Select Page

Koelkast verhuizen

Als u een oude koelkast heeft en toch al van plan was om op korte termijn een nieuwe koelkast aan te gaan schaffen is het aan te raden om, mits u de financiële ruimte daarvoor heeft, deze niet meer mee te verhuizen naar uw nieuwe woning. Dit scheelt u een hoop gedoe. Meestal zal dit echter niet het geval zijn en wilt u uw goede koelkast gewoon meenemen naar uw nieuwe woning. Dit kan uiteraard, maar er zijn wel een aantal punten waar u goed op moet letten bij de verhuizing van een koelkast. Wij geven u op deze pagina enkele tips.

Aandachtspunten tijdens het verhuizen

Wat veel mensen niet weten is dat een koelkast bij voorkeur uitsluitend rechtop vervoerd moet worden. Het liggend of omgekeerd verhuizen van een koelkast is zeer slecht voor de koelkast en kan zelfs defecten veroorzaken. Zet een koelkast dus nooit of te nimmer ondersteboven en als de koelkast echt alleen liggend vervoerd kan worden, beperk deze tijd dan tot een absoluut minimum. 

 

Laat de koelkast gedurende 24 uur uitgeschakeld staan

Nadat de koelkast is geplaatst op de nieuwe locatie is het aan te raden om de koelkast gedurende 24 uur “tot rust te laten komen”. Daarmee bedoelen wij dat u de koelkast wel op zijn plaats zet, maar nog niet inschakelt. Tijdens de verhuizing zijn verschillende onderdelen door elkaar geschud, waaronder de compressor. Als de pomp te vroeg weer wordt ingeschakeld zal de olie door het systeem gepompt worden, waardoor problemen in de verdamper kunnen ontstaan. Hier zit u ongetwijfeld niet op te wachten. Voorkom problemen en schakel uw koelkast dus pas 24 uur na de verhuizing pas weer in.

 

Een verhuizer inschakelen

Ziet u er als een berg tegenop om te verhuizen en ligt u er misschien zelfs ‘s nachts wakker van of het u allemaal wel gaat lukken? Dan kan het een goed idee zijn om een verhuisbedrijf in te schakelen. U kunt er dan met een gerust hart vanuit gaan dat de verhuizing op zijn pootjes terecht komt. Het is wel verstandig om eerst de prijzen van meerdere verhuisbedrijven te vergelijken als u heeft besloten om een verhuisbedrijf in te huren. De prijzen van verhuisbedrijven kunnen onderling namelijk behoorlijk verschillen en u wilt natuurlijk niet onnodig de hoofdprijs moeten betalen. U kunt bij ons snel en eenvoudig offertes aanvragen van meerdere verhuisbedrijven bij u in de regio. U hoeft hiervoor alleen op onderstaande button te klikken en uw gegevens achter te laten. U ontvangt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes per email. Vergelijk deze offertes en bespaar zo tot wel 30% op de kosten!