Select Page

Wat zijn de kosten voor het inschakelen van een stucadoorsbedrijf?

Soms verdient je woning een flinke opknapbeurt. De muren en plafonds kunnen bijvoorbeeld wel een nieuwe afwerklaag gebruiken. In dat geval is het inschakelen van een stucadoorsbedrijf een goed idee. Professionele stucadoors beschikken doorgaans over ruime kennis en ervaring. Voor uitgebreid advies kun je altijd ben hen terecht. Natuurlijk hangt daar wel een prijskaartje aan. Wat kost een stucadoorsbedrijf?


Keurmerk

Het vinden van een stucadoorsbedrijf in de buurt is dankzij het internet een fluitje van een cent. Je hoeft alleen maar even in Google of op Google Maps te kijken. Hou er wel rekening mee dat niet elk bedrijf goede kwaliteit levert. Lees zodoende altijd de beoordelingen door van eerdere klanten. Zij geven meestal een eerlijk oordeel over de werkzaamheden. Tevens voldoen goede stucadoorsbedrijven altijd aan strenge eisen. Zo beschikken ze onder andere over NOA-afbouwgarantie en een zogeheten ‘afbouwkeur’. Als het goed is staan deze keurmerken op de website van het stucadoorsbedrijf vermeldt.

Eigen prijzen

Stucadoorsbedrijven mogen hun eigen prijzen bepalen. Er is geen wettelijke minimum- of maximumprijs. Daardoor loopt de prijs die je betaalt voor de werkzaamheden soms nogal uiteen. Ook andere factoren spelen een rol bij de precieze kosten. Denk bijvoorbeeld aan het soort werkzaamheden en de hoeveelheid vierkante meters. Het zou erg zonde zijn wanneer je teveel betaalt. Hou daarom de volgende gemiddelde prijzen (inclusief materialen, BTW en loonkosten) altijd je achterhoofd:

Werkzaamheden Prijs per vierkante meter
Raapwerk 15 tot 30 euro
Schuurwerk 15 tot 25 euro
Stucen plafond 10 tot 23 euro
Sierpleister aanbrengen 12 tot 23 euro
Sausklaar stucen 9 tot 23 euro
Behangklaar stucen 8 tot 15 euro
Spacspuitwerk 5 tot 11 euro

Korting voor grotere oppervlaktes

De meeste mensen denken dat het stucen van veel vierkante meters aan muren en plafonds meer geld kost dan wanneer het een klein oppervlakte betreft. Het tegendeel is echter waar. Veel stucadoorsbedrijven geven namelijk korting wanneer het een zeer grote klus betreft. Bespreek met het stucadoorsbedrijf altijd mogelijke korting. Door assertief te zijn kun je wellicht wel 30 tot 40 procent op de totale kosten besparen. Terwijl het ene bedrijf bijvoorbeeld 350 voor stucadoor werkzaamheden vraagt, kan dat bij ander zomaar 500 euro zijn. Let dus altijd goed op!

 

Hulp inschakelen van een stucadoorsbedrijf

Meestal zijn de kosten voor het inschakelen van een stucadoorsbedrijf het meer dan waard. Het op de juiste manier afwerken van een muur of plafond is namelijk geen eenvoudige klus. Specialistische kennis is nodig wanneer het gaat om het aanbrengen van speciale materialen, zoals pleisterwerk. Een amateur maakt al snel foutjes die moeilijk te herstellen zijn. Het is jammer wanneer je alsnog een stucadoorsbedrijf moet inschakelen om de schade te beperken. 

Voorbereidende werkzaamheden

Bij stucadoren komt veel meer kijken dan u in eerste instantie denkt.  Zo nemen voorbereidende werkzaamheden ook veel erg tijd in beslag. De stucadoor moet vantevoren de ondergrond van muren zo egaal mogelijk krijgen. Dit zorgt ervoor dat het stucwerk beter blijft plakken. Daarnaast verwijdert de stucadoor mogelijke vlekken, putjes en andere beschadigingen op de ondergrond. Pas daarna kan er met het stucwerk worden begonnen.

 

Profiteer van het 6 procent BTW tarief

Bovengenoemde keurmerken geven je de garantie dat je met een erkend bedrijf te maken hebt. Het voldoet aan de strenge eisen die tegenwoordig aan stucadoorsbedrijven worden gesteld. Het werkt op een veilige manier, en geeft altijd advies op maat. Schroom niet om vragen te stellen over het stucwerk. Het gaat immers om je eigen woning. Door advies en informatie in te winnen weet u precies welk stucwerk geschikt is voor je muren en plafonds. Maak daarnaast altijd duidelijke afspraken over de prijs van de stucadoor werkzaamheden. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan. Wist u bijvoorbeeld dat er een verlaagd BTW tarief van 6 procent geldt voor stucadoor werkzaamheden? Dit lage tarief geldt voor de volgende werkzaamheden:

– Voorbereidende werkzaamheden. Bijvoorbeeld het vetvrij maken van de muren en het herstellen van oneffenheden.
– De materialen en de arbeidsuren.

 

Lagere kosten

Het verlaagde BTW tarief van 6 procent scheelt jeveel kosten. Stelt je bijvoorbeeld voor dat je 150 vierkante meter aan behang wilt laten stucen. Het stucadoorsbedrijf vraagt 10 euro per vierkante meter. De totale kosten komen daardoor uit op 1500 euro. Bij een hoger BTW tarief van 21 procent zou je veel meer geld kwijt zijn. Voor veel mensen is het mooie 6 procent BTW tarief een van de redenen om een stucadoorsbedrijf in te schakelen.