Select Page

Kies voor kwaliteit door meubels te laten stofferen

Misschien ben je van plan om binnenkort je meubels te laten stofferen. In dat geval is het fijn om te weten waar je aan toe bent. Om meteen maar met de deur in huis te vallen: het laten stofferen van meubels is niet bepaald goedkoop. Dankzij het vakmanschap van de stoffeerder kun je echter na afloop genieten van een fantastisch resultaat. Alle prijzen voor het stofferen van meubels bij deze even op een rij. 

Mooie herinneringen

Meubels vertellen vaak een bijzonder verhaal. Vaak gaan ze generaties lang mee in de familie. Wie weet heb je zelf wel een stoel of bank geëerfd van je oma. Het is een mooie herinnering die graag wilt bewaren. Ook het meubelstuk doorstaat de tand des tijds echter niet ongeschonden. Je hoeft het meubelstuk niet direct te vervangen voor een nieuw exemplaar.  Het laten stofferen van meubels is namelijk ook een optie. Een van de voordelen hiervan is dat je zeer veel eigen keuze hebt wat betreft stof, kleur en materialen. Sterker nog, de keuze lijkt bijna oneindig! Je kunt jouw wensen altijd bespreken met de meubelstoffeerder. 

Stoffen van hoge kwaliteit

Meubels gaan vaak jarenlang mee. Helemaal wanneer je het opnieuw laat stofferen. De kwaliteit van de stof is vaak zeer hoog. Niet voor niets worden veel design meubelen opnieuw gestoffeerd. Dankzij de expertise van de meubelsstoffeerder zijn slijtageplekken op je bank of stoel niet meer te zien!  Hou er wel rekening mee dat opnieuw laten stofferen niet altijd goedkoper is dan een nieuwe bank. Dit hangt geheel af van jouw wensen. Bij grote lappen stof ben je vaak meer kwijt dan wanneer je bij wijze van spreken een bank koopt bij de Leen Bakker.

Handmatig werk

De hoge prijzen van meubels stofferen worden veroorzaakt door de hoge arbeidsintensiviteit. Het is ontzettend veel werk om een meubel opnieuw te bekleden. Ten eerste verwijdert de stoffeerder altijd de oude bekleding. Dit gebeurt vaak handmatig. Je kunt je voorstellen dat het verwijderen van alle nietjes zeer veel tijd kost. Misschien denk je dat het handiger is om de nieuwe stof gewoon over de oude stof heen te plaatsen. Dit is helaas niet mogelijk. Op een plek waar al een spiijkertje zit kun je geen nieuwe schieten. Doe je dit wel, dan ziet het eindresultaat er niet professioneel uit.

Vulmateriaal verwijderen

Met het verwijderen van de bekleding is de stoffeerder er nog lang niet. Ook andere materialen, zoals schuim en vullingen, dienen verwijderd te worden. Ook dit is geen gemakkelijke klus. Het binnenste gedeelte is na alle jaren trouwe dienst waarschijnlijk verpulverd. Bovendien is het vulmateriaal vaak van slechte kwaliteit. Na een bezoekje aan de meubelstoffeerder heb je hier waarschijnlijk nooit meer last van. Deze vakmensen gebruiken namelijk koudschuim, dat bekend staat om zijn hoge kwaliteit.

Prijzen van stoffen

Na het verwijderen van de oude bekleding begint het werk pas echt. Als het goed is heeft het meubelstuk nu een vlakke ondergrond zonder nietjes en spijkertjes. Vervolgens kun je de stoffen er op aan brengen. Er zijn tientallen stoffen waaruit je kunt kiezen. Deze zijn beschikbaar in allerlei prijsklassen. Zo betaal je voor een wollen stof al snel 150 euro per meter, erg prijzig dus. Dit komt door het feit dat een meubelstuk bekleden met stof erg veel werk is. Gelukkig zijn er ook goedkopere stoffen van 35 euro per meter beschikbaar. Het voordeel van duurdere stoffen is natuurlijk dat ze veel langer meegaan. Daardoor kun je jarenlang genieten van jouw gestoffeerde meubels.

Nog even de voordelen van meubels laten stofferen op een rij:

– Je kunt meubels met veel emotionele waarde langer laten bestaan. Je geeft ze als het ware een ‘tweede leven’.
– Je hebt bijzonder veel eigen keuze wat betreft stoffen.
– Gestoffeerde meubels gaan zeer lang mee.