Select Page

Subsidie dakbedekking

Het laten plaatsen van nieuwe dakbedekking is een behoorlijke aanslag op uw portemonnee. Het is dan ook niet vreemd om eerst te zoeken naar mogelijkheden om zoveel mogelijk te kunnen bezuinigen op de kosten voor uw nieuwe dakbedekking. Vroeger kon men hier bijvoorbeeld een algemene subsidie voor aanvragen, maar deze is helaas afgeschaft. Tegenwoordig kan men slechts in bepaalde gevallen aanspraak maken op een subsidie. Wij gaan hier later verder op in.

De meest efficiënte manier om toch te kunnen besparen op de totale kosten voor de aanschaf en aanleg van uw nieuwe dakbedekking is het vergelijken van de prijzen van meerdere dakdekkers. U krijgt dan inzicht in de gemiddelde prijzen en hier uw voordeel mee doen.

 

Subsidie witte dakbedekking

Misschien dat het voor u niet direct de meest voor de hand liggende keuze zou zijn: witte dakbedekking.

Toch is het zeker de moeite waard om in ieder geval te overwegen om uw dak van witte dakbedekking te laten voorzien. U kunt hierdoor namelijk aanzienlijk besparen op de kosten voor uw dakbedekking. Wanneer u kiest voor het vervangen van uw huidige zwarte dakbedekking door witte dakbedekking kunt u namelijk mogelijk aanspraak maken op een subsidie van de overheid. Het vervangen van de dakbedekking wordt dan door de overheid gezien als een verbetering van de isolatiewaarde van uw woning en daar dragen zij graag hun steentje aan bij. Witte dakbedekking heeft een hoge reflectiewaarde, wat zorgt voor een veel betere warmteweerstand dan zwarte daken. Dat is de reden waarom men in warme landen veel witte daken ziet. Er zitten wel een aantal voorwaarden aan de subsidie. Zo dient de warmteweerstand toe te nemen met minimaal 1,50/K/W ten opzichte van de oude situatie. Ook geldt er een maximale vergoeding van €30,00 per te isoleren oppervlak.

 

Afgeschafte subsidies

Tot 1 juli 2015 kon u voor de plaatsing van uw nieuwe dakbedekking gebruik maken van een verlaagd BTW tarief. Voor het uitvoeren van reparatiewerkzaamheden aan uw dak gold een BTW tarief van 6 procent (in plaats van de gebruikelijke 21 procent). Helaas zijn deze regelingen zoals gezegd inmiddels afgeschaft. Hetzelfde geldt voor de algemene subsidie op dakbedekking. Slechts in bepaalde gevallen kunt u nog een subsidie aanvragen voor het vervangen van uw dakbedekking. Dit geldt voor situaties waarbij u niet alleen uw dakbedekking vervangt, maar uw dak ook gelijk laat isoleren. Niet alleen kunt u dan subsidie aanvragen bij de overheid, u profiteert dan ook van een verlaagd BTW tarief. De overheid probeert door deze financiële tegemoetkomingen het isoleren van woningen door woningeigenaren zoveel mogelijk te stimuleren.  

 

Aanvragen offertes

Wilt u snel besparen op de kosten voor uw dakbedekking? Vraag dan offertes aan van meerdere dakdekkers bij u in de regio. Dit hoeft u niet veel van uw tijd te kosten. Bij ons kunt u geheel gratis en vrijblijvend offertes van tot wel 6 dakdekkers aanvragen. Met 1 klik op de button vraagt u de offertes aan. Binnen 2 werkdagen heeft u de offertes in huis, waarna u deze met elkaar kunt vergelijken. Kies de beste deal en bespaar zo tot wel 40% op de kosten van uw nieuwe dakbedekking!