Select Page

Inpaktips verhuizen


Het inpakken van uw inboedel is één van de belangrijkste aandachtspunten voor een soepel verloop van uw verhuizing. Uw meubels moeten op een veilige manier verhuisd worden naar uw nieuwe woning en daarnaast moeten ook al uw kleine spullen veilig ingepakt worden voordat ze verhuisd kunnen worden. Wij geven u hier graag een aantal praktische tips voor het efficiënt inpakken van uw spullen.

 

Handdoeken en dekens


Het eerste waar u waarschijnlijk aan denkt bij benodigdheden voor een verhuizing zijn verhuisdozen, tape en inpakpapier. Dit zijn allemaal artikelen die u inderdaad nodig zult hebben, maar u heeft ongemerkt een aantal handige hulpmiddelen al gewoon in huis. Handdoeken en dekens zijn daar een goed voorbeeld van. U kunt deze namelijk uitstekend gebruiken als extra bescherming van uw breekbare spullen. Door handdoeken opgerold tussen uw ingepakte servies in de verhuisdoos te stoppen worden schokken gedempt en voorkomt u dus gebroken serviesgoed bij aankomst in uw nieuwe woning. Sokken tussen uw breekbare spullen is ook een goede optie. Dekens zijn uitermate geschikt om uw meubels mee te beschermen tijdens het transport. Mocht er in de verhuiswagen wat gaan schuiven dan levert dit niet direct bijvoorbeeld een lelijke kras op uw kledingkast op.

 

Sluit flesjes goed af


Om bij het uitpakken van uw inboedel niet voor nare verrassingen te komen staan is het aan te raden om nog eens goed te controleren of alle flesjes goed dicht zitten. Hoe lekker uw parfum ook mag ruiken, het is niet zo prettig als uw halve inboedel er na afloop van de verhuizing naar ruikt omdat het flesje tijdens het transport is gaan lekken. Draai flesjes daarom niet alleen goed dicht, maar sluit ze ook af met een folie of stop ze tenminste in een goed afgesloten plastic zak.

 

Zorg voor stevige verhuisdozen


Hoewel iedere soort doos gebruikt kan worden voor de verhuizing, raden wij het toch aan om het zekere voor het onzekere te nemen en gebruik te maken van speciale verhuisdozen. Deze zijn niet alleen praktisch om te tillen doordat zij een handvat hebben, maar zijn vooral extra stevig door hun dubbele bodem. Verspreid het gewicht van uw spullen zoveel mogelijk over verschillende dozen. Voor extra bescherming van uw spullen kunt u tenslotte nog een speciale bubble wrap gebruiken.