Select Page

Aquarium verhuizen

Het verhuizen van een aquarium levert nog een extra uitdaging op bij een verhuizing. Uiteraard zit er wel een verschil tussen het verhuizen van een vissenkom met daarin een goudvisje en een groot aquarium met heel veel vissen. Wij geven u hier enkele tips om de verhuizing van uw aquarium vlekkeloos te laten verlopen.

Gebruik piepschuim

Gezien de omvang van een gemiddeld aquarium heeft u voor het transport een auto met een behoorlijke laadruimte nodig. Het tweede punt waar u op moet letten is dat het transport op een veilige manier gebeurt. U moet er tenslotte niet aan denken dat het glas van het aquarium tijdens het transport breekt. Zorg daarom altijd voor een goede bescherming van uw aquarium tegen trillingen. Deze trillingen worden veroorzaakt door o.a. rijden over een slecht wegdek, maar er kunnen ook andere oorzaken voor zijn. U lost dit probleem eenvoudig op door het aquarium aan de buitenkant te voorzien van piepschuim. Als u het aquarium op deze wijze vervoert weet u zeker dat het aquarium onderweg niet kan gaan schuiven en bovendien vangt het piepschuim alle trillingen op. 

Lees meer over veilig vervoer op onze pagina verhuizen vervoer en transport.

Vissen uit het aquarium halen of niet?

Behalve aan de verhuizing van het aquarium zelf, moet u ook nadenken over de verhuizing van de bewoners van uw aquarium: de vissen.

U heeft daarbij de keuze uit twee mogelijkheden:

  • Het aquarium leeg vervoeren. De vissen vervoert u los in speciaal daarvoor   bestemde plastic zakjes
  • De vissen in het (halflege) aquarium laten en in zijn geheel vervoeren.

Welke wijze van transport u het beste kunt kiezen hangt af van de hoeveelheid vissen en van uw persoonlijke voorkeur. Het risico op vissensterfte is groter wanneer de vissen uit het vertrouwde aquarium gehaald worden. Daarom wordt over het algemeen wel aangeraden om, als dat mogelijk is, de vissen in het aquarium te vervoeren. Voor beide situaties geldt overigens dat u er verstandig aan doet om bij aankomst op de plaats van bestemming het aquarium weer (aan) te vullen met het oude aquariumwater. 

Meer informatie

Er komt veel kijken bij een verhuizing. Kijkt u eens op onderstaande pagina’s voor meer informatie en allerlei handige tips die u kunnen helpen bij uw verhuizing.