Select Page

Handige tips om je piano succesvol te verhuizen

Een piano is een echte aanwinst voor je huiskamer. Misschien ben je zelf wel de trotse eigenaar van dit prachtige muziekinstrument. Het is heerlijk om er na een drukke dag of in het weekend even op te spelen. Een piano is echter een behoorlijk zwaar meubelstuk wanneer je wilt verhuizen. Voor het tillen en verplaatsen van een piano kun je dan ook het beste een professioneel bedrijf inschakelen. Waar moet je allemaal rekening mee houden wanneer je een piano wilt verhuizen?

 

Geen lichtgewicht

Het gemiddelde gewicht van een piano is 300 tot 400 kilo. Sommige kleinere exemplaren wegen 200 kilo, terwijl je met een zware vleugel soms wel 600 kilo moet tillen. Het is dan ook geen gemakkelijk muziekinstrument om even te verplaatsen. Terwijl je een gitaar eenvoudig mee kunt nemen, is dat met een piano wel even een ander verhaal. Veel mensen denken dat ze het muziekinstrument wel even zelf kunnen verhuizen. Helaas onderschatten ze het gewicht. Daardoor neemt de kans op beschadigingen toe. Het is erg jammer wanneer er bijvoorbeeld krassen op de piano ontstaan. Zodoende kun je het beste op zoek naar een piano verhuisbedrijf. Dankzij het internet is een dergelijk bedrijf in de buurt gelukkig zo gevonden. 

 

Gratis Piano offertes aanvragen

Piano Offertes zijn gratis aan te vragen. Op die manier betaal je nooit de hoofdprijs en voorkom je onaangename verrassingen. Lees daarnaast altijd de beoordelingen van eerdere klanten over het bedrijf door. Zo weet je meteen waar je mee te maken hebt.

 

Piano verhuizen uit appartement

Het verhuizen van een piano is best een uitdaging. Helemaal wanneer je in een appartement woont. In dat geval moet het loodzware instrument ook nog eens mee naar beneden worden genomen! De meeste piano verhuurbedrijven gebruiken een verhuislift of een kraan. Op die manier komt je favoriete muziekinstrument veilig en onbeschadigd naar beneden.  De kosten van verhuisbedrijven lopen nogal uiteen. Zodoende is het verstandig om op het internet offertes van meerdere bedrijven aan te vragen. Op die manier verkrijg je een goed overzicht van de werkzaamheden en de bijbehorende prijzen.

 

Wat je zelf kunt doen

Natuurlijk zijn er bij het verhuizen van de piano ook een aantal taken die je prima zelf kunt doen. Zo is het voor het verhuisbedrijf erg handig wanneer je de piano al hebt ingepakt. Doe dit met zorg en aandacht, zodat er tijdens het verhuizen geen problemen ontstaan. Een piano is vrij kwetsbaar. Met name de lak is erg gevoelig voor krassen en andere beschadigingen. Het geeft een fijn gevoel wanneer de piano na het hijsen veilig in de verhuiswagen staat. Zorg ervoor dat je het muziekinstrument na de verhuisrit meteen op de goede plek in je nieuwe woning kan zetten. Zo hoeft er niet nogmaals mee gesleept te worden.  Succes met verhuizen!