Select Page

Wat kost een glaszetter?

Een woning voorzien van dubbel glas brengt een aantal voordelen met zich mee. Ten eerste is de woning veel beter geïsoleerd. Ten tweede houdt dubbel glas inbrekers buiten de deur. Dubbel glas verkleint de kans dat ongenode gasten binnen kunnen komen.  Aan het inschakelen van een glaszetter hangt wel een prijskaartje. Wat zijn de kosten van een glaszetter?

 

Glaszetter inschakelen

Het inschakelen van een glaszetter is een verstandige keuze. Als niet-professional is het namelijk onmogelijk om ramen veilig en goed te plaatsen. Zo zijn HR+++ glazen ontzettend zwaar. Een glaszetter is hier op voorbereid en weet precies waar hij rekening mee moet houden. Bovendien beschikt een glaszetter over speciale apparatuur om het glas vakkundig te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de isolatie perfect werkt. Slecht geplaatst glas doet de duurzaamheid niet ten goede. 

 

Garantie

Maak voordat de werkzaamheden beginnen altijd duidelijke afspraken met het glaszetterbedrijr. Zo heb je alle kosten duidelijk op papier staan, en kom je nooit voor nare verrassingen te staan.  Door een ervaren glaszetter in te schakelen verdien je jouw investering als het goed is in enkele jaren terug.  Is het werk toch niet goed gedaan? Bij een erkend glaszetbedrijf,  die is aangesloten bij de branchevereniging FOSAG, heb je doorgaans een garantieperiode van 10 jaar.

 

Dubbel glas

Steeds meer woningen beschikken tegenwoordig over dubbel glas. Ook driedubbel glas is allang geen uitzondering meer. Goede isolatie is duurzaam en zorgt voor een lagere energierekening. Dit glas bestaat zowel uit dubbel glas, als twee glasplaten. Tussen de lagen in zit stilstaande lucht. Daarnaast beschikt HR++ glas over een speciale zonwerende laag waardoor het extra koel is op een hete zomerdag.

Prijs glaszetter

Aan het laten plaatsen van HR+++ glas zijn kosten verbonden. Inbegrepen in de standaardprijs zitten de loonkosten van de glaszetter en de BTW.  Hou daarnaast rekening met de volgende kosten

– Materiaalkosten: +- 80 euro.
– Arbeidskosten: +- 50 euro.
– Bijkomende kosten (reiskosten enzovoort): +- 10-20 euro.

 

Gemiddelde prijs per woning

Gemiddeld kost een goede glaszetter 140 euro per vierkante meter. Wel is het totaalbedrag afhankelijk van het soort woning dat je huurt of bezit. Zo ben je met een appartement met een raamoppervlakte van 15 m2 ongeveer 1800 tot 2200 euro kwijt. Een tussenwoning heeft meestal iets grotere ramen van ongeveer 20 m2. In dat geval kost het plaatsen van dubbel glas 2500 tot 2800 euro.  

 

Hoe groter, hoe duurder

Hoe groter de huizen, hoe meer kosten. Het plaatsen van ramen van 30 m2 bij een hoekwoning is bijvoorbeeld iets duurder dan een tussenwoning, namelijk 3500 tot 4000 euro. Met een 2-onder-1 kap woning of vrijstaande woning ben je verreweg het duurste uit. De totaalprijs van een 2-onder-1 kap woning met ramen van 35 m2 is 4400 tot 4900 euro. Ramen van 50 m2 in een vrijstaande woning kosten in totaal 6500 tot 7000 euro.

 

Energiebesparend

Wellicht vind je de prijzen voor plaatsen van ramen niet goedkoop. Aan de andere kant staat daar tegenover dat je jaarlijks behoorlijk veel bespaart op de energierekening. Zo bespaar je bij een hoekwoning maar liefst 300 euro per jaar, en bij een vrijstaande woning is dit bedrag zelfs 500 euro. Uiteindelijk staan de prijzen dus in verhouding met wat je jaarlijks bespaart. Dankzij de goede isolatie van de ramen hoef je nooit mer te stoken. Toch blijft het altijd lekker warm in huis. Het laten plaatsen van ramen is een investering die je gemiddeld binnen 10 jaar weer hebt terugverdiend.


Lees recensies
Glaszetters zijn echte professionals. Tenminste, als je een bedrijf hebt met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Gelukkig is deze dankzij het wereldwijde web niet moeilijk te vinden. Goede glaszetterbedrijven beschikken doorgaans over het zogeheten AF-keurmerk. Deze staat als het goed is ook op hun website.Via Google kun je relatief eenvoudig een goed glaszetterbedrijf bij je in de buurt vinden. Zoek een bedrijf dicht in de buurt, want dan liggen de voorrijkosten lager. Tijdens de zoektocht naar een geschikt bedrijf is het belangrijk om de recensies over glaszetterbedrijven altijd goed te lezen. Ervaringen van eerdere klanten vertellen veel over een bedrijf.  

 

Vergelijk Glas offertes

Tevens is het belangrijk om goed te letten op de prijs. Niet elk glaszetterbedrijf vraagt namelijk hetzelfde tarief. Zodoende is het verstandig om offertes bij meerdere bedrijven aan te vragen. Ga er even goed voor zitten, en vergelijk de prijsopgaves met elkaar. Soms kun je wel 40 procent besparen! Bovendien krijg je op deze manier een goed beeld van de gemiddelde prijs. Bedenk dat een goedkope glaszetter niet altijd het beste werk levert. Aan de andere kant betekent een zeer hoge prijs ook niet automatisch kwaliteit. Juist daarom is het verstandig om recensies altidj goed door te lezen.

Het is handig om de kosten van een glaszetter in kaart te hebben. Het totaalbedrag is afhankelijk van het soort glas. Hou rekening met de volgende gemiddelde prijzen:

Materiaalkosten (per m2): 65 euro Loonkosten glaszetter: 50 euro Overige kosten: 10-20 euro Totale kosten per m2: 125 euro
Materiaalkosten (per m2): 70 euro Loonkosten glaszetter: 50 euro Overige kosten: 10-20 euro Totale kosten per m2: 130 euro
Materiaalkosten (per m2): 75 euro Loonkosten glaszetter: 50 euro Overige kosten: 10-20 euro Totale kosten per m2: 135 euro
Materiaalkosten (per m2): 80 euro Loonkosten glaszetter: 50 euro Overige kosten: 10-20 euro Totale kosten per m2: 140 euro
Materiaalkosten (per m2): 120 euro Loonkosten glaszetter: 50 euro Overige kosten: 10 euro Totale kosten per m2: 180 euro

Investering die loont

Het plaatsen van dubbel glas is een investering die zeker loont. Je plukt er meteen de vruchten van, want de energierekening valt aan het einde van het jaar lager uit. Bovendien kun je ook nog eens profiteren van subsidies. Gemeentess willen duurzaam wonen namelijk stimuleren door regelmatig bepaalde bedragen beschikbaar te stellen. Het plaatsen van dubbel glas valt hier ook onder. Daardoor  kunnen de kosten voor de glaszetter uiteindelijk lager uitpakken dan je in eerste instantie denkt.