Select Page

Salaris dakdekker

Net als iedere woningeigenaar krijgt u vroeg of laat te maken met noodzakelijk onderhoud en reparatie aan uw woning. Hiervoor kunt u gelukkig altijd een beroep doen op specialisten. Voor problemen met en onderhoud aan uw dak is die specialist een dakdekker. Wij hebben voor u het salaris van een gemiddelde dakdekker proberen te achterhalen en deze voor u op een rijtje gezet.

 

Wat is het salaris van een dakdekker?

Wij hebben de salarissen opgevraagd van een aantal zelfstandig werkende dakdekkers (ZZP’ers) en van dakdekkers die werkzaam zijn bij een groot dakdekkersbedrijf. U vindt onze bevindingen in onderstaand schema.

 

Opgevraagd salaris

/uurloon

Specialisatie

Gemiddeld salaris

/uurloon

Salaris van een dakdekker in loondienst, bij  een werkweek van 39,5 uur n.v.t.

€1.850,00

per maand

Uurloon van een dakdekker Nieuwbouw €39,00 per uur
Uurloon van een dakdekker Onderhoud bestaande bouw €45,00 per uur
Uurloon van een dakdekker Reparatie bestaande bouw €35,00 per uur

 

Afhankelijk van uw handigheid kunt u de dakdekker misschien een handje helpen. Er kunnen zich daarbij 3 situaties voordoen:

 

  • U bent een handige klusser. Dit biedt wel mogelijkheden om de dakdekker alvast wat werk uit handen te nemen. U kunt zelf bijvoorbeeld alvast de oude dakpannen van uw dak verwijderen. Doe dit uiteraard wel voorzichtig en maak gebruik van een dakpannenlift. Dit werkt niet alleen een stuk sneller, het is ook de meest veilige werkwijze.
  • U bent een redelijk handige klusser. Als u maar een beetje handig bent is het niet aan te raden om het dak te beklimmen. U kunt dan wel vast wat voorbereidingen treffen om het de dakdekker zo makkelijk mogelijk te maken, bijvoorbeeld door het pad naar het dak helemaal vrij van obstakels te maken. De dakwerker kan dan direct bij aankomst aan zijn werkzaamheden beginnen. Ook kunt u de oude dakpannen met een aanhanger zelf afvoeren naar het milieupark. Hiermee bespaart u toch al snel zo’n drie kwartier werktijd van de dakdekker. Doordat de dakdekker hierdoor efficiënter kan werken bespaart u op de totale loonkosten van de dakdekker.
  • U bent geen klusser. Als u helemaal geen handige klusser bent doet u er verstandig aan om alle werkzaamheden gewoon aan de dakdekker over te laten. U bent er dan van verzekerd dat alles veilig en vakkundig verloopt en dat het eindresultaat goed is. Bovendien kunt u een beroep doen op de garantieregeling van de dakdekker, mocht er onverhoopt iets mis gaan.

 

Kiezen voor een dakdekker in loondienst of een zzp’er?

U heeft twee mogelijkheden wanneer u een dakdekker wilt inhuren. Zo kunt u kiezen voor een dakdekker die in loondienst is bij een (groot) dakdekkersbedrijf. U betaalt dan een vooraf met het dakdekkersbedrijf afgesproken vast uurloon voor de dakdekker. Het benodigde gereedschap zit al bij de prijs inbegrepen, maar ook aan zaken als door het bedrijf af te dragen premies voor de dakdekker en overheadkosten betaalt u mee. Dit maakt dat het bedrag per uur dat u betaalt voor een dakdekker van een dakdekkersbedrijf behoorlijk hoog is.

 

Voor een dakdekker die werkt als ZZP’er betaalt u een stuk minder per uur. Een ZZp’er moet ook premies afdragen aan de Belastingdienst, maar brengt u geen overheadkosten in rekening. Wel moet het benodigde gereedschap nog gehuurd worden, een zelfstandig werkende dakdekker heeft deze over het algemeen niet in bezit. Desondanks zal de prijs voor een ZZP’er altijd lager liggen dan voor een dakdekker in dienst van een groot dakdekkersbedrijf. Bovendien kunt u van een ZZP’er verwachten dat deze extra gedreven zal zijn om van u een tevreden klant te maken en u als klant te behouden. Een dakdekker in loondienst zal heus zijn best ook doen, maar krijgt immers hoe dan ook betaald door zijn werkgever, ongeacht de prestaties die hij levert.

 

De opbouw van de prijs van een dakdekker

De prijzen van een dakdekker variëren. Voor de opbouw van de prijs van een dakdekker zijn een aantal keuzes van belang. Wij hebben deze keuzes voor u op een rijtje gezet.

 

  • Keuze 1: Huurt u een ZZp’er in of een dakdekker in loondienst? Over het algemeen betaalt u voor een dakdekker in loondienst bij een dakdekkersbedrijf een hogere uurprijs dan voor een zelfstandig werkende dakdekker. Een voordeel aan het inhuren van een dakdekker in loondienst kan wel zijn dat deze sneller beschikbaar is voor uw klus. Bij een ZZp’er loopt u het risico op een overvolle agenda, waardoor u wat langer zult moeten wachten. Dit is in het geval van een spoedklus meestal geen optie.

 

  • Keuze 2: Gaat het om een plat dak of een schuin dak? Voor werkzaamheden op een schuin dak is ander gereedschap nodig dan voor werkzaamheden op een plat dak. Dit is dus ook van invloed op de kosten. Zo is een brander om bitumineuze dakbedekking mee te bevestigen duurder om te huren dan gereedschap dat benodigd is voor een schuin dak. Hier moet overigens dan wel weer een pannenlift voor gehuurd worden, dus ook voor een schuin dak krijgt u te maken met gereedschapskosten.  
  • Keuze 3: Tijdstip waarop de werkzaamheden plaatsvinden. Een stormschade kondigt zich helaas nooit van tevoren aan. Het kan dus maar zo gebeuren dat u ‘s avonds of zelfs midden in de nacht een beroep moet doen op een dakdekker. Uiteraard betaalt u hier een toeslag voor. Hetzelfde geldt voor werkzaamheden die u in het weekend door de dakdekker laat verrichten. Toeslagen van 30 tot 60 procent zijn hierbij niet ongebruikelijk.

 

Offertes aanvragen

Wij gaven hem u hierboven al als handige bespaartip: vraag offertes aan van meerdere dakdekkers bij u in de regio. Het aanvragen van offertes hoeft niet veel van uw tijd te kosten. Bij ons kunt u geheel gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van tot wel 6 betrouwbare dakdekkers bij u in de buurt. Het enige wat u daarvoor hoeft te doen is op onderstaande button klikken. Binnen slechts 2 werkdagen heeft u dan de offertes in huis, waarna u deze met elkaar kunt vergelijken. Kies de beste dakdekker voor uw klus en bespaar daarmee tot wel 30% procent op de totale kosten!