Select Page

Hoe huis inrichten?

De meeste mensen verhuizen naar een grotere woning of ze gaan juist kleiner wonen. In beide gevallen zal uw huidige inrichting waarschijnlijk niet zo goed meer passen in uw nieuwe woning en is het tijd voor een andere inrichting. Of misschien vindt u het wel gewoon leuk om in uw nieuwe woning “een frisse start” te maken, dat kan natuurlijk ook. Wat de reden voor de verandering van uw inrichting ook is, wij geven u graag een aantal tips hoe u dit het beste aan kunt pakken.

 

Speciale apps

Tegenwoordig heeft u naast het zoeken naar nieuwe spullen in de winkel ook de mogelijkheid om thuis vanaf de bank inspiratie op te doen voor de herinrichting van uw huis. Hiervoor kunt u namelijk gebruik maken van speciale apps. Een bekend voorbeeld van zo’n app is MagicPlan. Deze app kan u een idee geven hoe uw huis eruit zou komen te zien na de herinrichting. Nadeel aan deze app is wel dat deze in eerste instantie gratis lijkt, maar al snel toch om allerlei bijbetalingen vraagt. Het is in de gratis variant slechts mogelijk om een 2D afbeelding te krijgen van uw nieuwe huis, voor de beloofde 3D variant moet betaald worden. Ook zelf tekenen in de app is lang niet zo makkelijk als wordt voorgeschoteld. Eigenlijk is deze app vooral bedoeld en geschikt voor de zakelijke markt. U als particulier loopt bij deze app helaas behoorlijk vaak tegen problemen aan. Een vaak aanbevolen alternatief voor deze app is de app Roomle.

 

Uw huis inrichten en meubels aanschaffen

De app Roomle kunt u gratis downloaden op uw telefoon of op uw tablet. Deze app werkt als volgt: U maakt eerst een account aan, waarbij u ook gelijk een betaalmethode moet selecteren. Dit is omdat zowel het 2D ontwerp als het 3D ontwerp gratis zijn, maar voor latere upgrades wel betaald moet worden. Een nadeel aan de app is dat deze vaak een vertekend beeld geeft of uitvalt, een probleem dat alleen verholpen kan worden na een (betaalde) upgrade. Echt gratis is deze app dus ook niet. Daarnaast kregen wij bij het uittesten van de app een beetje de indruk dat we met een door een aantal winkels bedachte verkoop app te maken hadden. De meubels die u in de app in uw huis plaatst kunt u namelijk direct kopen in een bepaalde webwinkel zoals bijvoorbeeld Ikea. Het voordeel hieraan is dan weer wel dat u gelijk weet wat de inrichting van uw huis u zou gaan kosten.

 

Houd rekening met uw gezinssamenstelling

Als u kinderen heeft zult u daar ook bij de inrichting van uw nieuwe woning rekening mee moeten houden. Zeker als uw kinderen nog erg jong zijn, zult u uw woning kritisch moeten doorlopen op allerlei mogelijke gevaren. Denk dan bijvoorbeeld aan het beveiligen van alle stopcontacten met een speciaal daarvoor bestemd afdekplaatje. Heeft uw nieuwe woning één of meerdere trappen? Zorg dan dat uw kindje niet zelf de trap kan beklimmen (en daar vervolgens van af kan vallen) door een goedgekeurd traphekje te plaatsen, zowel bovenaan als onderaan elke trap. Afhankelijk van uw woonsituatie kunt u daarbij de keuze maken tussen een standaard traphekje of een rolhekje. Bij de inrichting van uw nieuwe huis moet de kindveiligheid altijd de hoogste prioriteit hebben. Dat betekent onder meer dat u ook goed op moet letten bij het uitzoeken van uw raambekleding. Zo hebben standaard luxaflex en rolgordijn een koordje wat verstikkingsgevaar voor uw kind kan opleveren. Tegenwoordig zijn er in sommige winkels ook wel speciale, kindveilige rolgordijnen en luxaflex verkrijgbaar. Als u erg graag luxaflex of een rolgordijn als raambekleding in huis wilt doet u er verstandig aan om voor deze varianten te kiezen. 

Behalve dat u dus goed moet letten op de kindveiligheid, is het ook geen overbodige luxe om u af te vragen of de door u geplande aankoop wel goed past in een huis waar ook kinderen rondrennen. Lamellen met een koordje aan de onderkant geven een chique uitstraling, maar wanneer ze voortdurend in de knoop komen te zitten is die chique uitstraling wel verdwenen en levert het u waarschijnlijk ook nog eens een berg frustratie op.

 

Schakel een verhuiscoach in

Weet u niet goed waar te beginnen met uw verhuizing? Dan kan het een goede oplossing zijn om een verhuiscoach in te huren. Een verhuiscoach ondersteunt u gedurende het hele verhuisproces en neemt dus een hoop stress bij u weg. Voor het vinden van een geschikte verhuiscoach hoeft u niet lang te zoeken: Klik op onderstaande button en ontvang gratis en vrijblijvend offertes van meerdere verhuiscoaches in uw mailbox. Vergelijk deze offertes met elkaar en bespaar zo tot wel 20 procent op de kosten voor een goede verhuiscoach!