Select Page

ICT verhuizing

Het verhuizen van uw kantoor of bedrijf is een behoorlijke klus. De uitdaging zit hem vooral in het zoveel mogelijk beperken van het uit de running zijn. Alle apparatuur moet losgekoppeld worden, vervoerd worden en vervolgens in het nieuwe pand weer worden geïnstalleerd. Het is belangrijk dat dit alles in een zo kort mogelijk tijdsbestek gebeurt. Het beste kunt u deze verhuizing daarom uit handen geven aan een verhuisbedrijf dat gespecialiseerd is in ICT verhuizingen. Wij geven u op deze pagina meer informatie over de mogelijkheden en voordelen van een gespecialiseerd verhuisbedrijf.

 

Waarom een ICT gespecialiseerd verhuisbedrijf?

Een standaard verhuisbedrijf is prima geschikt om uw inboedel van A naar B te vervoeren. Als u echter daarnaast veel apparatuur te verhuizen heeft, kan het interessant zijn om gebruik te maken van een verhuisbedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in het verhuizen van ICT. Wij hebben een aantal van de voordelen van een ICT verhuisbedrijf hieronder voor u op een rijtje gezet:

Ervaring: doordat het verhuisbedrijf beschikt over voldoende ervaring bent u ervan verzekerd dat zij uw apparatuur op een professionele, structurele wijze zullen loskoppelen, verhuizen en opnieuw aansluiten.

Hulpmiddelen: het ICT verhuisbedrijf beschikt zelf over eventueel benodigde hulpmiddelen om uw apparatuur veilig over te brengen. Speciale dozen voor het vervoeren van computers en flatscreen hoezen voor de beeldschermen zijn daar enkele voorbeelden van. Een goed georganiseerde bekabeling zorgt er bovendien voor dat het weer opbouwen van uw ICT netwerk op de nieuwe locatie op een soepele manier verloopt.

Structuur: Een ICT verhuizer doet meer dan alleen je spullen in dozen stoppen en naar de nieuwe locatie brengen. Een goede ICT verhuizer zorgt voor een structurele aanpak, waarbij hij eerst de ICT omgeving goed in kaart brengt, alle apparatuur test, alles administreert en transportklaar maakt. Bij aankomst op de nieuwe locatie wordt alle apparatuur dan weer op exact dezelfde manier aangesloten en getest.

 

Wat kan een ICT verhuizer nog meer voor u doen?

Een gespecialiseerd ICT verhuisbedrijf kan u nog meer handige diensten bieden die goed van pas kunnen komen bij uw ICT verhuizing. Zo kunt u bijvoorbeeld vragen om toewijzing van een verhuismanager die van A tot Z bij uw verhuizing betrokken is. U heeft dan direct een vast aanspreekpunt bij wie u terecht kunt met al uw vragen, wensen of klachten. 

Een ander voordeel is dat het ICT verhuisbedrijf zelf beschikt over de benodigde verhuismiddelen. Dit is met name erg handig als er verhuisd moet worden via een trap of door het raam. De verhuizers die werkzaam zijn bij een ICT verhuisbedrijf bezitten allemaal de benodigde kennis op het gebied van ICT. Hierdoor kunnen zij u uitstekend van dienst zijn bij het weer aansluiten en testen van uw ICT omgeving. Alles wordt netjes afgewerkt en eventuele problemen met uw netwerk worden direct opgelost. Om dit laatste mogelijk te maken zorgt de ICT verhuizer dat hij altijd reserve onderdelen bij zich heeft. Kortom, zij zorgen ervoor dat niets een snelle, soepele verhuizing van uw ICT-omgeving in de weg staat en de dagelijkse werkzaamheden zo spoedig mogelijk weer kunnen worden opgepakt.

 

 

Kies het beste en voordeligste verhuispakket

Uiteraard wilt u als eigenaar dat de verhuizing van uw kantoor zo soepel en snel mogelijk zal verlopen, maar wilt u ook de verhuiskosten zo laag mogelijk houden. Onderstaand stappenplan kan u helpen bij het maken van de keuze voor het beste verhuisbedrijf voor uw kantoorverhuizing. Stel uzelf de volgende vragen:

Wie: Het eerste wat u moet doen is kijken welke specialistische verhuisbedrijven de klus eventueel voor u zouden kunnen uitvoeren en daaruit een selectie maken. Selecteer maximaal 6 verhuisbedrijven aan de hand van de informatie op hun website en de eerste indruk die u van het verhuisbedrijf krijgt.

Wat: Neem contact op met de 6 geselecteerde bedrijven om een goed beeld te krijgen van wat zij voor u kunnen betekenen. Het verhuisbedrijf zal hiervoor bij u op locatie langskomen voor een intakegesprek en de mogelijkheden voor uw bedrijf met u bespreken. Aan de hand van dit intakegesprek ontvangt u van de verschillende verhuisbedrijven een offerte. Na ontvangst van alle 6 de offertes kunt u deze met elkaar vergelijken.

Hoe: Breng allereerst uw eigen verwachtingen van een verhuisbedrijf goed in kaart en de criteria waaraan deze minimaal moet voldoen en maak hier een lijstje van. Met behulp van dit lijstje kunt u de offertes en verhuisbedrijven goed vergelijken. Wij raden aan om de verhuisbedrijven niet alleen op de prijs te vergelijken, maar ook op zaken als klantvriendelijkheid, veiligheid, vakkundigheid en betrouwbaarheid. Zo weet u zeker dat u niet met alleen het goedkoopste, maar ook het beste verhuisbedrijf in zee gaat.

Waarvoor: Als uw budget voor de verhuizing krap is zult u, begrijpelijkerwijs, het liefst kiezen voor het verhuisbedrijf met de laagste prijzen. Als u beschikt over een wat ruimer budget is het verstandig om niet alleen te letten op de prijs, maar ook op bijvoorbeeld de prijs/kwaliteitsverhouding en de al eerder genoemde zaken als betrouwbaarheid e.d..

 

 

Vergelijk offertes

Het aanvragen en vergelijken van offertes van verschillende ICT-verhuisbedrijven hoeft geen lastige, tijdrovende klus te zijn. U kunt de offertes snel en eenvoudig via onze website aanvragen. U hoeft daarvoor alleen hier uw gegevens en wensen in te vullen. Binnen 2 werkdagen ontvangt u dan offertes van tot wel 6 lokale verhuisbedrijven in uw mailbox. Kijk, vergelijk en profiteer van veel prijsvoordeel. Wij hebben bovendien nog meer goed nieuws voor u: onze service is geheel gratis en vrijblijvend!