Select Page

Wat zijn de kosten van een buitenschilder?

Er bestaan verschillende soorten schilders. Zo hebben sommige bedrijven zich gespecialiseerd in binnenwerk, terwijl andere zich alleen richtten op buitenwerk. Buitenschilderwerk is om de paar jaar noodzakelijk. Het zorgt ervoor dat jouw woning er van de buitenkant weer fantastisch uitziet. Wat zijn de kosten van een buitenschilder?

 

Kosten van een buitenschilder

Over het algemeen is een buitenschilder iets duurder dan een binnenschilder. Dit heeft te maken met het feit dat deze schilders werken met moeilijk bereikbare onderdelen van de woning. Denk bijvoorbeeld aan het dak of een dakkapel. Om dit te kunnen schilderen moeten ze extra materialen meenemen, zoals steigers. Deze kosten worden bovenop het uurloon berekend. Het gemiddelde uurloon van een buitenschilder is 40 euro per uur.

 

 

Uurtarief buitenschilder?

Ook het weer speelt een rol bij het tarief van een buitenschilder. Wanneer het regent en stormt heeft hij of zij minder werk. Over het algemeen kan een buitenschilder dan ook minder uren maken dan een binnenschilder. De 40 euro per uur is dus broodnodig. Maar let op! Het is lang niet altijd handig om een uurtarief af te spreken. Niet elke schilder is namelijk even snel. Stel je voor dat je graag je buitenmuren wilt laten schilderen. Terwijl de ene schilder (35 euro per uur) er in totaal 7 uur over doet, heeft de andere schilder  er slechts 5 uur voor nodig. Het laatste bedrijf rekent 40 euro per uur. Voor de eerste schilder betaal je uiteindelijk 245 euro, en voor de andere 200 euro. Het toont duidelijk aan dat je met een later uurtarief niet altijd goedkoper uit bent.

 

Gemiddelde buitenschilder tarieven?

Het is zeer belangrijk dat je duidelijke afspraken maakt met het schildersbedrijf. Zet alle schilderwerkzaamheden en bijbehorende kosten op papier. Het bedrijf weet precies wat er gedaan moet worden. Daarmee zorg je voor een duidelijk beeld van alle kosten. Een tip is om online offertes van meerdere schildersbedrijven aan te vragen. Door deze met elkaar te vergelijken krijg je een goed beeld van de gemiddelde schilderstarieven. Daardoor ben je nooit te duur uit, en worden onaangename verrassingen voorkomen. 

 

Let op de prijs-kwaliteitverhouding

Let bij het inschakelen van een buitenschilder zowel op de prijs als kwaliteit. De prijs kun je eenvoudig achterhalen door offertes met elkaar te vergelijken. Online recensies helpen je om een beeld te krijgen van een bepaald bedrijf. Eerdere klanten vertellen meestal eerlijk over wat zij van een bepaald bedrijf vonden. Zo weet je meteen waar je toe aan bent. Maak aan de hand van de prijs-kwaliteitverhouding jouw definitieve keuze voor een buitenschilder.