Select Page

Kosten dak reinigen

Om uw dakbedekking netjes te houden én lekkages te voorkomen is regelmatig onderhoud van uw dakbedekking noodzakelijk. U kunt zien dat uw dakpannen gereinigd moeten worden als ze er dof uit gaan zien. Door de groei van mos en algen verkleurt het dak en worden de dakpannen broos. Ook regenval en de aanwezigheid van bomen die hun bladeren op uw dak laten vallen en uw dak overschaduwen zijn van invloed op de mate van verwering van de dakpannen.

Een plat dak zal eveneens van tijd tot tijd schoongemaakt moeten worden. Op een plat dak hoopt zich na verloop van tijd ook vocht op, wat uw dakbedekking uiteindelijk zal verzwakken. Als u daarnaast grind op uw dak heeft liggen moet u er rekening mee houden dat dit grind te kampen krijgt met mos en algen.

 

Wat kost het reinigen van een dak?

Het tijdig reinigen van uw dakbedekking is dus van essentieel belang voor het behoud van uw dak. Doet u dit niet op tijd dan loopt u het risico op schade aan uw dakbedekking, die uiteindelijk zelfs lekkages in huis kan veroorzaken. Daar zit u bepaald niet op te wachten. Zorg dus voor een regelmatig onderhoud aan uw dakbedekking om dergelijke problemen te voorkomen. Wij begrijpen heel goed dat u wel graag wilt weten wat de reiniging van uw dakbedekking u gaat kosten. Wij hebben daarom een aantal prijzen van veel uitgevoerde klussen bij diverse dakdekkers opgevraagd en deze in onderstaande tabel voor u op een rijtje gezet. Het zal u ongetwijfeld opvallen dat de prijzen per klus behoorlijk uiteenlopen. Dit heeft te maken met de verschillende soorten dakbedekking. Een rieten dakbedekking is bijvoorbeeld veel lastiger schoon te maken dan een dak met dakpannen. U zult voor de reiniging van uw rieten dak dan ook rekening moeten houden met ongeveer de hoogst genoemde prijs in de tabel.

 

Soort werkzaamheden Oppervlak van het dak Gemiddelde kosten voor de werkzaamheden
Verwijderen algen en mos + reinigen algemeen 60 €500,00 – €900,00
Verwijderen algen en mos + reinigen algemeen + coaten van het dak 60 €1.200,00 – €1.650,00
Verwijderen algen en mos + reinigen algemeen + coaten van het dak Twee onder één kap woning of twee aansluitende woningen met een totaal dakoppervlak van 120 €2.000,00 – €2.800,00

 

Wij snappen dat u in eerste instantie misschien schrikt van deze bedragen maar u moet zich bedenken dat de kosten waar u tegenaan zult lopen wanneer u lekkage aan uw dak krijgt vele malen hoger zullen zijn. Door uw dak regelmatig te laten reinigen voorkomt u schade als gevolg van achterstallig onderhoud.

U kunt wel zelf de prijs nog wat beïnvloeden. De volgende factoren spelen daarbij een belangrijke rol:

  • U bent een handige klusser. Als u een beetje handig bent kunt u de algen en mossen best zelf wegkrabben. Let er dan wel goed op dat u de dakpannen niet beschadigt tijdens het wegkrabben. Het coaten van uw dak moet u wel overlaten aan een professionele dakdekker.   

 

  • U besteedt de klus liever uit. Bent u totaal niet handig aangelegd of heeft u simpelweg geen zin of tijd om zelf de handen uit de mouwen te steken? Besteed de klus dan gewoon in zijn geheel uit aan de dakdekker. U heeft dan nergens omkijken naar en bent verzekerd van een goed resultaat.

 

 

De prijsopbouw van een dakreiniging

Er zijn een aantal keuzes die eveneens de prijs bepalen van uw dakreiniging. Wij hebben deze keuzes voor u op een rijtje gezet.

 

 

  • Keuze 1: Van welk materiaal is uw dak gemaakt? Wanneer de dakbedekking van uw dak bestaat uit dakpannen kunt u rekenen op een gemiddelde prijs van €5,00 tot €15,00 per . Voor de reiniging van een rieten dak bent u  een stuk meer kwijt.
  • Keuze 2: Wel of geen coating laten aanbrengen? U kunt ervoor kiezen om na de reiniging van uw dak een coating aan te laten brengen. Deze coating zorgt ervoor dat uw dakpannen gedurende een langere periode beschermd zijn tegen de vorming van mos en algen en geeft uw dakpannen bovendien een mooie glans.
  • Keuze 3: Welk soort dak heeft u? De dakdekker zal met een “lastig”  schuin dak met dakpannen of een plat dak met grind erop langer bezig zijn om dit te reinigen dan met bijvoorbeeld een plat dak met een bitumen dakbedekking. Vanzelfsprekend ziet u dit verschil in arbeidsuren ook terug op de factuur.
  • Keuze 4: Is uw dak reinigen genoeg of is meer onderhoud nodig? Het kan maar zo zijn dat tijdens het reinigen van uw dakbedekking blijkt dat uw dak dermate aangetast is door de mos en algen dat het eigenlijk aan vervanging toe is. Algen en mos tasten de bovenlaag van uw dakbedekking aan. Wanneer hier teveel beschadigingen in zitten kan er uiteindelijk lekkage aan uw dak ontstaan. Het laten vervangen van uw dak is een grote kostenpost, maar het is weinig zinvol om dit uit te stellen als de dakdekker u adviseert om uw dakbedekking te laten vervangen. Uiteindelijk zal het u namelijk nog veel meer gaan kosten wanneer u besluit om het vervangen van uw dakbedekking uit te stellen tot wanneer zich daadwerkelijk lekkages voordoen.
  • Keuze 5: Laat u uw dakgoten ook direct reinigen? Uw dak ziet er weer netjes en fris uit nadat de dakbedekking gereinigd is. Het is dan ook een goed moment om ook gelijk uw dakgoten eens kritisch te bekijken. Wellicht kan de dakdekker uw dakgoten ook direct schoonmaken. Een niet goed schoongemaakte dakgoot kan voor problemen als verstopping en lekkages zorgen. De dakdekker kan de bladeren en ander vuil voor u uit de dakgoot verwijderen en direct een bladkorf in de dakgoot plaatsen. Deze bladkorf zorgt er dan voor dat zich in het vervolg geen bladeren en vuil meer kunnen ophopen in uw regenpijp. Lekt uw dakgoot bij de naden? Laat dan een coating aanbrengen om dit euvel te verhelpen of laat de dakdekker uw dakgoot vervangen.

 

 

Handige bespaartips

Wij geven u graag nog enkele tips om te besparen op de kosten van uw dakreiniging.

 

 

  • Probeer een kwantumkorting te regelen. Zoals u in het laatste prijsvoorbeeld al kon zien ligt de prijs per aanzienlijk lager wanneer u de klus gezamenlijk met uw buren laat uitvoeren. Ga daarom met uw buren om de tafel en plan een afspraak met de dakdekker in. De dakdekker kan zo efficiënter werken en u bespaart o.a. op de voorrijkosten en eventuele materiaalhuur. Dit levert u beiden een aanzienlijke korting op de factuur op.
  • Vraag offertes aan

 

 

Offertes aanvragen

Wanneer u op een snelle manier flink wilt besparen op de kosten van uw dakreiniging doet u er goed aan om offertes aan te vragen bij meerdere dakdekkers. Door eerst de prijzen van verschillende dakdekkers met elkaar te vergelijken kunt u namelijk soms tot wel 40 procent op de kosten besparen. Wij hebben het u extra gemakkelijk gemaakt en al het nodige voorwerk al voor u gedaan. U hoeft niet meer eerst te zoeken naar dakdekkers bij u in de buurt en deze stuk voor stuk om offertes te vragen. U kunt de offertes nu in 1 muisklik bij ons aanvragen door hier het formulier in te vullen. Binnen 2 werkdagen rollen de offertes van tot wel 6 lokale dakdekkers uw mailbox binnen. Vergelijk de offertes en kies de beste deal! Onze service is overigens geheel gratis en vrijblijvend. U kunt uw opdracht dus op elk gewenst moment kosteloos weer intrekken, mocht er onverhoopt geen geschikte dakdekker voor u tussen zitten.