Select Page

Kosten verhuisbedrijven

Meerdere factoren spelen een rol bij de uiteindelijke kosten van een verhuizing. Hieronder leest u wat de drie belangrijkste factoren zoal zijn:

 

  1. Kosten van het verhuisbedrijf (o.a. loonkosten verhuizers)
  2. Transportkosten (o.a. verhuiswagen en eventuele opslag)
  3. Reisafstand ( o.a. voorrijkosten)

Tip: Wilt u besparen op de kosten van uw verhuizing? Vergelijk dan eerst offertes van meerdere verhuisbedrijven. U kunt dat snel en eenvoudig regelen door hier offertes aan te vragen. U ontvangt dan binnen 2 werkdagen gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes van verhuisbedrijven bij u in de buurt!

 

Kosten verhuisbedrijf

Een verhuizing vraagt om een goede organisatie en bovendien komt er veel sjouwwerk bij kijken. Daarom laten veel mensen deze klus maar al te graag over aan een verhuisbedrijf. Het laden en lossen van de verhuiswagen behoort dan tot de voornaamste taken van een professionele verhuizer. Behalve het laden en lossen van de verhuiswagen kan het verhuisbedrijf u nog veel meer zaken uit handen nemen. Denkt u dan bijvoorbeeld aan het inpakken van uw spullen in verhuisdozen en het demonteren en monteren van uw meubels. Elke verhuizing is natuurlijk anders, maar gemiddeld genomen zijn er drie verhuizers nodig om een verhuizing snel en efficiënt te laten verlopen. Vanzelfsprekend is het zo dat hoe meer verhuizers er mee kunnen helpen tijdens de verhuizing, des te sneller de verhuizing achter de rug is. In sommige gevallen kunt u zelfs besparen op de totale kosten van de verhuizing door meerdere verhuizers in te schakelen. Het uurtarief voor een extra verhuizer ligt gemiddeld op €25,- tot €35,- per uur. Wij geven u in het onderstaande schema een indicatie van de gemiddelde kosten voor een aantal soorten verhuizingen:

Verhuis Opties

Goedkoop verhuizen

Aantal verhuizers  : 1.

Verhuisservice: geen extra’s

Totale kosten: € 400.- tot € 575.-

Efficiënt verhuizen

Aantal verhuizers  : 2.

Verhuisservice: inpakken spullen

Totale kosten: € 800.- tot € 950,-

 

 

Grote Verhuizing

Aantal verhuizers  : 4.

Verhuisservice: inpakken spullen & (De)monteren meubels

Totale kosten: € 1.300.- tot € 1.900.-

 

 

Prijsopbouw verhuisbedrijf

 

In onderstaand schema kunt u zien hoe de prijs van een verhuizing gemiddeld is opgebouwd: 

 

Kosten voor transport

Natuurlijk wilt u voorafgaand aan uw verhuizing ook graag weten wat de transportkosten voor uw verhuizing zullen zijn. Dat hangt af van een aantal zaken. Een grote factor hierbij is het type verhuiswagen dat nodig is voor uw verhuizing. Gaat het om een grote verhuizing, dan zal er veelal een groter type verhuiswagen worden ingezet. Gemiddeld genomen kost een verhuiswagen van 20m³ met een bestuurder ongeveer €55,- tot €65,-. Als er gebruik gemaakt wordt van een grotere verhuiswagen van 50m3 met een bestuurder dan moet u rekenen op gemiddelde kosten van ongeveer €65,- tot €75,- per uur. Meestal helpt de bestuurder van een verhuiswagen ook mee met het verhuizen zelf.

 

Voorrijkosten

Bij het bepalen van de voorrijkosten is het belangrijk om te weten wat de afstand tussen uw huis en het verhuisbedrijf is. Vanaf het moment dat de verhuiswagen de openbare weg opdraait zullen er namelijk voorrijkosten per gereden kilometer in rekening gebracht gaan worden. Vaak geeft het verhuisbedrijf wel een aantal kilometers aan voorrijkosten gratis weg. Dit zijn bij regionale verhuisbedrijven vaak de eerste 20 kilometers en bij landelijke verhuisbedrijven ligt het aantal gratis kilometers meestal tussen de 60 en 100. Per gemaakte kilometer dat het aantal gratis kilometers overschrijdt wordt meestal een bedrag van €0,50 tot €1,00 in rekening gebracht.

 

 

Overige kosten

Naast de bovengenoemde kosten van een verhuisbedrijf zijn er nog andere kosten waar u rekening mee moet houden. Zo moet de verhuiswagen wel pal voor uw woning kunnen parkeren om de verhuizing zo snel en efficiënt mogelijk te kunnen laten verlopen. Kan of mag dit bij u in de straat normaal gesproken niet? Dan zal er eerst een parkeervergunning of parkeerontheffing aangevraagd moeten worden bij de gemeente. Dit bedrag kan oplopen tot €50,-.

 

Hieronder vindt u een overzicht van overige kosten die zich eventueel kunnen voordoen bij een verhuizing:

 

Montage en demontage meubels Reparatie en schilderen

Gemiddelde kosten per uur: €40,-

Opmerkingen : Uw meubels worden voor u ge(de)monteerd.

De verhuizers repareren en/of schilderen zelf eventueel ontstane verhuisschade

 

Inpakservice

Gemiddelde kosten per uur: €40,-

Opmerkingen : Uw inboedel wordt op professionele wijze voor u ingepakt.

 

Lift service

Gemiddelde kosten per uur

: €65,-

Opmerkingen : Lift assistentie voor appartementen

 

Piano verhuizen

Gemiddelde kosten per uur

: €200,- tot €350,-

Opmerkingen : Uw piano wordt op professionele wijze verhuisd en is direct verzekerd.

 

Parkeervergunning

Gemiddelde kosten per uur: €20,- tot €50,-

Opmerkingen : Afhankelijk van de gemeente waarin deze wordt aangevraagd.

 

Opslag inboedel

Gemiddelde kosten per uur: €100,-

Opmerkingen : Voor een opslagbox van 30m³

 

 

Spoed en weekendservice

Als het nodig is kunt u ook een in het weekend een verhuisbedrijf inschakelen. Ook bieden veel verhuisbedrijven een spoedservice aan. Houdt u er dan wel rekening mee dat in de meeste gevallen een weekendtoeslag wordt berekend. Deze toeslagen zijn op zaterdag meestal zo’n 25 procent en op zondag rond de 75 procent. Voor de extra kosten voor een spoedverhuizing kunnen wij u geen percentages noemen. Dit hangt namelijk o.a. af van het aantal verhuizers dat nog beschikbaar is op het door u gekozen
verhuismoment.

Wat we wel kunnen adviseren is om uw verhuizing ruim van tevoren in te plannen op een doordeweekse dag. U hoeft dan geen weekendtoeslagen of een spoedtoeslag te betalen en bespaart zo al enorm op de kosten van uw verhuizing.

 

Kostenplaatje

Als het goed is heeft u na het lezen van bovenstaande informatie een aardig inzicht gekregen in de kosten die zoal komen kijken bij een verhuizing. Dit zijn uiteraard wel gemiddelde prijzen. Wilt u graag weten wat de exacte kosten voor uw verhuizing zouden worden? Dan raden wij u aan om offertes van diverse verhuisbedrijven bij u uit de regio aan te vragen. U kunt dan namelijk eerst de prijzen van een aantal verhuisbedrijven vergelijken. Deze offertes kunt u snel en eenvoudig bij ons aanvragen. Deze service is geheel gratis en vrijblijvend. Bespaar tot wel 30% op uw verhuizing door onderstaande stappen te volgen: