Select Page

Verhuizen fysieke beperking

Verhuizen is altijd al een zware klus, maar wanneer u of iemand in uw omgeving een fysieke beperking heeft is dit nog een bijkomende moeilijkheid. Vanzelfsprekend is alle extra hulp dan welkom. Welke hulp nodig is hangt af van de mate en het soort fysieke beperking die u (of uw naaste) heeft. Het is in ieder geval handig om een lijstje op te stellen van de hulp die u goed zou kunnen gebruiken. Wij geven u hieronder nog een aantal handige tips voor de verhuizing van iemand met een fysieke beperking.

Pas de woning vooraf aan

Het is belangrijk dat de nodige aanpassingen in de nieuwe woning zijn aangebracht voordat de persoon in kwestie verhuist. Welke aanpassingen dat zijn is afhankelijk van de soort fysieke beperking. Wanneer iemand in een rolstoel zit zijn er een aantal belangrijke aandachtspunten. Zo is het onhandig en bovendien gevaarlijk als er drempels in de woning zijn. Ook dient het aanrecht verlaagd te zijn, zodat koken geen gevaarlijke bedoening wordt. Daarnaast zijn zaken als een aangepast toilet en een aangepaste douche of bad absoluut geen overbodige luxe. Loop het hele huis na op veiligheid en wooncomfort en maak waar nodig aanpassingen.

 

Schakel eventueel een verhuisbedrijf in

Voor mensen met een fysieke beperking is het vaak extra lastig om de verhuizing zelf goed te kunnen organiseren. Door hun fysieke beperking kan men bovendien zelf meestal veel minder meehelpen tijdens de verhuizing dan men zou willen. Dit is voor sommige mensen reden genoeg om geen beroep te willen doen op hun familie en vrienden. Een beroep doen op een professioneel verhuisbedrijf is dan een goed alternatief! Het verhuisbedrijf neemt u dan alle zorgen uit handen en zorgt ervoor dat uw spullen binnen een mum van tijd, gemonteerd en al, in uw nieuwe woning staan. Aan de diensten van een verhuisbedrijf zijn uiteraard wel kosten verbonden. Het is aan u om te bepalen of deze kosten ten eerste binnen uw verhuisbudget passen en ten tweede of u deze extra kosten wel of niet wilt maken natuurlijk.Tip: Wilt u direct weten wat de exacte kosten van uw verhuizing zouden zijn? Dat kan!
Vul dan hier het formulier in en ontvang gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van verschillende lokale verhuisbedrijven.