier is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Maak een inschatting van de hoeveelheid inpakpapier die u denkt nodig te hebben. Afhankelijk van de benodigde hoeveelheid kunt u er natuurlijk voor kiezen om een paar kleine rolletjes inpakpapier aan te schaffen, maar beter is het om eenmalig een grote rol inpakpapier te kopen. Het is over het algemeen namelijk veel voordeliger om een grote rol inpakpapier te kopen dan een aantal kleine rolletjes. Door het inpakpapier wat groter in te kopen kunt u dus al snel weer wat besparen op de totale kosten van uw verhuizing.