Select Page

Machines verhuizen

Bij een bedrijfsverhuizing zijn er veel zaken waar rekening mee gehouden moet worden. Zo zullen er afhankelijk van het soort bedrijf soms ook ( zware) machines verhuisd moeten worden. Dit dient uiteraard op een veilige manier te gebeuren, zowel het vervoersklaar maken van de machines als de keuze van een geschikt transportmiddel zijn daarbij erg belangrijk.

Wij geven u op deze pagina daarom graag enkele tips om de verhuizing van uw bedrijf zo efficiënt en veilig mogelijk te kunnen laten verlopen.

 

Voorbereiding

Het verhuizen van grote, zware machines is geen makkelijke klus. Om dit toch zo efficiënt mogelijk te laten verlopen is een goede voorbereiding op de verhuizing daarom essentieel. Wat in ieder geval onmisbaar is bij de voorbereiding op de verhuizing zijn de volgende zaken:

 

  • Het afkoppelen en verzekeren van de machines
  • Het gereed maken voor transport
  • Regelen van speciaal transport, indien noodzakelijk
  • Regelen van genoeg arbeidskrachten en eventuele hulpmiddelen

Speciaal transport

Voor sommige machines is vanwege hun gewicht en/of omvang speciaal transport noodzakelijk. Speciaal transport moet meestal ruim van tevoren al aangevraagd worden. Geef altijd duidelijk aan wat de afmetingen en het gewicht van de machines zijn, zodat tijdig een inventarisatie gemaakt kan worden welk soort transportmiddel nodig is en of eventuele hulpmiddelen nodig zijn. Tenslotte moet u er rekening mee houden dat speciaal transport een kostbare aangelegenheid is en raden wij u aan om deze kosten niet te laag in te calculeren in uw totale verhuisbudget.

 

Vrijblijvend advies

Heeft u bij een privé verhuizing of een kleine bedrijfsverhuizing eventueel nog de mogelijkheid om de verhuizing zelf uit te voeren, het moge duidelijk zijn dat dit niet opgaat bij een bedrijfsverhuizing waarbij zware, grote machines verhuisd moeten worden. Deze kan alleen uitgevoerd worden door een professioneel verhuisbedrijf. 

Wij raden aan om eerst de prijzen van meerdere verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken. Om het vergelijken van de prijzen van meerdere lokale verhuisbedrijven voor u een heel stuk eenvoudiger te maken kunt u bij ons gratis en vrijblijvend offertes aanvragen. Dit gaat als volgt in zijn werk:

 

  • Vul uw gegevens hier zo volledig mogelijk in
  • Ontvang gratis en vrijblijvend tot wel 6 offertes in uw mailbox
  • Vergelijk de offertes en kies het beste verhuisbedrijf
  • Bespaar tot wel 30% op de kosten van uw bedrijfsverhuizing!