Select Page

Wat kost een verhuizing?

Het is best spannend om te verhuizen. Je kiest voor een nieuw begin in een andere omgeving. Voordat het zover is moet er echter ontzettend veel geregeld worden. Denk bijvoorbeeld aan het financiële gedeelte. Een verhuizing brengt namelijk een flink aantal kosten met zich mee. Wat kost een verhuizing?

Maak een overzicht van de verhuiskosten

Tijdens het verhuizen zul je te maken krijgen met verschillende kosten.  Het is verstandig om voor de verhuizing zelf alle financiën even op een rijtje te zetten.  Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan. Schrijf daarbij de kosten voor de verhuiswagen en de verhuizers op. Reken daarbij ook de voorrijkosten en mogelijke extra’s zoals een verhuislift.  Dit laatste onderdeel is handig wanneer je op een hogere verdieping woont. Gemiddeld kost een verhuislift 100 tot 150 euro per dag.

 

Vergelijk offertes

Niet elk bedrijf rekent voor een verhuizing hetzelfde bedrag. Zodoende is het verstandig om verhuisbedrijven online met elkaar te vergelijken. Zo krijg je een veel beter beeld van wat er mogelijk is, en welk kostenplaatje daaraan hangt. Vraag bijvoorbeeld offertes van meerdere bedrijven aan.  Vergelijk deze met elkaar, en maak op basis daarvan een keuze.

 

Kosten verhuiswagen

Een verhuiswagen is noodzakelijk om al je spullen te vervoeren. De precieze prijs van het vervoer is niet vast te stellen, omdat dit verschilt per bedrijf. Wel is er een algemene richtlijn van 60 euro per uur voor een verhuiswagen van 20 m3, inclusief een bestuurder. Een grote verhuiswagen van 50 mkost gemiddeld 70 euro per uur. Eventueel zou je op dit onderdeel kunnen besparen door de verhuiswagen zelf te besturen. Je moet dan wel zeer voorzichtig rijden!

Kosten verhuizers

Naast de verhuiswagen betaal je ook voor de verhuizers. Deze werken voor het bedrijf waar je de hulp van hebt ingeschakeld. Een tip is om een bedrijf dicht in de buurt in te schakelen. In dat geval betaal je namelijk minder voorrijkosten. Dit zijn de kosten die de verhuizers berekenen voor het reizen van- en naar jouw woning. Gemiddeld gezien betaal je ongeveer 55 euro voorrijkosten, maar dit is uiteraard geheel afhankelijk van het aantal gereden kilometers.

 

Bespaar op verhuiskosten

Een verhuizing is niet heel goedkoop, maar je kunt wel degelijk besparen. Je kunt bijvoorbeeld veel zaken prima zelf doen. Denk aan het inpakken van verhuisdozen, maar ook het rijden van de verhuiswagen. Alleen het besturen van de verhuislift kun je beter aan een professional overlaten. Dit vereist namelijk bepaalde vaardigheden die de meeste mensen niet bezitten.

 

Verhuizers

Op de voorrijkosten kun je niet altijd besparen, maar op de verhuizers wel degelijk. Bij een grote verhuizing is het handig om zoveel mogelijk verhuizers in te schakelen. In eerste instantie klinkt dit dubbel, omdat je daarmee juist meer mankrachten moet betalen. Meer verhuizers betekent echter ook dat het verhuizen sneller verloopt. Binnen mum van tijd staan jouw spullen in de nieuwe woning. Door sneller te werken bespaar je veel tijd en geld. Sommige bedrijven rekenen namelijk per uur.  Eventueel zou je met het verhuisbedrijf een vast bedrag voor de werkzaamheden kunnen bespreken. Dit scheelt vaak veel geld, en je komt nooit voor onverwachte kosten te staan.

 

Kosten per woningtype

De kosten van verhuizers zijn ook afhankelijk van het soort woning. In een flat of twee- of driekamerappartement is bijvoorbeeld goedkoper dan een vrijstaande woning. De kosten voor verhuizers per woningtype even op een rij:

 

Verhuiskosten per woningtype
Flat of twee- of driekamerappartement 750 euro
Twee-onder-een-kap 900 euro
Vrijstaande woning of villa 1200 euro