Select Page

Internationaal verhuizen

Bij een internationale verhuizing komt nog meer kijken dan bij een standaard verhuizing binnen Nederland. Zo krijgt u te maken met allerlei regels en wetten waar u rekening mee moet houden. Deze regels verschillen per land, maar over het algemeen geldt wel dat hoe verder weg u verhuist, hoe strenger deze regels zullen zijn. Verhuist u bijvoorbeeld naar Duitsland of België dan zult u minder aan regels gebonden zijn dan wanneer u verhuist naar een land buiten de EU als bijvoorbeeld Japan. Wij vertellen u op deze pagina graag meer over wat u zoal kunt verwachten bij een verhuizing naar het buitenland.

Controleer uw belangrijke documenten

Een belangrijk aandachtspunt bij een vertrek naar het buitenland is het beschikken over de vereiste, geldige reisdocumenten. Controleer dus ruimschoots op tijd of uw identiteitskaart of paspoort nog geldig is ten tijde van uw verhuizing. Mocht dit niet zo zijn dan kunt u deze tijdig nog opnieuw aanvragen. Behalve uw reisdocumenten zijn er nog een aantal zaken die u vooraf moet nalopen om eventuele problemen in het land van uw bestemming te voorkomen. Informeer bijvoorbeeld of uw rijbewijs ook geldig is in het land van bestemming. Het zou erg vervelend zijn als u er ter plekke achter komt dat u daar helemaal niet mag rijden met uw huidige rijbewijs. Voor sommige landen zijn vaccinaties noodzakelijk. Zoek ook dit van tevoren goed uit en haal indien nodig op tijd alle inentingen.

 

Pas op met huisdieren!

Wilt u uw huisdier(en) meeverhuizen? Houd er dan rekening mee dat hier speciale regels voor gelden die per land verschillen. Met name voor de invoer van honden en katten is het alleen hebben van een dierenpaspoort al lang niet meer voldoende. Soms zijn speciale inentingen vereist en in sommige landen wordt een zogeheten quarantaine wetgeving gehanteerd. U krijgt hier bijvoorbeeld mee te maken als u verhuist naar Australië, maar ook wanneer u het dichter bij huis houdt en wilt emigreren naar Engeland. Om niet voor nare verrassingen te komen staan raden wij daarom ten zeerste aan om uzelf hierover voorafgaand aan uw verhuizing goed te laten informeren.

Populaire bestemmingen

Voor de meest populaire verhuisbestemmingen hebben wij een speciale informatiepagina gemaakt. Op deze pagina vindt u nuttige informatie en tips voor uw verhuizing naar de betreffende bestemming. De volgende pagina’s zijn beschikbaar:

Verhuizen naar Duitsland
Verhuizen naar Spanje
Verhuizen naar Bali
Verhuizen naar Groot- Brittannië
Verhuizen naar Londen
Verhuizen naar Brussel
Verhuizen naar Vietnam
Verhuizen naar Hong Kong
Verhuizen naar Italië
Verhuizen naar Zweden
Verhuizen naar Oostenrijk
Verhuizen naar Turkije
Verhuizen naar Cyprus
Verhuizen naar Marokko
Verhuizen naar Australië
Verhuizen naar Canada
Verhuizen naar Japan
Verhuizen naar Aruba
Verhuizen naar Bonaire
Verhuizen naar Curacao
Verhuizen naar Thailand
Verhuizen naar de Antillen

 

Meer informatie


Voor meer algemene informatie over een verhuizing en handige tips verwijzen wij u graag naar onze onderstaande pagina’s: