Select Page

Wat zijn de prijzen van een glaszetter?

Met een goed geïsoleerde woning zit je er altijd warmpjes bij. Een van de manieren om dit te bereiken is het laten plaatsen van dubbel glas. Tegenwoordig heb je zelfs de keuze uit verschillende soorten dubbel glas. Wel heb je er bepaald budget voor nodig. Wat zijn de prijzen van een glaszetter?

 

Prijzen voor de glaszetter

De prijzen van glaszetters in Nederland lopen nogal uiteen. Zo heb je bedrijven die slechts 35 tot 40 euro vragen per uur, maar 50 euro is zeker geen uitzondering. Bovendien is het glas vaak nog niet bij de kosten inbegrepen. De gemiddelde kosten voor glassoorten zijn als volgt:

–        Dubbel glas – 125 euro per vierkante meter.

–        HR glas – 130 euro per vierkante meter.

–        HR+ glas – 135 euro per vierkante meter.

–        HR++ glas – 140 euro per vierkante meter.

–        HR+++ glas – 180 euro per vierkante meter.

Prijs verschilt per woning

Het totale kostenplaatje wordt bepaald door verschillende factoren. Zo is het laten zetten van glas in een appartement met een raam van 15 vierkante meter veel goedkoper dan in een vrijstaande woning met een raam van 50 vierkante meter. Voor een appartement ben je gemiddeld 1800 tot 200 euro kwijt, terwijl je bij een vrijstaande woning uitkomt op 6500 tot 7000 euro. Voor een tussenwoning ligt het bedrag tussen de 2500 en 3000 euro, terwijl je voor een hoekwoning 3500 tot 4000 euro moet betalen.

 

Energieneutrale woningen

Steeds meer huizen in Nederland zijn energieneutraal. Dit betekent dat de woning geen energietoevoer van buitenaf nodig heeft. Sterker nog, vaak wekken de bewoners zelf energie op. Een energieneutrale woning heeft vaak HR++ of HR+++ glas. De isolatie er dus perfect, maar daar hangt wel een prijskaartje aan. Ga ervanuit dat je gemiddeld 7000 euro kwijt bent aan het driedubbele glas. Hoewel het niet goedkoop is, kies je hiermee voor de toekomst. Door de uitstekende isolatie bespaar je op de lange termijn veel geld.

 

 

HR++ glas

HR++ glas is verreweg de populairste glassoort bij de duurzame Nederlanders. Het zorgt namelijk voor zeer goede isolatie.Daarnaast heeft HR++ glas onder andere en speciale laag dat bescherming biedt tegen de zon. Daarmee wordt het tijdens de zomermaanden nooit te warm in huis. Wel zo fijn! Met gemiddeld 140 euro per vierkante meter is het goed betaalbaar. Uiteindelijk is het laten plaatsen van vrijwel elke glassoort de prijs meer dan waard. Op de lange termijn bespaar je er namelijk veel geld mee. De energierekening valt jaarlijks namelijk een stuk lager uit omdat je niet meer hoeft te stoken.

De kostenbesparingen even op een rij:

Type woning Besparing per jaar
Vrijstaande woning 500 euro
2-onder-1 kap 400 euro
Hoekwoning 300 euro
Tussenwoning 250 euro
Appartement 200 euro

Nieuw raam
Het kan wel eens gebeuren dat je raam kapot gaat. Een van je kinderen heeft er bijvoorbeeld een bal door heen geschopt.  Erg vervelend, maar daar kun je weinig aan doen. Wel zul je een nieuw raam moeten aanschaffen. Gemiddeld vraagt hij voor deze klus 200 tot 300 euro.  Daarin zitten de materiaalkosten, het uurloon en de reiskosten als het goed is al verwerkt. Bij elkaar opgeteld kosten deze onderdelen tezamen ongeveer 150 euro.
 Het uurloon van de glaszetter is dus niet ontzettend hoog. Toch zorgt deze specialist ervoor dat je optimaal kunt genieten van je perfect geïsoleerde woning.

 

Rest van de woning ook geïsoleerd

Met het plaatsen van HR++ glas ben je er nog niet. Om volledig duurzaam te leven moeten ook andere delen van de woning goed geïsoleerd zijn. Denk bijvoorbeeld aan kozijnen, vloeren en daken. Je kunt het laten plaatsen van deze onderdelen prima combineren met een bezoekje van de glaszetter.  Vaak pakt dit nog voordeliger uit ook. Je bent immers nu toch al bezig. Laat het glas bijvoorbeeld samen zetten met nieuwe kozijnen. Erg handig is het feit dat sommige glaszettersbedrijven een combinatie aanbieden van glaszetten en kozijnen plaatsen. Ook kozijnen dragen namelijk bij aan de isolatie van je huis. Met name moderne kunststof kozijnen zijn aan te raden. Voor een combinatie van kozijnen en glaswerk bij een raam van 60×60 centimeter ben je ongeveer 350 euro kwijt. Dit bedrag kan echter oplopen wanneer je meerdere kozijnen wilt vervangen.