Select Page

Verhuiswagen zonder chauffeur

Gelukkig kunnen veel mensen bij hun verhuizing rekenen op de hulp en steun van familie en vrienden. Dit is fijn, want zo bespaart u een hoop geld op het inhuren van professionele mankrachten. Waar u nog wel zelf voor moet zorgen is een geschikt vervoermiddel, bijvoorbeeld een verhuiswagen. Over het algemeen hebben maar weinig mensen een verhuiswagen tot hun beschikking. Deze zult u dus moeten huren. Afhankelijk van het soort verhuiswagen dat u huurt dient u of iemand anders bovendien in het bezit te zijn van een speciaal rijbewijs. Heeft niemand in uw omgeving dit rijbewijs? Dan zit er niets anders op dan een verhuiswagen mét chauffeur te huren bij een verhuisbedrijf. Als iemand in uw omgeving wel in het bezit is van dit rijbewijs en de verhuiswagen dus mag besturen bespaart u aanzienlijk op de kosten.

 

Wat kost een verhuiswagen zonder chauffeur?

Het huren van een verhuiswagen bij een verhuisbedrijf brengt uiteraard kosten met zich mee. Zoals gezegd heeft u de keuze uit twee mogelijkheden, te weten een verhuiswagen huren met of zonder chauffeur. Het spreekt voor zich dat u iets meer betaalt voor een verhuiswagen met chauffeur, maar dit levert u ook enkele voordelen op. U beschikt dan namelijk over een extra verhuizer, waardoor u ervan verzekerd bent dat de verhuizing vlot en professioneel verloopt. Deze voordelen loopt u weliswaar mis wanneer u een verhuiswagen huurt zonder chauffeur, maar anderzijds bespaart u in dat geval wel op de totale kosten van uw verhuizing.

Het is wel belangrijk dat u altijd eerst goed de voorwaarden van het verhuisbedrijf doorleest. Check bijvoorbeeld of u niet nog een verplichte verzekering moet afsluiten, waardoor de kosten extra op lopen.

 

Nadelen van een verhuiswagen zonder chauffeur

Er wordt nogal eens gedacht dat het financieel onaantrekkelijk is om een verhuiswagen “los” te huren bij een verhuisbedrijf. Het mag dan zo zijn dat de huurprijs in verhouding weliswaar hoger ligt dan wanneer u de verhuiswagen in een compleet verhuispakket zou huren, maar u bespaart hoe dan ook op de totaalprijs. In een all-in verhuispakket zit ook de huur van verhuizers en eventuele extra diensten inbegrepen. Als u eigenlijk van geen van deze diensten gebruik had hoeven maken is het dan ook weggegooid geld als u hier wel voor moet betalen. U kunt dan beter proberen te besparen op de losse huur van de verhuiswagen. Dit doet u door er allereerst voor te zorgen dat de verhuiswagen die u huurt niet onnodig groot is. Hoe groter de verhuiswagen, hoe hoger uiteraard de kosten. Demonteer daarom bijvoorbeeld alvast uw meubelen zodat deze eventueel ook in een kleinere verhuiswagen zullen passen. Door het slim aan te pakken kunt u al gauw flink besparen op de kosten van uw verhuizing.