Select Page

Dakdekkersbedrijf

Uw eigen huis is uw veilige thuishaven waar u hoogstwaarschijnlijk erg trots op bent. Dat het ook een kwetsbaar bezit is, is een feit waar u gelukkig niet heel vaak bij stil hoeft te staan. Een situatie waarbij men daar vaak wel achter komt is wanneer er schade aan het dak ontstaan is na een zware storm en/of hevige regenbuien. Door dit natuurgeweld kunnen dakpannen van het dak worden weggerukt en kan er een lekkage op de zolderverdieping ontstaan. De gaten in het dak moeten dan uiteraard zo spoedig mogelijk gedicht worden. Om de schade op professionele wijze te laten verhelpen kunt u gelukkig een beroep doen op een dakdekkersbedrijf.

 

Wat zijn de werkzaamheden van een dakdekkersbedrijf?

Kort gezegd bestaan de werkzaamheden van een dakdekkersbedrijf uit alle voorkomende werkzaamheden die te maken hebben met een dak of de bedekking daarvan. Een aantal van deze werkzaamheden hebben wij voor u op een rijtje gezet:

 

  • Aanleggen nieuwe dakbedekking: Bij de bouw van een huis bedenkt de architect welke dakbedekking er op de nieuwe woning moet komen. Daarbij kijkt hij ook naar de dakbedekking van andere huizen in de directe omgeving. Het is meestal namelijk niet de bedoeling dat de dakbedekking van uw woning enorm uit de toon valt bij die van andere woningen in de buurt. Aan de hand van het gekozen soort dakbedekking wordt een in dat type dakbedekking gespecialiseerd dakdekkersbedrijf ingeschakeld. Een dakbedekking met dakpannen komt nog altijd het meest voor, maar de laatste jaren wordt ook steeds vaker gekozen voor een plat dak met bitumineuze dakbedekking. Een dakdekkersbedrijf legt de eerste laag dakbedekking aan.
  • Aanleggen dakconstructie: Alvorens de dakbedekking aangelegd kan worden, moet het dak wel voorzien zijn van een stabiele dakconstructie. Een stabiele dakconstructie bestaat uit draagbalken en steunbalken, waarop vervolgens een binnendak wordt aangebracht. Dit onderdak dient als basis voor het uiteindelijke dak wat van buitenaf zichtbaar is. Een dakconstructie kan worden aangelegd voor zowel platte daken als schuine daken. Een aannemer kan de dakconstructie zelf maken, maar vaker komt het voor dat het dakdekkersbedrijf de dakconstructie aanlegt in combinatie met het plaatsen van de dakbedekking. Een rieten dak is een verhaal apart, omdat hier soms nauwelijks een onderdak bij aanwezig is.
  • Herstellen dak: Wanneer u de hulp van een dakdekkersbedrijf in moet roepen omdat er een paar dakpannen van uw dak zijn afgewaaid, zal hij ook altijd even de kwaliteit van uw gehele dak bekijken. Dakpannen moeten namelijk een lange tijd mee kunnen gaan en daar is de constructie op aangepast. Als er dakpannen los gaan raken kan het dus maar zo zijn dat uw dak aan vervanging toe is. Dakpannen moeten over het algemeen wel zo’n 50 jaar mee kunnen. Als uw dak jonger dan 45 jaar oud is, is een reparatie aan uw dak vaak nog wel mogelijk. Wanneer een dak ouder dan 45 jaar is, is een vervanging van het gehele dak vaak een betere oplossing.
  • Onderhoud aan dakgoten: De dakdekker zal het onderhoud aan de dakgoten veelal uitvoeren als hij toch al op het dak aan het werk is. Het plaatsen van nieuwe dakgoten kan mooi gecombineerd worden met het plaatsen van een nieuwe dakbedekking. De dakdekker hoeft dan namelijk maar één keer uw dak te beklimmen.
  • Reinigen van dakbedekking: Zoals gezegd kunnen dakpannen een levensduur van wel 50 jaar behalen. Belangrijk hierbij is wel dat de dakpannen eens in de tien jaar gecontroleerd worden op hun kwaliteit. Door verwering vormt zich op de dakpannen namelijk een laagje mos. Dit mos tast het glazuur van de dakpannen aan, waardoor deze kunnen gaan rotten en afbreken. Ook kan het mos zich ophopen onder de dakpannen, waardoor deze gemakkelijker af kunnen waaien. Door ervoor te zorgen dat de dakpannen op regelmatige basis door een dakdekkersbedrijf worden gecontroleerd en gereinigd voorkomt u deze en andere dakproblemen. Uiteindelijk bespaart u hiermee dus geld en tijd, omdat u geen dakdekker zult hoeven in te schakelen voor schade die is ontstaan als gevolg van achterstallig onderhoud.

 

Hoe weet ik of een dakdekker betrouwbaar is?

Helaas treft men in de dakdekkersbranche nogal wat “rotte appels” aan. Deze dakdekkers willen niet alleen een kleine schade aan uw dak herstellen, maar zullen proberen om er een slaatje uit te slaan door u er – onterecht- van te overtuigen dat uw gehele dak aan vervanging toe is. Soms gaan zij daarin nog een stapje verder en beweren zelfs dat er een hele nieuwe dakconstructie nodig is. Hoe weet u nu of u te maken heeft met zo’n malafide dakdekkersbedrijf of met een dakdekkersbedrijf dat wel betrouwbaar is? Wij geven u hieronder een aantal tips waar u op kunt letten bij het kiezen van een dakdekkersbedrijf.

 

  • Een dakdekker die spontaan bij u aan de deur staat: In deze situatie moeten alle alarmbellen bij u gaan rinkelen. Na een zware storm belt er uit het niets een Iers sprekende man bij u aan die u weet te vertellen dat u een lekkage aan uw dak heeft. Tegen betaling wil hij dit uiteraard graag voor u herstellen. Doordat deze man u zo weet te overrompelen wordt het lastig om dit te weigeren. Voordat u het weet zit de man op uw dak en worden en dakpannen losgerukt en willekeurig weer terug gelegd. De man veroorzaakt een enorme ravage op uw dak, maar presenteert aan u desondanks wel een forse rekening voor de uitgevoerde “reparatiewerkzaamheden”. Wij raden u dan ook sterk aan om nooit met dergelijke lui in zee te gaan en de politie te bellen. Dit zijn illegale praktijken, die al bij veel mensen voor een heleboel ellende hebben gezorgd.
  • Een dakdekker opzoeken op internet: Dit is een veilige manier om een dakdekkersbedrijf bij u in de buurt te zoeken. Op internet kunt u namelijk reviews lezen van eerdere klanten. Zij hebben hun mening met betrekking tot de kwaliteit en prijzen van het door hun ingehuurde dakdekkersbedrijf geplaatst op één van de  onafhankelijke vergelijkingssites. U doet er verstandig aan om even wat tijd te steken in het lezen van meerdere recensies voordat u met een bepaald dakdekkersbedrijf in zee gaat.

 

Vraag meerdere offertes aan

Om de prijzen van meerdere dakdekkersbedrijven goed te kunnen vergelijken is het aan te raden om offertes aan te vragen bij verschillende dakdekkersbedrijven. Door de offertes te vergelijken kunt u tot wel 30% op de kosten voor een goede, betrouwbare dakdekker besparen. U vraagt de offertes snel en eenvoudig aan door hier het formulier in te vullen. Binnen 2 werkdagen ontvangt u, geheel gratis en vrijblijvend, de offertes in uw mailbox. Vergelijk ze op prijs en kwaliteit en kies zo de beste deal voor uw klus!