Select Page

Kosten glazen dak

U bent net als vele andere woningeigenaren waarschijnlijk zo trots als een pauw op uw eigen huis. Toch zijn er twee punten waar veel woningeigenaren over klagen als het gaat om zaken die beter zouden kunnen aan hun woning. De eerste is ruimtegebrek en ten tweede zouden veel mensen graag wat meer licht in hun woning willen. Als dit voor u ook het geval is zou u natuurlijk kunnen overwegen om te verhuizen naar een grotere woning met meer ramen. Een andere optie is het aanpassen van uw woning om zo meer ruimte en licht in huis te verkrijgen. Eén van de mogelijkheden is bijvoorbeeld het laten plaatsen van een glazen dak. Hiermee geeft u uw woning een totaal andere uitstraling. Op deze pagina kunt u alles lezen over de kosten van zo’n mooi glazen dak.

 

Wat kost een glazen dak?

Natuurlijk bent u benieuwd naar de mogelijkheden van een glazen dak, maar u zult waarschijnlijk toch allereerst benieuwd zijn naar het prijskaartje dat aan een glazen dak hangt. Dat begrijpen wij maar al te goed en daarom hebben wij een aantal dakdekkers gevraagd naar hun prijzen en aan de hand hiervan een gemiddelde prijs geconstateerd: Gemiddeld liggen de prijzen voor een glazen dak tussen de €250,00 en €400,00 per . Een glazen dak is dus een grote aankoop. Wij raden u daarom aan om zeker niet over één nacht ijs te gaan bij de aanschaf van een glazen dak. Bekijk alle mogelijkheden en verzamel zoveel mogelijk informatie om zo een weloverwogen keuze te kunnen maken.

Er zijn een aantal factoren die van invloed kunnen zijn op de kosten van uw glazen dak. Hieronder ziet u een aantal situaties die op u van toepassing kunnen zijn:

  • U bent een goede doe-het-zelver. Dan zijn er wel wat zaken die u zelf kunt uitvoeren wanneer u uw dichte dak wil laten vervangen door een glazen dak. U kunt bijvoorbeeld zelf op de dag dat het glazen dak geplaatst wordt alvast de dakpannen van het dak verwijderen op de plek waar het dak vervangen gaat worden. Ga in geen geval zagen in het binnendak voordat de dakdekker gearriveerd is met het glazen dak. Mocht er dan namelijk onverwachts een regenbui overtrekken terwijl uw dak open ligt dan zit u met de gebakken peren.  

 

  • U bent enigszins handig. Als u slechts een beetje handig bent is het niet aan te raden om het dak te beklimmen. Wel zijn er wat werkzaamheden op de grond die u zelf prima kunt uitvoeren. Denk dan bijvoorbeeld aan het afvoeren van de oude dakpannen naar het milieupark en het vrijmaken van het pad naar het dak. Zo haalt u de dakdekkers aardig wat werk uit handen en bespaart u dus op de arbeidskosten.

 

  • U bent absoluut geen klusser. In dat geval zit er maar één ding op en dat is alle werkzaamheden overlaten aan het dakdekkersbedrijf. U betaalt dan wel wat meer, maar bent wel verzekerd van een goed eindresultaat en heeft bovendien ook nergens omkijken naar. Daarnaast kunt u een beroep doen op de garantieregeling van het dakdekkersbedrijf, mocht er onverhoopt iets misgaan.

 

 

 

Hoe is de prijsopbouw van een glazen dak?

U kunt de prijs nog meer zelf beïnvloeden door het maken van bepaalde keuzes. De hierbij belangrijkste keuzes hebben wij hieronder voor u op een rijtje gezet.

 

 

  • Keuze 1: Welk soort materiaal? Het materiaal waarvan uw glazen dak gemaakt is is de grootste factor bij het bepalen van de prijs per . Standaard wordt er uiteraard al wel gelaagd glas gebruikt, wat meestal zelfs overloopbaar is. Als extra optie kunt u er vervolgens voor kiezen om het glas te laten voorzien van een UV-werende folie. Dit voorkomt dat het al gauw onaangenaam warm wordt onder het glazen dak. Daarnaast kunt u er voor kiezen om het dak direct te isoleren door een isolatielaag in het glas aan te laten brengen. Voor beide opties geldt uiteraard wel een meerprijs.   

 

  • Keuze 2: Welk soort hang-en sluitwerk? Wij hoeven hier ongetwijfeld niet uit te leggen waarom een glazen dak erg inbraakgevoelig is wanneer u dit niet goed beveiligt. Zorg dus voor gedegen hang-en sluitwerk voor uw glazen dak, met name voor de kwetsbare bewegende delen.  
  • Keuze 3: Wel of geen bewegende delen in uw dak? Voor een goede ventilatie in huis is het wel zo prettig als u uw glazen dak af en toe even kan openen. Hiervoor moet wel een speciaal schuifframe of kantelsysteem in het glazen dak aangebracht worden. De aanwezigheid van deze technische middelen maken dat u eerder richting de €400,00 per kwijt bent dan €250,00 per . Hier staat dan wel tegenover dat het uw binnenhuisklimaat enorm ten goede komt als u het dak af en toe kunt openen.
  • Keuze 4: Wel of geen zelfreinigend glas in uw dak? Om uzelf een hoop ergernissen aan een vuil dak en moeilijkheden om deze te wassen te besparen kunt u het beste kiezen voor een zelfreinigende laag op uw glas. Door deze laag kan water niet op uw dak blijven liggen en heeft u geen last van lelijke kalkafzetting op uw dak. Deze coating kost behoorlijk wat per , maar u bent er dan wel van verzekerd dat uw dak zijn mooie uitstraling voor langere tijd behoudt. Bovendien haalt u deze extra kosten er uiteindelijk wel weer uit, doordat u bespaart op de onderhoudskosten van uw glazen dak.
  • Keuze 5: Wel of geen zonneschermen laten aanbrengen? De laatste keuze die van invloed is op de totaalfactuur is of u direct zonneschermen wilt laten plaatsen. In de zomer kan een glazen dak uw zolder op warme dagen veranderen in een broeikas. Het is dan ook zeker geen overbodige luxe om direct bij de plaatsing van uw glazen dak screens aan te laten brengen. U kunt dan nog steeds van het licht op uw zolder genieten, maar de warmte wordt door de screens buiten gehouden. Zo blijft de temperatuur dus ook op warmere dagen aangenaam in huis.

 

Handige bespaartips

 

Offertes aanvragen

Bent u wel nieuwsgierig geworden naar wat een glazen dak u exact zou gaan kosten? Vraag dan nu bij ons snel en eenvoudig offertes aan van diverse dakdekkers. U doet dit door hier uw gegevens en wensen in te vullen. Vervolgens ontvangt u binnen 2 werkdagen de offertes van meerdere dakdekkers bij u in de regio in uw mailbox. Onze service is geheel gratis en vrijblijvend. U krijgt op deze manier niet alleen inzicht in de prijzen, u kunt deze prijzen ook meteen met elkaar vergelijken. Door de prijzen van meerdere dakdekkers te vergelijken kunt u al gauw tot wel 30% op de kosten van uw glazen dak besparen!