Select Page

CV ketel verhuizen

Vanzelfsprekend wilt u bij uw verhuizing zo veel mogelijk van uw bruikbare spullen meenemen. Dit is logisch, de kosten voor een verhuizing zijn immers al hoog genoeg. Veel mensen kiezen er tegenwoordig ook voor om ook hun CV ketel mee te verhuizen. Dat klinkt in eerste instantie misschien een beetje gek, maar het aanschaffen van een nieuwe CV ketel is een kostbare aangelegenheid. Het is daarom zonde om uw goed werkende, eigentijdse CV ketel achter te laten in uw oude woning. Naast voordelen kleven er ook wat nadelen aan het verhuizen van een CV ketel. Wij zetten zowel de voordelen als de nadelen hier even voor u op een rijtje.

Uw CV ketel wel of niet meenemen?

De gemiddelde levensduur van een CV ketel is ongeveer 12 jaar. Als u uw CV ketel dus pas enkele jaren geleden heeft aangeschaft kunt u deze dus best mee verhuizen naar uw nieuwe woning. Houd er wel rekening mee dat de verhuizing van een CV ketel altijd door een vakman uitgevoerd zal moeten worden. Het verhuizen van een CV ketel is een behoorlijke klus, waar bovendien wel kosten aan verbonden zijn. Maak voor uzelf dus altijd eerst de afweging of het al dan niet rendabel is om de CV ketel mee te verhuizen. Heeft u een al wat oudere CV ketel dan is het veelal gunstiger om deze over te laten nemen bij de verkoop van uw oude woning. Zie hiervoor ook: CV kosten. 

 

De invloed van de CV ketel op uw woning

Het is aan te raden om ook de mogelijkheden voor een nieuwe CV ketel te bekijken. Zo zijn er tegenwoordig zogeheten hoogrendementsketels (HR ketels) verkrijgbaar die een stuk zuiniger in verbruik zijn dan een “gewone” CV ketel. Dit levert u al snel een flinke besparing op uw energierekening op en daarnaast zorgt het voor een goede zogenaamde EPC score van uw woning. Zeker wanneer uw huidige CV ketel al wat ouder is kan het voordeliger voor u uitpakken wanneer u een nieuwe ketel aanschaft dan wanneer u de oude CV ketel verhuist. 

Lees meer over de mogelijkheden van een CV ketel, bijvoorbeeld over de mogelijkheid van vloerverwarming in combinatie met een CV ketel.

 

Meer informatie


Op deze pagina hebben wij u informatie gegeven over wat te doen met uw CV ketel bij een verhuizing. Op onze onderstaande pagina’s vindt u nog veel meer nuttige informatie die goed van pas van komen als u binnenkort een verhuizing te wachten staat.