Select Page

Soorten dakbedekking

Het maken van een keuze voor het soort dakbedekking gaat lang niet altijd van een leien dakje. Het feit dat u tegenwoordig de keus heeft uit zoveel verschillende soorten maakt het er bepaald niet makkelijker op. Belangrijk bij het maken van de juiste keuze is om hoe dan ook rekening te houden met het soort dak. Niet alle soorten dakbedekking zijn geschikt voor een hellend dak en dit geldt eveneens voor een plat dak. De dakconstructie is dan ook de belangrijkste factor bij het uitzoeken van een geschikte dakbedekking. Wij hebben per dakconstructie een aantal soorten dakbedekking voor u op een rijtje gezet.

 

Soorten dakbedekking plat dak

Voor een plat dak heeft u de keuze uit aanzienlijk minder mogelijkheden dan wanneer u dakbedekking zoekt voor een hellend dak. U kunt kiezen uit drie soorten: Bitumen dakbedekking, EPDM dakbedekking of een natuurdak. Wij lichten deze soorten dakbedekking alledrie kort toe.

 

 • Bitumen dakbedekking: Dit is een relatief goedkope dakbedekking, maar biedt desondanks wel een gemiddelde levensduur van 25 jaar. Vanwege deze combinatie van eigenschappen is een bitumen dakbedekking dan ook nog steeds erg populair. Er zijn twee varianten van bitumen dakbedekking: SBS en APP.

SBS is elastischer en daardoor makkelijker overal aan te brengen, terwijl APP beter bestand is tegen UV-straling en weersinvloeden.

 • EPDM dakbedekking: Deze soort is in de loop der jaren steeds populairder geworden. Dit komt vooral doordat een EPDM dakbedekking een dubbel zo lange levensduur heeft als een bitumen dakbedekking.

   

 • Groendak: Dit is een ideale dakbedekking voor wie graag een natuurlijke uitstraling aan zijn woning wil geven.

 

 

Soorten dakbedekking hellend dak

Voor een schuin dak heeft u meer keuzemogelijkheden. U kunt dan kiezen uit één van onderstaande soorten dakbedekking:

 

 • Bitumenleien
 • Kunstleien
 • Natuurleien
 • Zink
 • Kleidakpannen
 • Betonpannen
 • Riet
 • Een overzetdak

 

Voor welke dakbedekking u het beste kunt kiezen hangt af van uw persoonlijke smaak en uw budget. Zo geven riet en natuurleien een natuurlijke uitstraling aan uw woning. Als u juist meer houdt van een strakke uitstraling zijn bitumenleien een uitstekende keuze. U kunt uw keuze ook maken aan de hand van bijvoorbeeld de duurzaamheid van het soort dakbedekking. In dat kader is een dakbedekking van zink een interessante optie, aangezien zink een levensduur heeft van wel 125 jaar.

Vanzelfsprekend spelen naast de karakteristieke eigenschappen ook de kosten van de verschillende soorten dakbedekking mee. Wij raden u aan om hiervoor offertes aan te vragen bij verschillende dakdekkers. Dit kunt u snel en simpel bij ons doen. Vul hier uw gegevens in en ontvang gratis en vrijblijvend binnen 2 werkdagen de offertes van maximaal 6 dakdekkers in uw regio. U krijgt zo niet alleen een goed beeld van de kosten per soort dakbedekking, maar kunt de prijzen ook nog eens met elkaar vergelijken en zo aanzienlijk besparen op de kosten voor uw dakbedekking.