Select Page

Kosten schade dak na storm

Om vervelende gevolgen al schimmel en rot te voorkomen is het erg belangrijk dat u een opgelopen stormschade aan uw dak zo spoedig mogelijk laat repareren. Nog een bijkomend nadeel aan een beschadigd dak is bovendien dat hierdoor veel warmte uit uw woning via het gat in het dak verloren gaat. Dit levert u dus ook nog eens extra stookkosten op.

Wij vertellen u hier meer over de kosten van een reparatie aan een dak, welke factoren van invloed zijn op de prijs en hoe u zou kunnen besparen op de totale kosten van uw dakreparatie.

 

Waardoor wordt de prijs van een dakreparatie bepaald?

Er zijn een aantal factoren die een rol spelen bij de prijs die u uiteindelijk aan de dakdekker zal moeten betalen voor de reparatie van uw dak. Allereerst hangt de prijs af van het soort materiaal dat gebruikt moet worden om de schade te kunnen herstellen. Zo is de reparatie van een leien dak bijvoorbeeld een stuk duurder dan de reparatie van een dak met betondakpannen. Daarnaast zijn zaken als het soort schade, het soort dak, een al dan niet beschadigde dakconstructie en het oppervlak van het dak van invloed op de opbouw van de prijs.

De prijzen die wij u hier op deze pagina noemen zijn daarom dan ook gemiddelde prijzen. Exacte prijzen kunnen wij u hier niet zo 1-2-3 geven, omdat de kosten per situatie nou eenmaal verschillen.

 

Kosten reparatie van een dak na een storm

In onderstaande tabel vindt u de gemiddelde prijzen voor het repareren van de meest voorkomende daken in Nederland. U kunt zo alvast een grove inschatting maken van de kosten voor het repareren van stormschade aan uw dak. Alle genoemde bedragen zijn per en inclusief BTW en loonkosten.

 

Reparatie hellend dak
Dakpannen €125,00 – €200,00
Leien €325,00 – €425,00
Overzetdak €60,00 – €70,00
Reparatie plat dak
Bitumen €250,00 – €275,00
EPDM €250,00 – €270,00

 

Hoe gaat de reparatie van uw dak in zijn werk?

Wanneer u contact heeft opgenomen met een dakdekker om uw schade te repareren zal deze eerst bij u langs willen komen om de schade te inventariseren. Aan de hand van zijn bevindingen zal hij vervolgens een offerte voor u opmaken. U kunt deze offerte direct accepteren, maar u kunt er ook voor kiezen om eerst bij een aantal andere dakdekkers een offerte aan te vragen om zo de prijzen te kunnen vergelijken.

Als u uw akkoord gegeven heeft zal de dakdekker overgaan tot de reparatie van uw dak. Alvorens aan de reparatie te beginnen zal hij uw dak eerst goed schoonmaken. Na de reparatie wordt het dak nauwkeurig getest op waterdichtheid. Als alles in orde is kunt u overgaan tot betaling van de dakdekker. Mocht achteraf blijken dat er onverhoopt toch iets niet helemaal goed gegaan is tijdens de reparatie dan kunt u aanspraak maken op de garantieregeling van de dakdekker. Het is verstandig om dit in uw achterhoofd te houden bij het kiezen van een dakdekker.

 

Reparatie schuin dak

Het detecteren van de schade op een schuin dak is niet zo moeilijk. De plek van de schade is de plek waar plotseling dakpannen ontbreken. Waar mogelijk zal de reparateur de losgeraakte dakpannen die nog heel zijn hergebruiken. De beschadigde dakpannen worden vervangen door dakpannen die exact hetzelfde zijn als uw eigen dakpannen. Na de reparatie is de schadeplek dus niet meer zichtbaar.

 

Reparatie plat dak

Schade door storm aan een plat dak komt aanzienlijk minder vaak voor dan stormschade aan een schuin dak. De verklaring hiervoor is heel simpel: De wind blaast over het platte dak heen en het bestaat niet uit losse onderdelen zoals dakpannen. Wel kan het vinden van de schade een stuk lastiger zijn dan bij een schuin dak. Als de schade eenmaal ontdekt is, is de reparatie vaak zo gedaan. Een bitumen of EPDM dak is eenvoudig te repareren omdat het warm gemaakt wordt en daarna bewerkt. Het is wel belangrijk dat u, net als bij een schuin dak, het dak na afloop van de reparatie uitvoerig laat testen op de waterdichtheid.

 

Een overzetdak laten plaatsen

Bij ernstige schade aan uw dak zou u ook kunnen overwegen om een overzetdak over uw huidige dak te laten plaatsen. Een overzetdak is een constructie van latten waaraan de nieuwe tegels worden vastgemaakt. Zeker in het geval van een grote schade is het aan te raden om eerst uit te zoeken of dit wellicht een goedkopere oplossing is dan wanneer u de schade laat repareren. Voor een relatief lage prijs krijgt u zo namelijk een geheel nieuw dak. Een overzetdak is overigens niet op elk type dakbedekking mogelijk. Uw dakdekker kan u vertellen of dit in uw situatie wel of geen optie is.

 

Een volledige renovatie van uw dak

Soms komt het helaas voor dat de schade aan een dak na een storm zó groot is dat er eigenlijk niets anders opzit dan de gehele dakbedekking te laten vervangen. De reparatiekosten zouden anders namelijk hoger uitvallen dan het plaatsen van een nieuw dak. Toch zitten er ook voordelen aan het laten plaatsen van een nieuw dak. Een nieuw dak geeft een mooie, frisse uitstraling aan uw woning, wat de verkoopwaarde aanzienlijk doet stijgen. Mocht u uw huis in de toekomst willen verkopen dan zal uw huis er bij potentiële kopers tussen de door hen bekeken woningen uitspringen en aantrekkelijker zijn om te kopen. Voor potentiële kopers is het immers een groot pluspunt om een huis te kopen in de wetenschap dat zij de eerstkomende jaren niet voor hoge kosten als de vervanging van een dak zullen komen te staan.

In onderstaande tabel vindt u de prijzen van verschillende soorten dakbedekking. De prijzen zijn inclusief BTW, materiaal en arbeid.

 

Prijzen dakbedekking Prijs per Gemiddelde levensduur
Plat dak
EPDM €25,00 – €75,00 50 jaar
Bitumen €40,00 – €60,00 25 jaar
Schuin- en gebogen dak
Betonpannen €20,00 – €35,00 30 jaar
Keramiek dakpannen €40,00 – €75,00 100+ jaar
Natuurleien €45,00- €210,00 30 jaar
Overzetdak €60,00 – €70,00 30 jaar
Riet €75,00 – €100,00 35 jaar

 

Wat is de voordeligste oplossing?

Natuurlijk wilt u uw schade na de storm zo snel mogelijk verholpen hebben en er is ook zeker haast bij geboden. Probeer desondanks toch om alle mogelijkheden te bekijken en zo een weloverwogen keuze te maken. Kijk daarbij naar zaken als de kosten voor reparatie van uw huidige dak, de kosten van een nieuw dak, de levensduur van uw oude dak en het nieuwe, de kosten van een overzetdak en of de schade eventueel vergoed wordt door uw verzekeringsmaatschappij.

 

Besparen op de kosten van uw reparatie

Naast het maken van de juiste keuzes wat betreft het oplossen van de schade aan uw dak na een storm zijn er nog een aantal manieren waarop u mogelijk kunt besparen op de totale kosten. Wij hebben een aantal van die manieren voor u op een rijtje gezet:

 

  • Doe zoveel mogelijk zelf. Het klinkt misschien als een overbodig advies, maar u kunt al aanzienlijk besparen op de kosten van de reparatie als u bereid (en daartoe fysiek ook in staat!) bent om zelf ook de handen uit de mouwen te steken. De reparatie van uw dak moet u uiteraard wel overlaten aan de dakdekker, maar u kunt best zelf alvast wat voorbereidingen treffen. Denk dan bijvoorbeeld aan het vrijmaken van het pad naar het dak. Na afloop van de werkzaamheden kunt u eventueel zelf uw oude dakpannen afvoeren naar het milieupark. Als u een plat dak heeft dan zou u zelf kunnen zorgen voor de schoonmaak van het dak.
  • Kies voor een lokale dakdekker. U bespaart hiermee op de voorrijkosten van de dakdekker.
  • Kies eventueel gelijk voor een nieuw dak. Als uw dak al wat ouder is en binnenkort toch al aan vervanging toe zou zijn kan het financieel gunstiger zijn om deze schade aan te grijpen en uw dak maar gelijk in zijn geheel te vervangen.

 

Vraag offertes aan en bespaar zo tot 40% op de kosten

De snelste manier om te kunnen besparen op de totale kosten van het verhelpen van de schade aan uw dak is toch wel het aanvragen en vergelijken van offertes bij meerdere lokale dakdekkers. Dit kan u al gauw zo’n 40% aan kosten schelen. Het aanvragen van offertes hoeft u niet veel tijd te kosten. Wie bieden u namelijk de mogelijkheid om bij ons gratis en vrijblijvend offertes van tot wel 6 betrouwbare dakdekkers bij u in de buurt aan te vragen. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is het formulier invullen en met slechts 1 klik op de muis naar ons te verzenden. Al binnen 2 werkdagen stromen de offertes vervolgens uw mailbox binnen. Bekijk en vergelijk de offertes goed en kies de dakdekker uit die u het meest aanspreekt. Accepteer de offerte, maak een afspraak en de dakdekker staat binnen een mum van tijd bij u op de stoep om de schade voor u te verhelpen!