Select Page

Handige tips om je piano te verhuizen

Een verhuizing brengt behoorlijk veel werk met zich mee. Zo zul je kostbare spullen zoals een piano goed moeten inpakken. Dit muziekinstrument is zwaar dan je denkt. Gemiddeld weegt een piano wel 400 tot 600 kilo! Je kunt dan ook het beste de hulp van een professioneel verhuisbedrijf inschakelen om het gevaarte te vervoeren. Doe je dit niet, dan is de kans aanwezig dat je de piano beschadigt. Bij deze nog een aantal tips om je  piano succesvol te verhuizen.

Tip 1 – Bescherm je piano met doeken

Het is belangrijk om je piano zo goed mogelijk in te pakken met een aantal stevige doeken. Een paar grote lakens is ook prima. Op die manier is het muziekinstrument namelijk goed beschermd tijdens het tillen en rijden. Bovendien bescherm je meteen ook de grond, omdat de piano er niet over heen geschoven wordt. Verplaats de piano langzaam, door steeds een stukje aan de doeken te trekken. Heb geduld bij het verplaatsen van het zware instrument. Anders bestaat de kans dat je de piano alsnog beschadigd, en dat zou uiteraard erg jammer zijn.

 

Tip 2 – Wacht even met de piano stemmen

Het is een grote opluchting wanneer je piano eenmaal in de woonkamer staat. De verhuizing is gelukt! Wacht echter wel even met het stemmen van het muziekinstrument. De piano is tijdens de verhuizing door elkaar geschud. Het heeft even tijd nodig om te acclimatiseren in de nieuwe omgeving. Laat het muziekinstrument desnoods door een professional stemmen. Als het goed is klinken de pianotonen je vervolgens weer als muziek in de oren!